ΟΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ


ΟΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ
ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΜΑΡΤΗ
Η Εταιρεία Λογοτεχνών για 7η συνεχή χρονιά σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη-Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στην αίθουσα του Αναγνωστηρίου της, την προσεχή Δευτέρα 21 Μάρτη και ώρα 7.μ.
Με τις εκδηλώσεις αυτές προβάλλεται η ποίηση και οι ποιητές, παροτρύνονται κι ενισχύονται οι νέοι που καταπιάνονται να γράφουν τους στοχασμούς τους.
Για αυτό το σκοπό η Εταιρεία Λογοτεχνών έχει καθιερώσει Διαγωνισμό ποίησης μεταξύ των μαθητών των Γυμνασίων και των Λυκείων της περιφέρειας Νοτιοδυτικής Ελλάδος ενώ δεν απέρριπτε συμμετοχές και από άλλα διαμερίσματα της χώρας.
Τα αποτελέσματα της κριτικής επιτροπής(Μαρία Καρέλα πεζογράφος , Σταύρος Ιντζεγιάννης λογοτέχνης- κριτικός βιβλίου και ο πρόεδρος της Εταιρείας) θα ανακοινωθούν από τον πρόεδρο στη διάρκεια της εκδήλωσης.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα κύριος ομιλητής της ημέρας θα είναι το τακτικό μέλος της Εταιρείας Λογοτεχνών, συγγραφέας- Εκδότης-Διευθυντής της εφημερίδας «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» Θεόδωρος Λουλούδης ο οποίος θα μιλήσει με θέμα:
«Η ΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ»
(Axαϊκή Βιβλιογραφία ποίησης)
Στο νόημα της γιορτής να αναφερθεί σε σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών Λεωνίδας Μαργαρίτης ο οποίος θα παρουσιάσει και θα συντονίσει την όλη εκδήλωση.
Η εκδήλωση, θα εμπλουτισθεί με μελοποιημένες συνθέσεις γνωστών ποιητών από το συμπολίτη δικηγόρο-πιανίστα Ανδρέα Κότσιφα.
Θα γίνουν επίσης , απαγγελίες ποιημάτων γνωστών καταξιωμένων νεοελλήνων ποιητών, από τους ηθοποιούς Αλέξη Γκλαβά, Χρήστο Μασμανίδη και Χρήστο Μπαιρακτάρη ενώ να υπάρξει εμβόλιμη παρουσία της Φιλολόγου-Θεατρολόγου Χριστίνας Κόκκοτα η οποία θα απαγγείλει εμβληματικούς στίχους μεγάλων μας ποιητών.
Τέλος θα γίνει η απονομή των βραβείων του εβδόμου Ποιητικού Διαγωνισμού και η εκδήλωση θα κλείσει με τις απαγγελίες των βραβευμένων ποιημάτων από τους ίδιους τους δημιουργούς.
Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου