ΛΕΩΝΙΔΑ Γ.ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Ε.ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

 

ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ  

 ΛΕΩΝΙΔΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ

ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ  ΤΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥ

ΓΕΩΡΓΙΟΥ  Ε.ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

(6-2-2003)


 

Αγαπητέ Γιώργο,

Ένοιωσα συγκλονισμένος στο άγγελμα του θανάτου σου. Είχα την εντύπωση, ξεχασμένος έτσι όπως ήσουν, από φίλους και συνεργάτες θα σε  είχε ξεχάσει κι ο χάρος.

      Όμως είναι κοινή  η μοίρα  των θνητών το βιολογικό μας τέλος.

 Ένα τέλος που για τους πιστούς συμπίπτει με  το πέρασμα στη Αθανασία. Κι εσύ υπήρξες ένας πιστός χριστιανός.

Γι’ αυτό και όταν ζούσες κοντά μας, υπήρξες ένας υπέροχος άνθρωπος, ένας καλός χριστιανός, ένας ευγενής και έντιμος  πολύτεκνος οικογενειάρχης ,  ένας καλοσυνάτος, ήρεμος, ψύχραιμος, μεθοδικός  επιχειρηματίας  ένας αξιαγάπητος συμπολίτης .

 Έδινες πάντα  χέρι βοηθείας στον πάσχοντα άνθρωπο. Έγραφες υποθήκες για την αιωνιότητα. Με το χαμόγελο εκείνο το χαρακτηριστικό, με την παιδική αφέλεια  που αντιμετώπιζες  τις παραξενιές της ζωής.

Δεν υπήρξες ποτέ άνθρωπος των νεύρων και της πυγμής, αυτά σου έλειπαν τα είχες αντικαταστήσει με την ευγένεια  του χαρακτήρα σου και την πειθώ των επιχειρημάτων σου.

      Κληρονόμησες μια βιομηχανία με τρεις χαρτοποιητικές μηχανές, την επεξέτεινες με την εγκατάσταση και λειτουργία τριών ακόμη σύγχρονων χαρτοποιητικών μονάδων, κι έδωσες ψωμί σε χιλιάδες οικογένειες που εργάσθηκαν στις εγκαταστάσεις της γιγάντιας βιομηχανίας Ε.Γ. Λαδόπουλος (1.500 Εργατοϋπάλληλοι στο εργοστάσιο Πατρών, 300 εργατοϋπάλληλοι στη Χαρτοποιία Αιγίου και 500 εργατοϋπάλληλοι στη Χαροτοποϊα της Θεσσαλονίκης). Δημιούργησες ένα ακόμη μεγάλο βιομηχανικό συγκρότημα χάρτου τη  «Μ.Ε.Λ.  Μακεδονική Εταιρεία Χάρτου»  στη Θεσσαλονίκη  και  άλλο ένα στην Πάτρα κι ακόμη προχώρησες στην εξαγορά της πλειοψηφίας των μετοχών της Χαρτοποιίας Αιγίου.

Κάποιοι σου καταλόγισαν  έλλειψη διοικητικών ικανοτήτων, προσωπικά δεν τους συμμερίζομαι.

        Όμως οι δημοκρατικές παραδόσεις δεν σε έκαναν αρεστό στους Συνταγματάρχες της επταετίας και όταν χρειάστηκες ένα δάνειο όχι απλώς δεν στο έδωσαν, αλλά έστειλαν τις διοικήσεις των τραπεζών να τραβήξουν όλες μαζί στο σκοινί της αγχόνης για τον οικονομικό σου στραγγαλισμό, πράγμα που πέτυχαν με μαθηματική ακρίβεια.

        Αγαπητέ Γιώργο μπορεί να έχασες τα πάντα, και τους λόγους μπορεί κανείς να τους διαβάσει  και να τους ξέρει από όποια οπτική γωνιά κι αν δει το ζήτημα.

 Έκλεισες μια σελίδα της βιομηχανικής και οικονομικής ζωής της πόλης μας, όμως απέκτησες μια ωραία  υπέροχη  πολύτεκνη οικογένεια  με τέσσερα παιδιά όλα με πανεπιστημιακή μόρφωση χρήσιμους και υπεύθυνους πολίτες  που συνεχίζουν την δική σου παρουσία κοντά μας, με το δικό του  τρόπο το καθένα  και από άλλα μετερίζια .

Εμείς που υπήρξαμε συνεργάτες σου, σε ευχαριστούμε για την ευκαιρία που μας έδωσες να μάθουμε πολλά πράγματα κοντά σου, σε  μια βιομηχανία που είχε καταστεί σε Πανεπιστήμιο παραγωγής στελεχών και ιδανικό φροντιστήριο παραγόντων της πολιτικής και κοινωνικής ζωής της χώρας μας.

 Καλό σου ταξίδι αγαπητέ μου, η Αχαϊκή γη  που θα σκεπάσει τη σορό σου  ας είναι ανάλαφρη σαν τα φύλλα του φθινοπώρου .

Καλή Αντάμωση  αγαπητέ Γιώργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου