ΛΕΩΝΙΔΑΣ Γ.ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ: ΕΦΥΓΕ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ B. ΜΠΟΥΤΣΙΚΑΣ

 

                 ΕΦΥΓΕ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΟΥΤΣΙΚΑΣ

 


 

 Ένας ακόμη πνευματικός άνθρωπος, ο πολυβραβευμένος πεζογράφος, τακτικό μέλος της Εταιρείας Λογοτεχνών Ανδρέας Μπούτσικας, εγκατέλειψε τα επί της γης και πήρε το δρόμο για την αιώνια πολιτεία του επέκεινα.

΄Ενας άνθρωπος που διέγραψε μια επιτυχημένη πορεία στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

 Τελευταία την υπηρέτησε μέχρι την συνταξιοδότησή του ως Σχολικός Σύμβουλος.

 Μετεκπαιδευμένος στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου του Ααχεν της Γερμανίας.

 Συγκέντρωσε γνώσεις και εμπειρίες τις οποίες  διέθεσε επωφελώς.

 Υπήρξε από τους πλέον καταξιωμένους εκπαιδευτικούς της περιοχής μας.

Από το έτος 1965 έκανε  την εμφάνισή του στην πνευματική ζωή της πόλης μας με δημοσιεύματά του στον περιοδικό και ημερήσιο τύπο.

Ενεργοποιήθηκε με τη συμμετοχή του στη Διακίδειο Σχολή Λαού Πατρών όπου δίδει διαλέξεις και ομιλίες σε θέματα εκπαιδευτικά, πολιτιστικά και κοινωνικά.

Γίνεται πολύ σύντομα μέλος Πνευματικών Σωματείων και Συλλόγων, όπως της Ένωσης Νέων Ελλήνων Λογοτεχνών, του Φυσιολατρικού Συνδέσμου Πατρών, του Πολιτιστικού Κέντρου Πατρών, των Δελφικών Αμφικτιονιών,του Κύκλου Παιδικού Βιβλίου ,της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και από το 1998 της Εταιρείας Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδος.

Στη Λογοτεχνία ήταν αναγνωρισμένος κυρίως ως  πεζογράφος αν και έχει βραβευθεί για ποιήματά του ακόμη και για θεατρικό του έργο σε Πανελλήνιους διαγωνισμούς.

 Είχε τιμηθεί με τριάντα και πλέον διακρίσεις (βραβεία ,επαίνους) σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς για έργα του σε ποίηση ,διήγημα και μυθιστόρημα όπως: από την Ακαδημία Αθηνών, τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, την Εταιρεία Ελληνικών Χριστιανικών Γραμμάτων, το Φιλολογικό Σύλλογο "ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ" Αθηνών, την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, τις Δελφικές Αμφικτιονίες Αθηνών, το Μορφωτικό Όμιλο "ΓΑΛΑΞΙΑΣ" Θεσσαλονίκης, το Φιλολογικό Όμιλο Ε.Φ.Α. Αιγίου, την Επιθεώρηση Γραμμάτων "Ο ΕΦΟΡΙΩΝ", τη Χορωδία-Ορχήστρα Π. Φαλήρου, το Πνευματικό Πρακτορείο Γιοχάνεσμπουρκ, το Πνευματικό Κέντρο Μοσχάτου, την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών και το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας, για συγγραφή διδακτικών βιβλίων.

 Έχει δημοσιεύσει στον ημερήσιο, εβδομαδιαίο και περιοδικό τύπο εκατόν τριάντα -130- άρθρα παιδαγωγικού, κοινωνικού, θρησκευτικού, λογοτεχνικού κ.λ.π. περιεχομένου, ενώ έργα του έχουν μεταδοθεί από το Κρατικό Ραδιόφωνο και άλλα έχουν περιληφθεί σε Ανθολογίες ποίησης και πεζογραφίας όπως: "ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ", "ΜΕΓΑΛΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΠΟΙΗΣΗΣ", "ΘΡΗΝΟΙ ΧΑΜΕΝΩΝ ΠΑΤΡΙΔΩΝ", "ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ", "ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ" , και "ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ".

 

 Έχουν εκδοθεί και κυκλοφορούν τα βιβλία του:

- "Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ" Παιδικό Μυθιστόρημα.

 -"ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ" Παιδικό Μυθιστόρημα.

-"ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ" Συλλογή Βραβευμένων Διηγημάτων. "Η ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΡΩ" Μυθιστόρημα,

-"ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΕΡΜΙΟΥ" Ιστορικό Αφήγημα. -"ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ" Ιστορικό Μυθιστόρημα.

-Τέλος το θρησκευτικό Μυθιστόρημα "ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ".

    Συμμετέχει ενεργά στη Μορφωτική, Πολιτιστική και Λογοτεχνική καλλιέργεια του λαού και της Κοινωνίας μας με ποικίλη δράση.

Ο θάνατος του αγαπημένου μας φίλου μας στέρησε όχι μόνο την παρουσία του αλλά και από την ανεξάντλητη ζωτικότητά του και τη μεστή και ενδιαφέρουσα συγγραφική του δημιουργία.

Υπήρξε από τους τακτικούς συνεργάτες του περιοδικού «AXAΪKA»  όπου φιλοξενούνταν αρκετά κείμενα του και κυρίως διηγήματα.

 Ένα από τα τελευταία του με τίτλο: «ΤΟ ΠΕΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΑΕΤΩΝ» περιλαμβάνoνταν στο υπό εκτύπωση 16ο τεύχος του περιοδικού.

Ατυχώς δεν πρόλαβε να το χαρεί τυπωμένο.

Στους δικούς του θα λείψει ο άνθρωπος τους, σε μας θα λείψει ο συνεργάτης ,ο φίλος, διαλεχτός συνάδελφος και συγγραφέας, ενώ από τα Ελληνικά Γράμματα θα λείψει ένας υπέροχος πεζογράφος.

Ο αείμνηστος φίλος έφυγε για την αιωνιότητα τη Δευτέρα 7η Ιουνίου 2010.Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Αρόη χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.κ.Χρυσοστόμου.

Ο Πρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών Λεωνίδας Μαργαρίτης στον επικήδειο λόγο του είπε τα εξής:

Σε αγναντεύω στο φρύδι του ορίζοντα να ανηφορίζεις «ΕΩΣ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ» κρατώντας το  χέρι του αγαπημένου σου «ΚΩΝΣΤΑΝΤΗ»  για συντροφιά.

Πορεύεσαι με «ΤΙΣ ΘΥΜΗΣΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΟΣΤΑΛΓΊΑ ΑΠΌ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ».

 «ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ» διέρρηξες «ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΑΡΑΧΝΗΣ» χωρίς να σε σαγηνέψει η «Η ΜΙΚΡΗ ΟΘΟΝΗ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ»,

Πραγματώνεις το τελευταίο προσκύνημα στην «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΕΡΜΙΟΥ» και ξεστρατίζεις μεσοπέλαγα για ν’ ανταμώσεις τον τελευταίο ακρίτα της Ρωμιοσύνης την «ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΡΩ».

Οδοιπορείς με «ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ» να προσφέρεις πολλαπλάσια τα τάλαντα «ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ»

Εμείς οι «ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ» σε ξεπροβοδίζουμε στο «ΠΕΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΑΕΤΩΝ» ΑΕΤΟΣ κι εσύ προορισμένος για τα ύψη.

 ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΑΕΤΕ ΜΑΣ.

ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΦΙΛΕ ,ΟΜΟΤΕΧΝΕ .ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΕ  ΑΝΔΡΕΑ  ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου