ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΩΝ ΒΡΑΔΙΝΩΝ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ


ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΟΜΙΛΙΑ  ΕΝΑΡΞΗΣ
ΤΩΝ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΩΝ ΒΡΑΔΙΝΩΝ
ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Επιτυχημένη ήταν η εκδήλωση του Φιλολογικού Βραδινού της περασμένης Δευτέρας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη πρώτη εκδήλωση της διοργάνωσης  της  Εταιρείας Λογοτεχνών Ν. Δ. Ελλάδος που γίνεται  σε συνεργασία με τον πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων.
Στην αρχή ο πρόεδρος της Εταιρείας Λεωνίδας Μαργαρίτης καλωσόρισε τους ακροατές της εκδήλωσης αρχικά αναφέρθηκε στην απώλεια δύο εκλεκτών μελών της Εταιρείας στην περίοδο των θερινών διακοπών των αειμνήστων Τάσου Φιλιππόπουλου και του Περικλή Τρακαδά και ζήτησε από την ομήγυρη να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τους. Ακολούθως  ευχήθηκε για την νέα περίοδο, να έχουμε καλό Φθινόπωρο και εξίσου  καλό Χειμώνα. Αναφέρθηκε στη συνέχεια στο πλούσιο πρόγραμμα των βραδινών της νέας περιόδου 2015-2016  το οποίο έγκαιρα καταρτίσθηκε και ανακοινώθηκε μέσω του τύπου και των ηλεκτρονικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης και  φυσικά από τα   ιστολόγια  της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και της Εταιρείας Λογοτεχνών.
 Τέλος  παρουσίασε τον ομιλητή της βραδιάς συμπολίτη Φιλόλογο τέως Λυκειάρχη, Συγγραφέα Δημήτρη Παπαθανασόπουλο και αναφέρθηκε λεπτομερώς στο πλούσιο συγγραφικό και πνευματικό του έργο.
 Ο ομιλητής  ανάπτυξε το θέμα   με τίτλο: «Διαχρονικότητα του πολιτισμού μας και η σύγχρονη Ελλάδα»
         
 Ο κ. Παπαθανασόπουλος εντυπωσίασε όπως πάντα  με την ομιλία του. Ξεδίπλωσε άγνωστες  πτυχές του πολιτισμού της Αρχαίας Ελλάδος και τις συνδύασε  με την σημερινή σύγχρονη πραγματικότητα. 
Ο κ. Παπαθανασόπουλος με την πείρα του ερευνητή της αρχαίας ελληνικής ιστορίας και την ικανότητα του φιλόλόγου ομιλητή καθήλωσε  το ακροατήριό του επί σαράντα πέντε λεπτά ,όσο διάρκεσε η ομιλία του, εντυπωσίασε  και ικανοποίησε  τους πολυπληθείς ακροατές του.
Ελάχιστα τα σχόλια με κάποιες προθήκες παραλληλισμού προς τη σημερινή πραγματικότητα σχολιάσθηκαν ευμενώς ενώ η συζήτηση  και μετά τη λήξη της ομιλίας συνεχίσθηκε μεταξύ των ακροατών.
         Μια εκδήλωση που άφησε άριστες εντυπώσεις…      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου