ΣΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ Η ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟΥ 21ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΑΤΖΑ.



ΣΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ
Η ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ  ΛΑΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟΥ 21
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΑΤΖΑ.

Σε ειδική εκδήλωση που οργάνωσε ο Δήμος Πατρέων σε συνεργασία με το Σύλλογο Ενεργών Πολιτών της Τρίτης Ηλικίας «Παναγιώτης Καρατζάς» πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της  προτομής του Οπλαρχηγού του 1821 Παναγιώτη Καρατζά την περασμένη Κυριακή  6η Ιουλίου 2014 και ώρα 11π.μ.
Της τελετής των αποκαλυπτηρίων προηγήθηκε τέλεση επιμνημόσυνης δέησης στο Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στη μνήμη του Οπλαρχηγού Παναγιώτη Καρατζά.
Χαιρετισμούς απεύθυναν ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γεώργιος Αγγελόπουλος, ο πρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Λεωνίδας Μαργαρίτης ο οποίος και ανέγνωσε μήνυμα που απέστειλε ο απ’ ευθείας απόγονος του Οπλαρχηγού,  Ανδρέας Κ. Καρατζάς αντιστράτηγος ε.α. και συγγραφέας της ιστορικής μονογραφίας για τον οπλαρχηγό Παναγιώτη Καρατζά. Επίσης χαιρέτισε ο Κ. Σπαρτινός επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΡΑΠ Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη».
Εκ μέρους της εκκλησίας ο Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Κωτσάκης  μαζί με τον αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Ανδρέα Φίλια έκαναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του λαϊκού αγωνιστή.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Κανελλοπούλου, ο Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος οι περιφερειακοί σύμβουλοι Μαρία Μανωλοπούλου και Βαγγέλης Κατσακούλης,ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας  Ανδρέας Ριζούλης ο γραμματέας της Εταιρείας Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων 1940-1974  Γιώργος Μόσχος ,εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος και του ΕΕΣ Πάτρας, μοναχοί της Ιεράς Μονής Ομπλού, μέλη του συλλόγου και πολλοί πατρινοί πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου