ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΤΣΙΟΥΜΑ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΑΤΡΩΝ



ΟΜΙΛΙΑ

                                 ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΤΣΙΟΥΜΑ

 

              ΣΤΟ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ ΒΡΑΔΙΝΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

                                    ΣΤΗ  ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

 

Mε θέμα: «Η ποιητική γενιά του 80.Στοιχεία ενότητας και διαφοροποιήσεων» θα  μιλήσει την προσεχή Δευτέρα το απόγευμα στις 7 .00 στο Αναγνωστήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης  
η Φιλόλογος και  Επιμελήτρια Εκδόσεων, Κατερίνα Τσιούμα   στα πλαίσια των καθιερωμένων Φιλολογικών Βραδινών της Εταιρείας Λογοτεχνών

Η ομιλία   αυτή  είχε προγραμματισθεί  από την Εταιρεία Λογοτεχνών και περιλαμβάνεται στον κύκλο των ομιλιών των Φιλολογικών βραδινών που γίνονται κάθε Δευτέρα    με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.

  Την     ομιλήτρια       θα παρουσιάσει  και θα συντονίσει την  εκδήλωση, ο  πρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών Λεωνίδας Μαργαρίτης .

       Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΜΙΛΗΤΡΙΑΣ                       
Κατερίνα Τσιούμα κατάγεται από   το Καρπενήσι Ευρυτανίας. Σπούδασε φιλολογία στο Τμ. Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών (ειδίκευση Νεοελληνικών Βυζαντινών Σπουδών) και συνέχισε σε μεταπτυχιακές σπουδές στη Νεοελληνική φιλολογία με υποτροφία του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αλέξανδρος Ωνάσης». Έχει επίσης σπουδές ειδίκευσης στην αρχαία ιστορία και τoν πολιτισμό, ενώ παράλληλα είναι φοιτήτρια Ισπανικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Έχει άδεια άσκησης NLP ως Master Practitioner από την Society of Neuro-Linguistic Programming (ΗΠΑ). Εργάζεται ως επιμελήτρια εκδόσεων στις Εκδόσεις Πικραμένος και σε συνεργασία με άλλους πατρινούς εκδοτικούς οίκους. Περίπου μια δεκαετία ασκεί διδακτικό έργο ως διδάσκουσα ελληνικής γλώσσας σε μη φυσικούς ομιλητές, ενώ σήμερα εργάζεται ως φιλόλογος στα φροντιστήρια ΟΡΜΗ στην Πάτρα. Διετέλεσε συντονίστρια Αχαΐας στο λαϊκό «πανεπιστήμιο» της «Ακαδημίας των Πολιτών» Πάτρας και επιβλέπουσα διαδικτυακών προγραμμάτων επιμόρφωσης ενηλίκων–καθηγητών Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης για τη διδασκαλία & τη διδακτική της νέας ελληνικής γλώσσας σε φυσικούς και μη φυσικούς ομιλητές και τη διαπολιτισμική εκπαίδευση στην αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ΕΛΠΠΟ. Έχει συμμετάσχει σε επιστημονικά συνέδρια με θέμα ερευνητικά ζητήματα της νεοελληνικής φιλολογίας, της συγκριτικής λογοτεχνίας, της γλώσσας και της διδακτικής. Είναι Γραμματέας του Δ.Σ. του Συλλόγου Ευρυτάνων Αχαΐας «Η Ευρυτανία». 
                                                                        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου