ΛΕΩΝΙΔΑΣ Γ.ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ: ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΟΥΡΒΙΣΙΑΝΟΥ

 

ΛΕΩΝΙΔΑΣ Γ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ

ΕΠΙΤΙΜΟΣ  ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Τηλ.2610 521 086 -6946405993

e-mail:leomargaritis@gmail.com

www.leonidasmargaritis.blogspot.com

                           IΤΕΩΝ  100   26333 ΠΑΤΡΑ

                                                                               



 

                                                                                       Πάτρα   14-9-2022

 

 

 

                                                              Αξιότ.Κύριο

                                        Ανδρεα Μαρίνο

                                        Δήμαρχο  Πηνειού

                                       Γαστούνη Ηλείας

 

                                    

                      Θέμα:Κληρονομιά Αντωνίου Κουρβιάνου

                                                



                                 Aγαπητέ μου Δήμαρχε, Καλησπέρα

                    Ο  αποβιώσας στη Γαστούνη την 9-3-1992 συμπολίτης σας Αντώνιος Ιωάννη Κουρβισιάνος άφησε με τη διαθήκη του γενικό Κληρονόμο του

το Δήμο Γαστούνης.

                  Η Διαθήκη του Δημοσιεύθηκε με την υπ’ αρίθ.25/ΔΔ/341/12-3-1992 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αμαλιάδος.

                 Ο  Δήμος Γαστούνης αποδέχτηκε την Κληρονομία αυτή με την υπ’ αρίθ.21952/22-6-1992 πράξη αποδοχής Κληρονομιάς η οποία καταχωρήθηκε στο γενικό βιβλίο εκθέσεων των βιβλίων Μεταγραφών  του Υποθηκοφυλακείου του Δήμου Γαστούνης με γενικό  αριθμό εκθέσεων 692 στον τόμο 377 και στον αριθμό 48.

                    Μεταξύ των κληρονομιαίων κινητών και ακινήτων περιλαμβάνεται και το περιεχόμενο της με αριθμό 105 θυρίδας της Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος (Υποκατάστημα Πατρών).

                   Η Εθνική Τράπεζα με το υπ΄αρίθ.404/2-12-1992 έγγραφό της ειδοποίησε το Δήμο Γαστούνης ως νόμιμο κληρονόμο του Αντωνίου Κουρβισιάνου να τηρήσει τη διαδικασία του άρθρου 838 και επόμενα του Κ.Πολ.Δ..

                Η προβλεπόμενη διαδικασία  έγινε από εμένα ως πληρεξουσίου δικηγόρου του Δήμου Γαστούνης με το υπ’ αρίθ.26539/23-3-2001 ειδικό  πληρεξούσιο του Συμβολαιογράφου Γαστούνης Γεωργίου Αλεξάνδρου Καλαμαρά  και μετά την υπ’ αρίθ.35/1993 απόφαση του Ειρηνοδικείου Πατρών  διατάχθηκε η διενέργεια απογραφής της κληρονομιαίας περιουσίας του αποβιώσαντος στη Γαστούνη Αντωνίου Ιωάννη Κουρβισιάνου και δη του περιεχομένου της υπ’ αριθ.195 θυρίδος του εν Πάτραις Υποκαταστήματος της Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος.

                                 Με την ως άνω απόφαση του Ειρηνοδικείου Πατρών ορίσθηκε συμβολαιογράφος για την απογραφή, ο συμβολαιογράφος Πατρών Νικόλαος Σπανός και πραγματογνώμονες για την εκτίμηση της περιουσίας που θα απογραφεί οι Χρονόπουλος Κωνσταντίνος και Βασιλακόπουλος Ανδρέας  υπάλληλοι της Α΄ΔΟΥ Πατρών.

    Η απογραφή της θυρίδας και η εκτίμηση των περιλαμβανομένων σ’ αυτή αντικειμένων της κληρονομιάς πραγματοποιήθηκε παρουσία και του εντεταλμένου τραπεζικού υπαλλήλου Διονυσίου Κάπαρη την 18η του μηνός Ιουλίου του έτους 1994.

          Για την απογραφή συντάχθηκε η υπ’ αρίθ.3.168/18-7-1994 έκθεση απογραφής θυρίδας του συμβολαιογράφου Πατρών Νικολάου Γεωργίου Σπανού.

    Μετά την απογραφή και την εκτίμηση του περιεχομένου της θυρίδας τα αντικείμενα που απογράφτηκαν  ανατοποθετηθήκαν στη θυρίδα με αριθμό εκατόν δέκα έξι(116) η οποία κλείστηκε , κλειδώθηκε καλά και μου παραδόθηκε ένα κλειδί εις διπλούν.

    Επίσημο αντίγραφο της εκθέσεως απογραφής είχα στείλει στο τότε  Δήμαρχο  αμέσως μετά την ολοκλήρωση της απογραφής όπως και γνωστοποίησα  τις υποχρεώσεις του Δήμου προς τους δύο υπαλλήλους εκτιμητές της Α΄  ΔΟΥ Πατρών και προς την Εθνική Τράπεζα.

Μάλιστα στην τελευταία μου από 31-7-2008 επιστολή  προς τον τότε Δήμαρχο Γαστούνης Αλέξιο Καστρινό ζητούσα πέραν των άλλων να  έλθει στο γραφείο μου  νόμιμος εκπρόσωπος    του Δήμου στον οποίο να παραδώσω τα κλειδιά της θυρίδας.

   Έκτοτε ούτε φωνή ούτε ακρόαση υπήρξε εκ μέρους του Δήμου Γαστούνης-Πηνειού.

   Μέχρι που προ ημερών σε μετακόμιση του περιεχομένου των Γραφείων του  από την πόλη των Πατρών στην κατοικία μου (Ιτεών 100) βρήκα φυλαγμένα τα δύο κλειδιά της θυρίδας.

   Κύριε Δήμαρχε λυπάμαι  για την αδράνεια που παρατηρήθηκε εκ μέρους των υπηρεσιών του Δήμου ως εκ τούτου  υποχρεώνομαι  να επανέλθω για ένα ζήτημα που ασχολήθηκα πολλά χρόνια πριν όταν ακόμη ήμουν εν ενεργεία Δικηγόρος.

Ελπίζω  στη δική σας πλέον παρέμβαση ώστε να παραληφθούν εκ μέρους του Δήμου τα αντικείμενα-ενθύμια της προσφοράς του εγγενούς αείμνηστου συμπολίτη μας Αντώνιου Κουρβισιάνου τα οποία εκτός της χρηματικής τους αξίας αποτελούν αξιόλογα ενθύμια μίας ζωής προσφορά  και αξίζει να τοποθετηθούν και να εκτίθενται σε μια προθήκη στο Κουρβισιάνειο Πνευματικό Κέντρο της πόλης μας.

                          Με φιλικούς χαιρετισμούς

 

                           Λεωνίδας Γ. Μαργαρίτης

                                  Επίτ.Δικηγόρος

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου