ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΘΩΜΑ ΙΩΑΝ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ



ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ
ΘΩΜΑ ΙΩΑΝ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ΟΜΙΛΙΑ ΜΟΥΛΙΑ
ΣΤΗ  ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ


                     Στα πλαίσια των Φιλολογικών βραδινών της Εταιρείας Λογοτεχνών   που   γίνονται με τη συνεργασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης-Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων ,  την προσεχή  Δευτέρα 8η Δεκεμβρίου    2014 και ώρα 7 μ.μ. στα πλαίσια των προγραμματισμένων εκδηλώσεων  θα  τελεστεί Φιλολογικό Μνημόσυνο  του  πρώην Διευθυντή της Βιβλιοθήκης της Βουλής γνωστού πατρινού φιλόλογου, συγγραφέα και ιστορικού ερευνητή Θωμά Ιωάννη Παπαδόπουλο.
 Ο αείμνηστος Θωμάς Παπαδόπουλος  ταξίδεψε για την αιωνιότητα στις αρχές του περασμένου Ιουλίου και μας άφησε ένα πλούσιο,σημαντικό και αξιόλογο  έργο.
Για τον  αείμνηστο συγγραφέα  και για το πολύτιμο έργο του θα  μιλήσει ο γνωστός συμπολίτης Δικηγόρος- Συγγραφέας-Ιστορικός Ερευνητής Χρήστος Μούλιας   με θέμα:
 «ΜΝΗΜΗ Θωμά Ιωάν.Παπαδοπούλου»

            Ο Θωμάς Παπαδόπουλος μετά την αποφοίτησή του  από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, έλαβε  υποτροφία της Ιταλικής Κυβερνήσεως και πήγε για μεταπτυχιακές σπουδές στη Ρώμη. Εκεί είχε την ευκαιρία να αποδελτιώσει τα κατάλοιπα του Χιώτη σοφού Λέοντος Αλλατίου(1588-1669)που αποτελούνται από 236 ογκώδεις τόμους, με σύμμεικτο υλικό στα Ιταλικά, Λατινικά ,Ελληνικά και άλλες γλώσσες . Δημοσίευσε άγνωστες επιστολές του Αδαμαντίου Κοραή και  διετέλεσε γραμματέας της Επιτροπής Εκδόσεων των Αρχείων της Ελληνικής Παλιγγενεσίας. Με δική του επιμέλεια εκδόθηκαν 14 τόμοι, ενώ οι μελέτες που έχουν τη δική του σφραγίδα ανέρχονται στις πενήντα, με αποκορύφωμα τις μνημειώδεις   βιβλιογραφικές εργασίες του ,τη δίτομη «Ελληνική Βιβλιογραφία» και την τρίτομη «Ιόνική Βιβλιογραφία»
Την εκδήλωση θα προλογίσει και θα συντονίσει ο πρόεδρος της Εταιρείας Λεωνίδας  Μαργαρίτης.

                   Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.
                                                                                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου