BIBΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ:



BIBΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ:
 Λεωνίδα Γ. Μαργαρίτη: «Φωνή βοώντος εν…μνημονίω»
Εκδόσεις: ΒιβλιοΠΑΝΟΡΑΜΑ  ΄Ηλιδα 2013

Ο Λεωνίδας Μαργαρίτης δεν χρειάζεται ειδική παρουσία, καθόσον  είναι γνωστός urbi et orbi που έλεγαν και οι Λατίνοι. Οι δραστηριότητές του ανά την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό ακόμη είναι πασίγνωστες. Η παρουσία του, τόσο στην μαχόμενη δικηγορία μέχρι πρότινος, όσο και η συμμετοχή του στα κοινά, είτε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι, είτε Ομοσπονδίες και Συνομοσπονδίες πολλαπλού κοινωνικού έργου, άφησε και αφήνει  εποχή όπως λέμε. Όμως την μερίδα του λέοντος σε όλα αυτά την παίρνει η πνευματική του παραγωγή. Θεραπεύει επιτυχώς όλα τα είδη του λόγου από τη συγγραφή  έως τη δημοσιογραφία και τη αρθογραφία, το χρονογράφημα και ιδιαίτερα τη λογοτεχνία.
Επόμενο λοιπόν αυτής της δραστηριότητας είναι η έκδοση ικανού αριθμού βιβλίων και ποιητικών συλλογών. Σήμερα έρχεται να κάνει την παρουσία του με ένα επί πλέον βιβλίο, πολύ ενδιαφέρον κατά την γνώμη μας με το εν θέματι τίτλο.
Το ανά χείρας  βιβλίο είναι συλλογή και επιλογή περίπου πενήντα(50) άρθρων και χρονογραφημάτων που έχουν δημοσιευθεί την τελευταία τριετία σε εφημερίδες και περιοδικά κυρίως της Πελοποννήσου.
Εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι είναι πολιτικό η και κομματικό. Και όμως ούτε το ένα είναι ούτε το άλλο. Απλώς είναι η φωνή η δική μου, η δική σας φωνή, η φωνή του απλοϊκού συμπατριώτη μας εξαιρέσει εκείνων που νέμονται εκάστοτε την εξουσία προς ίδιο και αποκλειστικό όφελος. Μια φωνή όμως που δεν έχει περιορισμούς και όρους. Φωνή αυστηρή εκκωφαντική χωρίς οίκτο ή χλιαρά σχόλια αλλά ευπρεπής. Όλα τα λέει έξω από τα δόντια για την πολιτική, την αυτοδιοίκηση, την εκκλησία, την κοινωνία. Μπορεί να θεωρηθεί αυστηρός με το βιβλίο του αυτό ο συγγραφέας, όπως ένας δάσκαλος της παλιάς εποχής τότε που εμείς μαθαίναμε γράμματα. Όμως δεν βρίζει, δεν υπερβάλλει δεν κρύβει τίποτα. Λέγει τα σύκα-σύκα και τη σκάφη σκάφη, με αυστηρότητα μεν αλλά όπως σημειώνουμε όχι χυδαία.
Μακάρι να υπήρχαν και άλλοι να μιλήσουν έτσι με την αυστηρή γλώσσα, την γλώσσα της αλήθειας και της αντικειμενικής κριτικής που έχει υιοθετήσει ο συγγραφέας. Τότε ίσως εκείνοι που μας κυβερνούν  έστω τις τελευταίες δεκαετίες να ήσαν πιο προσεκτικοί. Θα γνώριζαν ότι ο λαός δεν τρώει κουτόχορτο πια και ότι θα τον βρουν σήμερα-αύριο μπροστά τους.
Επομένως υπήρχε πιθανότητα να σταματήσουν κάποια στιγμή οι ατασθαλίες η ρουσφετολογία οι τόσες συναλλαγές  «κάτω από το τραπέζι».
Ο Λεωνίδας Μαργαρίτης, με τα όσα σημειώνει στο  βιβλίο του είναι σαν να έχει χρηστεί κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του λαού, όλων εμάς που τρόπον τινά τον έχουμε εξουσιοδοτήσει να μιλάει για λογαριασμό μας, όπως οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων της Βουλής για το κόμμα τους.
                                  Ευάγγελος Πολ. Γιαννικόπουλος

                             Εκδότης-Διευθυντής και Υπεύθυνος ύλης
                               Της εφημερίδας  «Η ΠΑΝΟΛΥΜΠΙΑΚΗ»

                                    (Φύλλο 197 Ιούλιος-Αύγουστος 2013)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου