ΕΙΡΗΝΗ ΜΠΟΜΠΟΛΗ :«Το αμάρτημα του προμηθέα-Μια διαφορετική προσέγγιση»




            ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ ΒΡΑΔΙΝΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ

Αύριο Δευτέρα 28 Απριλίου και ώρα 7 μ.μ. στο πλαίσιο των Φιλολογικών Βραδινών της Εταιρείας Λογοτεχνών, που έχουν προγραμματιστεί και γίνονται με τη συνεργασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών, στην αίθουσα του Αναγνωστηρίου της, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα μιλήσει η φιλόλογος-ποιήτρια Ειρήνη Μπόμπολη  με το ενδιαφέρον θέμα «Το αμάρτημα του προμηθέα-Μια διαφορετική προσέγγιση»
Την εκδήλωση θα παρουσιάσει και θα προλογίσει ο πρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών Λεωνίδας Μαργαρίτης

Η Ειρήνη Μπόμπολη του Αριστοτέλη  Γεννήθηκε στο Κεντρικό Άρτας (περιοχή Τζουμέρκα) και  κατοικεί μόνιμα στην πόλη των Πατρών.
Σπούδασε Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο ίδιο Πανεπιστήμιο στη Φιλοσοφία(Ηθική).
Υπηρέτησε ως καθηγήτρια φιλόλογος σε διάφορα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας και σήμερα υπηρετεί στο 3ο Γυμνάσιο Πατρών.
Έχουν  δημοσιευθεί  άρθρα της και λοιπά κείμενα της  σε γνωστές  εφημερίδες  και περιοδικά.
΄Εχει συνεργασθεί με τις εφημερίδες  «Νέοι Καιροί» Νάουσας Ημαθίας,  «Μακεδονία» Θεσσαλονίκης, «Αλλαγή» και «Πελοπόννησος» Πατρών «Άραχθος» του Πολιτιστικού Συλλόγου Κεντρικιωτών, κ.λ.π. ενώ είναι μόνιμη συνεργάτης του  περιοδικού «Ηπειρωτικοί Αντίλαλοι».
Άρθρα της επίσης έχουν φιλοξενηθεί στα περιοδικά «Ακτή» της Λευκωσίας και  «Δοκεί μοι» της ΄Ενωσης Φιλολόγων του Αιγίου.
΄Εχει μιλήσει  από διάφορα βήματα  και έχει παρουσιάσει βιβλία  Αχαιών και άλλων συγγραφέων όπως του Διονύση Καρατζά, Απ. Λάμπρου., Μιχ. Πιερή. Γ.Αλεξόπουλου. Δ.Βλαχοπάνου κ.λ.π.
Υπήρξε εισηγήτρια σε σεμινάρια που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Αθηνών  στη Σπάρτη και Καλαμάτα σε θέματα φιλοσοφικού περιεχόμενου, ενώ οι επιστημονικές εργασίες αυτές δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό «Ηθική» του Τμήματος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Υπήρξε τακτικό μέλος διαφόρων επιστημονικών και πολιτιστικών συλλόγων και ιδρυτικό μέλος της «Φιλοσοφικής Εταιρείας της Ηθικής» του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Έχουν κυκλοφορήσει  μέχρι σήμερα τα εξής έργα της:
1.    «Το πεπρωμένο μυρίζει ορχιδέα ή πράγματα μικρά» Μυθιστόρημα. Λευκωσία 2007   Εκδόσεις Επιφανίου
2.    «Το τρίτο ημισφαίριο» Ποιητική συλλογή. Αθήνα 2010 Εκδόσεις «Πέτρα» και
3.    «Ανιμολόγια» Ποιητική Συλλογή Πάτρα 2014 Εκδόσεις Ιωάννη Πικραμένου.
Η  Ειρήνη Μπόμπολη  είναι τακτικό μέλος της Εταιρείας μας και έχει μιλήσει στον κύκλο των φιλολογικών  μας βραδινών ως γνωστόν και άλλες φορές.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου