KEΡΑΥΝΟΣ ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΘΕΜΙΔΑΣ

KEΡΑΥΝΟΣ ΣΤΟ ΝΑΟ  ΤΗΣ ΘΕΜΙΔΑΣ

Η 57χρονη Πταισματοδίκης Θεώνη Κωνσταντοπούλου, σύζυγος του Λυκειάρχη Χρήστου Κάππους και μητέρα δύο αγοριών, βρέθηκε ξαφνικά στο κενό από τον τρίτο όροφο της πολυκατοικίας της οικίας της  στη συμβολή των οδών Κυρηναίου και Παρμενίωνος  της περιοχής Ταραμπούρα της Πάτρας και βρήκε τραγικό θάνατο.
Η αείμνηστη δικαστική λειτουργός υπηρετούσε στο Πταισματοδικείο της Πάτρας , υπήρξε  εύχαρις, καλοσυνάτη  ευσυνείδητη και αξιοπρεπής .  Είχε χειριστεί εκατοντάδες υποθέσεις στη διάρκεια της θητείας της.
Είχα προσωπικά συνεργασθεί πολλές φορές  σε υποθέσεις πελατών μου και η εκτίμηση την οποία έτρεφα  για το πρόσωπό της υπήρξε αμοιβαία.
Πολλές φορές συζητούσαμε και γενικότερα ζητήματα της κοινωνίας μας και οι κρίσεις και εκτιμήσεις της με εύρισκαν σύμφωνο.
 Στην εργασία της  τόσο με τους υπαλλήλους των Δικαστηρίων  όσο και με τους  συνηγόρους και λοιπούς παράγοντες , ήταν  συνεργάσιμος και αξιοπρεπής, την διέκρινε  φιλοτιμία και ζωντάνια.
 Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εάν ο θάνατος της προήλθε από ατύχημα η  ο φόρτος εργασίας τον  τελευταίο  καιρό  και  η υπερπροσπάθεια να ανταποκριθεί  στης αυξημένες απαιτήσεις της υπηρεσίας διατάραξαν  την ψυχολογία της  και την οδήγησαν σε  πράξη  αυτοχειρίας . Όποια  όμως και αν ήταν η αιτία του θανάτου της,  ο Θεός  ας κατατάξει την ψυχή της  μεταξύ  των εκλεκτών του, μια και  υπήρξε στη ζωή της έντιμος , καλή σύζυγος και  εκλεκτή μητέρα.  

Προσωπικά δοκίμασα  ιδιαίτερη θλίψη από την απώλεια μιας ικανοτάτης και προσφιλούς δικαστικής λειτουργού.
Στον προσφιλή της σύζυγο και τα δυο αγαπημένα της παιδιά που έχασαν το δικό τους άνθρωπο, ξαφνικά και αναπάντεχα εκφράζω τα θερμά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια. Ο Θεός να στάξει βάλσαμο παρηγοριάς στις  πονεμένες καρδιές τους .
Αιωνία σου η Μνήμη αγαπητή μας Θεώνη. Προσωπικά θα σε θυμάμαι πάντα…
Λεωνίδας Γ. Μαργαρίτης
Επιτ. Δικηγόρος – ένας παλιός συνεργάτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου