ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΛΕΩΝΙΔΑ Γ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ



ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
 ΛΕΩΝΙΔΑ Γ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ 

Από τις εκδόσεις ΒιβλιοΠΑΝΟΡΑΜΑ  κυκλοφορεί  σε λίγες μέρες το νέο βιβλίο του επίτιμου Δικηγόρου, συγγραφέα και προέδρου της Εταιρείας Λογοτεχνών Λεωνίδα Γ. Μαργαρίτη με τον τίτλο: «ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ…ΕΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩ».
Πρόκειται για μια επιλογή  από  47  κείμενα   του συμπολίτη συγγραφέα  από όσα  έχουν γραφτεί και δημοσιευθεί την τελευταία τριετία στον τοπικό ,Αθηναϊκό και ηλεκτρονικό τύπο και αφορούν την  κρίση θεσμών και αξιών που μαστίζει τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.
Φωνή αδιαπραγμάτευτη και ασυμβίβαστη, η φωνή του  Μαργαρίτη, πραγματεύεται θέματα της Πολιτείας,(20 κείμενα) της Κοινωνίας(20 κείμενα) της Ευτεκνίας (8 κείμενα)της Αυτοδιοίκησης (7 κείμενα ) και της Εκκλησίας (5 κείμενα).
Πολυγραφότατος ο συγγραφέας δίνει εδώ και  πενήντα χρόνια, (το πρώτο του έργο τυπώθηκε το 1962) το δικό του πνευματικό-συγγραφικό  παρόν  και έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στα πνευματικά και πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας  και του νομού μας.  
Χρημάτισε πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Αχαΐας(1981-1986) πρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών Ν.Δ. Ελλάδος(1990-2013) Νομαρχιακός Σύμβουλος,(2003-2006) (Υπεύθυνος Πολιτιστικού Τομέα)- Υπεύθυνος  έκδοσης  περιοδικού «ΑΧΑΙΚΑ», Δημοτικός Σύμβουλος (1995-1998) , Πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης κ.α.
Διακρίνεται για την ευθύτητα του λόγου του, τη σταθερότητα   των αρχών του, την συνήθως καυστική κριτική του για τα κακώς κείμενα στη χώρα μας και την καθαρότητα των αντιλήψεών του.

          Το τελευταίο του έργο  κυκλοφόρησε τον περασμένο Δεκέμβριο  επίσης από τις εκδόσεις ΒιβλιοΠΑΝΟΡΑΜΑ με τον τίτλο: «ΓΑΜΗΛΙΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ» κι  αυτό του το έργο σχολιάσθηκε ευμενώς από τους κριτικούς και άφησε άριστες εντυπώσεις στο αναγνωστικό κοινό.
Με το ίδιο  επίσης έντονο ενδιαφέρον αναμένεται  από το αναγνωστικό κοινό και η κυκλοφορία του νέου βιβλίου του συμπολίτη συγγραφέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου