ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΑΡΑΓΕ;


ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΑΡΑΓΕ;

O ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ  ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΔΩΡΙΖΕΙ ΤΜΗΜΑ ΙΕΡΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΣΤΟ ΣΤΟΛΟ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ… 

Σε γνωστό ιστολόγιο των Αθηνών που ασχολείται με θρησκευτικά θέματα δημοσιεύθηκε η πληροφορία πώς ο  Μητροπολίτης  Πατρών , κ.κ Χρυσόστομος, την 22α Σεπτεμβρίου 2015 θα δωρίσει  τμήμα Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ανδρέα στο ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας, αυτή την πληροφορία άντλησε από  το έγκυρο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων  INTERFAX.RU.
Στην Ρωσία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα αυτή   και ειδικά στην έδρα του στόλου της Μαύρης Θάλασσας αλλά και του ρωσικού ναυτικού,  η υποδοχή του ιερού λειψάνου του Αγίου Ανδρέα θα λάβει μεγάλες διαστάσεις με  θρησκευτικές εκδηλώσεις.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Άγιος Ανδρέας είναι ο προστάτης του ρωσικού πολεμικού ναυτικού.
Όπως ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους την Πέμπτη το  Ίδρυμα Άγιος Ανδρέας, η εκδήλωση διοργανώνεται  από το Ίδρυμα, κατόπιν αιτήματος του διοικητή του στόλου της Μαύρης Θάλασσας Αλέξανδρος Βίτκο.
Συγκεκριμένα  στην τελετή της μεταφοράς του Ιερού Λειψάνου  στο λιμάνι της πόλης της Πάτρας θα μεταβεί το ρωσικό πολεμικό πλοίο  της Μαύρης Θάλασσας  «Сметливый», για να παραλάβει το  τεράστιο «δώρο» της Ελλάδας προς το ρωσικό πολεμικό ναυτικό.
Περιμένουμε να πληροφορηθούμε την επαλήθευση της πληροφορίας για να τοποθετηθούμε αναλόγως.
Το 2003, το Ίδρυμα του Αγίου Ανδρέα έφερε τα λείψανα του Αγίου Ανδρέα στη ρωσική ναυτική βάση στο Severomorsk, στις βάσεις του Βλαδιβοστόκ και της Σεβαστούπολης.
Υπενθυμίζεται επίσης ότι το 2013, κατά τον εορτασμό της 1025ης επετείου της εκχριστιανίσεως της Ρωσίας από τους Έλληνες,  πραγματοποιήθηκαν μεγάλες εκδηλώσεις από το ρωσικό ναυτικό τόσο  στην πόλη της Πάτρας  όσο και στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας (Ρωσία, Λευκορωσία και Ουκρανία).
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας κατά τη διάρκεια  συνομιλιών μεταξύ της ελληνικής και της ρωσικής πλευράς , ο επικεφαλής του Διοικητικού Συμβουλίου Vladimir Yakunin και ο Μητροπολίτης Πάτρας  Χρυσόστομος αποφάσισαν για την μεταφορά μέρους του  λειψάνου του Αγίου Ανδρέα ως δώρο στον στόλο της Μαύρης Θάλασσας.
Το  κομμάτι του Αγίου λειψάνου του Αποστόλου Ανδρέα θα τοποθετηθεί σε ειδική λειψανοθήκη υπό την προστασία  του  στόλου της Μαύρης Θάλασσας  και θα παραμείνει υπό ειδική φρουρά στην εκκλησία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, στην πόλη της Σεβαστούπολης.

Λεωνίδας Γ.Μαργαρίτης
Επιτ.Δικηγόρος-Πρόεδρος Εταιρείας Λογοτεχνών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου