ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΜΟΥ

                          Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ

                ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟ

ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Την προσεχή Δευτέρα  17 η  Δεκεμβρίου    και ώρα 7 μ.μ. με την ευκαιρία  του εορτασμού της  Πολεμικής Γιορτής των Πατρών που είχε καθιερώσει    ο Ιστορικός   και πρώτος πρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών  αείμνηστος  Κώστας Τριανταφύλλου σε ανάμνηση της  νικηφόρας  μάχης του 12ου Συντάγματος Πεζικού για την κατάληψη του υψώματος 613 στον πόλεμο του 1940  και στα πλαίσια των Φιλολογικών βραδινών  της Εταιρείας Λογοτεχνών  στη Δημοτική Βιβλιοθήκη ο Λεωνίδας Μαργαρίτης θα παρουσιάσει το νέο βιβλίο του με  τίτλο:«ΓΑΜΗΛΙΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ».
Πρόκειται για μια αφήγηση του πολεμιστή  πατέρα του Γεωργίου Κ. Μαργαρίτη ο οποίος την επομένη του γάμου του κλήθηκε κι   έλαβε ενεργό μέρος στον πόλεμο του 1940 και   στη νικηφόρα μάχη κατάληψης του υψώματος 613.
 Μετά το τέλος της  εξιστόρησης  παρατίθενται απόψεις και εντυπώσεις   των συμπολεμιστών του (Κώστα Τριανταφύλλου, Βασίλη  Τσούκαλη, Ανδρέα Σινούρη και  Κάρολου Καντούνη) και 36   επιστολές   προς    τη μητέρα του και την  μόλις από  την προηγουμένη της  κηρύξεως του πολέμου ημέρα, σύζυγο του.
Στο επίμετρο του βιβλίου  περιλαμβάνονται , ένα δοκίμιο αφιερωμένο  στην εποποιία των πατρινών πολεμιστών, κι ακόμη  τρία ποιήματα  και ένα διήγημα ,  εμπνευσμένα από τη ζωή και δράση του πολεμιστή πατέρα του.
Για το βιβλίο  θα μιλήσουν οι Βασίλης  Λάζαρης Καθηγητής-Ιστορικός Συγγραφέας  και Χρήστος  Μούλιας   Δικηγόρος-Συγγραφέας.                 
        Την εκδήλωση θα προλογίσει και θα διευθύνει   ο αντιπρόεδρος της Εταιρείας Λεωνίδας Καρνάρος      
          Η είσοδος για το κοινό είναι όπως πάντα ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου