ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ

ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ  ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ

          Το σχέδιο νόμου «Έγκριση μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2013-2016 κ.λπ.» εξαφανίζει οικονομικά και ηθικά  τους πολυτέκνους και καταργεί κάθε ίχνος δημογραφικής πολιτικής.
Η συγκυβέρνηση διαγράφει τις διατάξεις του άρθρου 21 του Συντάγματος περί προστασίας της οικογένειας, της ειδικής φροντίδας για τις πολύτεκνες οικογένειες και την εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής. Καταργεί το επίδομα και τη σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας, όπως και το επίδομα του τρίτου παιδιού, που είχαν θεσπισθεί ως κίνητρα για την απόκτηση 3ου και 4ου τέκνου με το  Ν. 1892/1990 (βλ. εισηγητική έκθεση στο άρθρο 63 του εν λόγω νόμου), και αντικαθίστανται με το «ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων», «που θα καταβάλλεται στοχευμένα στα παιδιά που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερη ανάγκη .. στο πλαίσιο της ενίσχυσης  των ασθενέστερων οικονομικά δικαιούχων»!! Δηλαδή μια χώρα που το 20% του πληθυσμού της αποτελείται από άτομα ηλικίας  άνω των 65 ετών και συγχρόνως αλλοιώνεται με ταχύτατους ρυθμούς η πληθυσμιακή της σύνθεση, δεν την απασχολεί ο εφιάλτης της υπογεννητικότητας, αλλά αναζητεί ανθρώπους που βρίσκονται στα τελευταία τους  για να τους χορηγεί το παραπάνω επίδομα!  Μάλιστα το σχέδιο νόμου αναφέρεται σε «εξαρτώμενα τέκνα», χωρίς να διευκρινίζει εάν αυτά είναι τα εξαρτώμενα από τα ναρκωτικά ή από κάτι άλλο (!!), δεδομένου ότι στις πολύτεκνες οικογένειες σπανίως υπάρχουν τέκνα με εξάρτηση από τα ναρκωτικά!!
          Ακούμε έντονα στα αυτιά μας ακόμη και σήμερα  τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά  ότι θα επαναφέρει άμεσα τα πολυτεκνικά επιδόματα  στο ύψος  που καταβάλλονταν  το 2009  λέγοντας μάλιστα πως: «η Ελλάδα δεν γεννάει, αλλά γερνάει και ότι η ενίσχυση των πολυτέκνων δεν είναι σπατάλη, είναι επένδυση στο μέλλον του τόπου».
          Τώρα αντί για επαναφορά ο Πρωθυπουργός και η  Κυβέρνησή του , βάζει  στο στόχαστρο τους πολυτέκνους,  και τους οδηγεί στη σφαγή με την κατάργηση του επιδόματος και της σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας και του τρίτου παιδιού!! Τέτοιου είδους αντιοικογενειακή αντιπολυτεκνική, αντιδημογραφική και συνάμα  αναξιόπιστη πολιτική δεν έχει προηγούμενο στη χώρα μας.
          Και πώς μπορεί να είναι  αξιόπιστη η (συγ)Κυβέρνηση όταν η ίδια προχωρά  στο διορισμό εκατοντάδων μετακλητών υπαλλήλων στη Βουλή, διορίζει έναν πρώην Γεν. Γραμματέα Υπουργείου στο Συμβούλιο – ακούσατε!! – νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας Ελλάδος με μηνιαίο μισθό 12.000 ευρώ (!!) και με θητεία 6 ετών (και δεν είναι η μόνη περίπτωση), χωρίς βεβαίως να εξηγεί ποια νομισματική πολιτική ασκείται από αυτό το Συμβούλιο, αφού η Ελλάς δεν έχει δικό της νόμισμα, αλλά έχει το ευρώ και περαιτέρω πολιτεύεται, όπως πολιτεύονταν  όλες οι μέχρι σήμερα Κυβερνήσεις, χωρίς να περιορίζει τις σπατάλες και την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος.
          Και το πλέον τραγικό της περιπτώσεως  είναι, ότι όλη αυτή η σφαγή γίνεται για εξοικονόμηση 86.000.000 ευρώ, όπως αναγράφεται στην Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου, όταν αυτά χρήματα  άνετα μπορούσαν να εξοικονομηθούν  με πολλούς άλλους τρόπους!!! δυστυχώς όμως ουδέποτε μας δέχθηκαν  για να μας ακούσουν!  Μωραίνει Κύριος ούς βούλεται απωλέσαι.
          Η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος καταγγέλλει αυτή την απαράδεκτη σφαγή των πολυτέκνων και καλεί την Κυβέρνηση, έστω και την τελευταία στιγμή, ν’  αποσύρει τις επαίσχυντες διατάξεις που καταργούν το επίδομα και τη σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας και το επίδομα του τρίτου τέκνου και οδηγούν στον αφανισμό της ελληνικής οικογένειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου