ΕΠΙΤΥΧΗΣ Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ


ΕΠΙΤΥΧΗΣ Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ
                                  ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ
                                ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ


Η Εταιρεία Λογοτεχνών για 9η συνεχή χρονιά γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης της περασμένη   Δευτέρα.
          Στα πλαίσια της γιορτής ανακοινώθηκαν και τα αποτελέσματα του 9ου ποιητικού διαγωνισμού που  έχει  καθιερώσει η Εταιρεία Λογοτεχνών  μεταξύ των μαθητών  Γυμνασίων  και  Λυκείων  της περιφέρειας Νοτιοδυτικής Ελλάδος προς τιμή του Εθνικού μας ποιητή Κωστή Παλαμά.. 
          Η αξιολόγηση των ποιημάτων έγινε από τριμελή επιτροπή μελών της Εταιρείας (Λάμπρος Βρεττός Συγγραφέας-Λεωνίδας Καρνάρος, Συγγραφέας- ιστορικός ερευνητής και ο πρόεδρος της Εταιρείας).
          Ο πρόεδρος της Εταιρείας σε σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη σημασία και το νόημα της γιορτής και επεσήμανε πως φέτος γιορτάζουμε με ένα έργο πολιτισμού που έγινε στην πόλη μας για τον εθνικό μας ποιητή ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ με την ανακαίνιση του σπιτιού που γεννήθηκε  και πλέον λειτουργεί σ΄αυτό  η  ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ.
Κύρια         ομιλήτρια της βραδιάς  ήταν το μέλος της Εταιρείας, πεζογράφος και γνωστή δικηγόρος Αντωνία Δεββέ-Αργυροπούλου η  οποία ανέπτυξε το  θέμα:
«ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ: Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΤΩΝ ΓΑΛΑΖΙΩΝ ΟΡΙΖΌΝΤΩΝ »
Τόσο προ της ομιλίας όσο κατά τη διάρκεια και το τέλος της, έγιναν απαγγελίες ποιημάτων γνωστών και  καταξιωμένων νεοελλήνων ποιητών, από τους ηθοποιούς Αλέξη Γκλαβά, Χρήστο Μασμανίδη και Χριστίνα Παπανικόλα.
Τέλος κλήθηκαν τιμητικά  να επιδώσουν τα βραβεία  του 9ου Ποιητικού Διαγωνισμού, τα  μέλη της Διοικούσας Επιτροπής της Στέγης Γραμμάτων ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ (Σοφία Στεφανοπούλου,Νικόλαος Μπακρώζης και Σπύρος Δεμαρτίνος).
Ο τελευταίος προσέφερε με αφιέρωση τιμητικά στον πρόεδρο της Εταιρείας  τον πρώτο τόμο των ΑΠΑΝΤΩΝ του εθνικού μας ποιητή που εκδόθηκε από το Ίδρυμα  Παλαμά και τη Στέγη Γραμμάτων, έργο το οποίο θα ολοκληρωθεί προσεχώς με δαπάνες της τελευταίας.
Το πρώτο  βραβείο έλαβε η μαθήτρια Γεωργακοπούλου Κύνθια-Μαρλένα για το ποίημα της «ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΟ»
Το δεύτερο βραβείο έλαβε η μαθήτρια Μαρίνα Μπαχαρίδου για το ποίημα «ΛΕΞΕΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΣΗΜΑΝΤΑ»και
Το τρίτο βραβείο έλαβε ο μαθητής Αναστάσιος  Δάρρας για το ποίημα του «ΝΕΦΕΛΗ»(ΜΟΥ).
        Οι βραβευθέντες έλαβαν πέραν του τιμητικού διπλώματος-Βραβείου, τον πρώτο τόμο των Απάντων του Κωστή Παλαμά (προσφορά της Στέγης Γραμμάτων) και από ένα βιβλίο ποίησης (προσφορά του Βιβλιοπωλείου Γωνιά του Βιβλίου).
 Τέλος τα βραβευθέντα ποιήματα απάγγειλε με απόλυτη επιτυχία η ηθοποιός και λογοτέχνιδα Γενική Γραμματέας της Εταιρείας Χριστίνα Παπανικόλα.
Η όλη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγές συγχαρητηρίων ευχών και ευχαριστιών στους βραβευθέντες και στους συντελεστές της υπέροχης βραδιάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου