ΛΕΩΝΙΔΑ Γ.ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΤΡΕΩΝ ΚΩΣΤΑ ΠΕΛΕΤΙΔΗ

 

 

ΑΝΟΙΧΤΗ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ   ΛΕΩΝΙΔΑ Γ.ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ


 

Επιτ. Δικηγόρου- Προέδρου Εταιρείας Λογοτεχνών,

τ.Δημοτικού Συμβούλου Πατρέων, τ.Νομαρχιακού Συμβούλου Αχαΐας ,Αντιπροέδρου Α.Σ.Π.Ε.

 

ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΤΡΕΩΝ ΚΩΣΤΑ ΠΕΛΕΤΙΔΗ

                                                                            Κώστας Πελετίδης – Δήμαρχος Πάτρας: «Είμαστε αντίθετοι στον υποχρεωτικό  εμβολιασμό»

                                         Αγαπητέ Κύριε Δήμαρχε

 

                     Καλή σας ημέρα, Καλό Μήνα και Καλό Φθινόπωρο.

Με την έναρξη της Ινδίκτου  επιθυμώ να διατυπώσω δημόσια το παράπονο μου στο Δήμαρχο της πόλης μας.

Νιώθω πως συστηματικά όσες φορές και εάν σας απηύθυνα κάποια επιστολή μου, η επιστολή μου έμεινε όχι μόνο   αναπάντητος αλλά και το αίτημα μου αγνοήθηκε.

 

Δεν ξέρω πώς θα χαρακτηρίζατε κάποιον από την Κυβέρνηση της χώρας είτε αυτός ήταν Υπουργός, η

Υφυπουργός η και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός , εάν ως Δήμαρχος της πόλεως των Πατρών  στέλνατε ένα αίτημα, ένα  υπόμνημα, ένα έγγραφο, τέλος πάντων και σ’ αυτό το έγγραφο σας όχι μόνο δεν σας απαντούσε  αλλά ούτε έβαζε κάποιον παρακατιανό ,να σας  γράψει δύο λόγια, δικαιολογίες  έστω για να σας αποφύγει, αλλά σας αγνοούσε παντελώς σαν να μην υπάρχετε καν;

 

Δεν ξέρω σε ποια δημοκρατία του κόσμου οι ηγέτες της αδιαφορούν παντελώς στα όποια  αιτήματα των πολιτών τους είτε είναι ατομικής φύσεως η είναι γενικών υποθέσεων. Κύριε Δήμαρχε,

 

 

Σας έχω στείλει τα παρακάτω έγγραφα  και για τα αντίστοιχα ζητήματα που αφορούν όχι προσωπικά μου  θέματα αλλά ζητήματα που αφορούν το σύνολο του λαού αυτής της πόλεως  η οποία αν και δεν είστε γόνος της όπως  ασφαλώς και εγώ σας τίμησε με το αξίωμα του Δημάρχου της.

 

Μέχρι σήμερα σας έχω είτε προσωπικά είτε ως εκπρόσωπος φορέως της πόλεως τα παρακάτω έγγραφα:

 

1.Τό από  28-8-2014   έγγραφο της Εταιρείας Λογοτεχνών με το οποίο ζητήθηκε η  επαναφορά της προτομής του   Αρίστου Δημάρχου, κατά τον  ιστορικό της πόλεως των Πατρών Βασιλείου Λάζαρη, Δημητρίου Βότση στη θέση  που  αρχικά  την  τοποθετήθηκε ο Λαός των Πατρών,    με  ομόφωνη απόφαση(25-6-1918)  του Δημοτικού  Συμβουλίου Πατρέων    στη Πλατεία  Τριών Συμμάχων Δυνάμεων.

 

Η μετατόπιση της προτομής έγινε αυθαίρετα,  χωρίς  απόφαση του  Δημοτικού Συμβουλίου το έτος 2.000  σε μικρή  χωρίς φωτισμό τριγωνική έκταση στη συμβολή των οδών Βότση και Οθωνος-Αμαλίας,  όπου συνυπάρχουν  ένα ΚΑΦΑΟ του Ο.Τ.Ε., ένας υποσταθμός της ΔΕΗ  και κάδοι απορριμμάτων του Δήμου.

 

2.Το από 13-9-2014  έγγραφο της Εταιρείας Λογοτεχνών και (νεότερο με αριθ.πρωτ.127216/27-10-2016) με το οποίο ζητήσαμε την μετονομασία της  οδού Κορίνθου σε Λεωφόρο Κωστή Παλαμά.

Τεκμηριώσαμε  την πρότασή μας στην  αναγκαιότητα να τιμηθεί επαρκώς από την πόλη  που  γεννήθηκε ο εθνικός μας ποιητής αφ’ ενός  και   να   προβάλετε  στο εξής η Στέγη Γραμμάτων-το σπίτι που γεννήθηκε  ο ποιητής  και ο δρόμος αυτός  στο εξής,  λόγω  της μελετώμενης αντιδρόμησης, θα οδεύει πλέον προς   Ολυμπία   και θα συνδέει νοερά  την πόλη μας με τη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, τον   ύμνο των οποίων συνέθεσε  ο Εθνικός μας  ποιητής   Κωστής Παλαμάς.

 

        3.Το  από 17-3-2015 προσωπικό μας  μήνυμα-αίτημα  με το  οποίο επεσήμανα την  θλιβερή κατάσταση που επικρατεί για χρόνια τώρα ακριβώς απέναντι  από τό Θρησκευτικό και Αρχιτεκτονικό  Μνημείο  του Ιερού Ναού του Αγίου Ανδρέου  τόσο  εξ απόψεως καθαριότητας όσο και από την  ύπαρξη μίας μόνιμης λίμνης υδάτων επί της  οδού έμπροσθεν της υφισταμένης έναντι  του ναού Ιχθυόσκαλας  που καθιστά  αδιάβατο την παραλιακή οδό για τους διερχομένους.

 

4.Το από  27-10-2016  νεότερο έγγραφο    της Εταιρείας Λογοτεχνών(Αριθ.πρωτ.127211/27-10-2016)   με το  οποίο  επαναφέραμε το αίτημα της  μεταφοράς της προτομής του μέγιστου των Δημάρχων στην Πλατεία Τριών Συμμάχων Δυνάμεων εκεί που τον έστησε η αγάπη του λαού των Πατρών και η ομόφωνη απόφαση(25-5-1918) του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων .

 

5. Το από  21-10-2016  έγγραφο της Εταιρείας Λογοτεχνών(Αριθ.πρωτ.127658/21-10-16)  με το οποίο διατυπώσαμε το αίτημα-πρόταση ονοματοθεσίας του Πάρκου της Ακτής Δυμαίων σε  Πάρκο «Θεόδωρος ΄Αννινος».

 

 Την πρόταση αυτή κάναμε  για να αποδοθεί η οφειλόμενη τιμή προς τον αείμνηστο Δήμαρχο της πόλεως Θεόδωρο ΄Αννινο ο οποίος πρώτος αυτός άρχισε τη δημιουργία του πάρκου  με επιχωμάτωση και  με το φύτεμα πολλών  καλοπιστικών δένδρων .

 

        Διετέλεσε δήμαρχος Πατρέων για 14 έτη, δηλαδή για τις περιόδους 1964-1967, 1975-1978, 1978-1982 και 1982-1986. Σημειωτέου ότι το 1964 υπογράφηκε το προεδρικό διάταγμα για την ίδρυση του Πανεπιστημίου και το 1966 έγιναν τα εγκαίνιά του στο παράρτημα της οδού Κορίνθου.

 Έδωσε μεγάλη βαρύτητα στο Πατρινό Καρναβάλι και το ανέδειξε όχι μόνο σε πανελλήνιο, αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

 Επίσης πραγματοποίησε πολλά δημοτικά έργα, διαμορφώνοντας και δημιουργώντας πλατείες σε πολλές συνοικίες της Πάτρας.

 Ένας Δήμαρχος που αξίζει αυτή την τιμή εκ μέρους του λαού της πόλεως.

 

Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να σημειώσουμε με ικανοποίηση πως ο Δήμος Πατρέων υπό την ηγεσία σας τίμησε πρόσφατα δύο σημαντικούς συμπολίτες, τον  εν ζωή  αθλητή Κώστα Πετρόπουλο δίνοντας το όνομα του στο Κλειστό  Στάδιο  στο Κουκούλι   και τον    προ έτους αποβιώσαντα  μουσικοσυνθέτη Θάνο Μικρούτσικο  του  δίδοντας το όνομα του    στο Θέατρο Τέχνης.

 Γι’ αυτές τις  τιμές     συγχαίρουμε τη Δημοτική Αρχή και το Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη.

   Στα ανωτέρω αιτήματα αναμένουμε απαντήσεις.

Μετά τιμής

Για την Εταιρεία Λογοτεχνών

Λεωνίδας Γ. Μαργαρίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου