ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ  ΤΟ  ΕΠΙΔΟΜΑ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ
                       Λεωνίδα Γ. Μαργαρίτη Επιτ. Δικηγορου
                            Αντιπροέδρου Α.Σ.Π.Ε.

Ο υφυπουργός εργασίας Ν. Παναγιωτόπουλος αναγγέλλει ότι το επίδομα της πολύτεκνης μητέρας  το οποίο σήμερα με τις ως τώρα περικοπές  ανέρχεται στο ποσό τα 44 ευρώ για κάθε παιδί ηλικίας κάτω  23 ετών θα χορηγείται μόνον σε εκείνους που  το έχουν ανάγκη. Δηλαδή όπως αναγράφεται και ερμηνεύεται στον τύπο, θα το εισπράττουν  μόνο όσοι έχουν εισόδημα κάτω των 5.000 ή των 10.000 ευρώ, δηλ. όσοι  δεν εξασφαλίζουν ούτε τα έξοδα στοιχειώδους διαβιώσεως.
 Η Κυβέρνηση του κ. Σαμαρά μ΄αυτή της την κίνηση ετοιμάζεται να καταφέρει το μεγαλύτερο πλήγμα κατά των πολυτέκνων, εξαλείφοντας κάθε ίχνος δημογραφικής πολιτικής αλλά  και κάθε ίχνος αξιοπιστίας  της ίδιας της Πολιτείας, έτσι ώστε ο πολύτεκνος να καταλάβει ότι έχει να κάνει με ένα αναξιόπιστο   κράτος, που πολιτεύεται σαν ένας κοινός απατεώνας.
Η χορήγηση του επιδόματος και της σύνταξης στην  πολύτεκνη μητέρα και του επιδόματος στην μητέρα με τρίτο παιδί θεσπίσθηκαν σαν  κίνητρο, για να ενθαρρυνθούν οι νέοι και οι νέες Ελληνίδες ν΄ αποκτήσουν τρίτο και τέταρτο παιδί , λόγω της εφιαλτικής  υπογεννητικότητας, που μαστίζει τη χώρα μας. Δεν θεσπίσθηκε για να ενισχυθούν  κάποιοι πενόμενοι ή οικονομικώς  και αδύναμοι πολίτες.  Δεν πρόκειται συνεπώς περί «κοινωνικών» ή «προνοιακών» επιδομάτων, όπως επιδιώκει να τα χαρακτηρίσει η Κυβέρνηση.
 O συνταγματικός νομοθέτης, όταν προνοούσε με την θέσπιση  του άρθρο 21 παρ. 2 και 5 του Συντάγματος την ειδική κρατική φροντίδα υπέρ των πολυτέκνων, δεν απέβλεψε στην ενίσχυσή των  ως ειδικής κατηγορίας αναξιοπαθούντων προσώπων, όπως έχει αποφανθεί τελεσιδίκως και αμετακλήτως κατ’ επανάληψη και το Συμβούλιο της Επικρατείας (1095/2001, 1366/2009).
Ενώ δε ο  δημογραφικός κατήφορος  της χώρας  μας   έχει χειροτερεύσει, είναι ήδη  μια από τις τρείς   πλέον γερασμένες  χώρες  του κόσμου και το 20% από τα εννέα εκατομμύρια των Ελλήνων είναι άνω των 65 ετών, η Κυβέρνηση αντί να περιορίσει τις σπατάλες και την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος βρήκε την εύκολη λύση: Επιδρομή κατά των ελαχίστων  πολυτεκνικών επιδομάτων,πραγμα που σημαίνει   ουσιαστικά την  κατάργηση τους.!!
Κι αυτό γίνεται τη στιγμή κατά την οποία,όπως ανεγράφη   στον τύπο 1.727  Έλληνες «πριν από τις εκλογές του Μαΐου έβγαλαν σε τράπεζες του εξωτερικού αδήλωτα χρήματα ύψους άνω των  τριών δισεκατομμυρίων Ευρώ» και  475 μεγαλοστελέχη τραπεζών με εισοδήματα γύρω στις 200.000 ευρώ δεν κατέθεσαν φορολογικές δηλώσεις για τα οικονομικά έτη 2009,2010 και 2011.
Εάν η Κυβέρνηση προέβαινε στην άμεση φορολόγηση των παραπάνω  περιπτώσεων θα εισέπραττε με τους πλέον μετριοπαθείς υπολογισμός  από φόρο εισοδήματος τουλάχιστον 1,2 δις από την πρώτη περίπτωση και τουλάχιστον 50 εκατ. Ευρώ από τη δεύτερη χωρίς να  υπολογίσουμε και τα ποσά  των προσαυξήσεων.
Με αυτόν τον τρόπο  εάν πολιτεύονταν η Κυβέρνηση της Ελληνικής Τρόϊκας δεν θα  χρειάζονταν  να καταφύγει στο  αντισυνταγματικό μέτρο της περικοπής και ουσιαστικής κατάργησης των επιδομάτων των πολυτέκνων.
Θεωρούμε  απαράδεκτη  την  πολιτική  της Κυβερνήσεως και άμεσα αναγκαία την  παρέμβαση του κ. Πρωθυπουργού για να σταματήσει κάθε σκέψη για περικοπή με τη  θέσπιση ορίων εισοδήματος,   των πολυτεκνικών επιδομάτων, όταν μάλιστα ο ίδιος είχε κατ΄ επανάληψη προσωπικά  δεσμευθεί ότι θα επαναφέρει τα πολυτεκνικά επιδόματα όπως ήταν το 2009. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι  δεν θα αναιρέσει τον εαυτό του και θα υπάρξει κάποτε  αξιοπιστία. ΄Ηρθε  η ώρα του Πρωθυπουργού. «Αρχή άνδρα δείκνυσι».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου