ΕΝΑΣ ΠΟΙΗΤΗΣ ΕΔΙΩΞΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Είναι πράγματι να απορεί κανείς με τη συμπεριφορά ατόμων που υποτίθεται βρίσκονται επικεφαλής πολιτιστικών Οργανισμών και υπηρετούν τον πολιτισμό στο Δήμο Πατρέων .
Ο τρόπος που αντιμετώπισαν την εικοσαετή και πλέον προσφορά της Εταιρείας Λογοτεχνών στα πολιτιστικά και πνευματικά δρώμενα της περιοχής μας είναι χαρακτηριστικός .
Με μια προσβλητική επιστολή του προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ προς την Εταιρεία Λογοτεχνών της υπέδειξε την έξοδο από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη όπου επί σειρά ετών(από το 1995) πραγματοποιούσε τις εκδηλώσεις των Φιλολογικών βραδινών κάθε Δευτέρα βράδυ, ομιλίες και διαλέξεις πνευματικών ανθρώπων της περιοχής μας από το Φθινόπωρο κάθε χρόνου μέχρι τις αρχές του επόμενου Καλοκαιριού.
Αυτή την παράδοση και πνευματική λειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης ήρθε ένας ποιητής, πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Πατρέων να τη διακόψει.
Η Εταιρεία Λογοτεχνών από του έτους 1995 εγκαινίασε τη συνεργασία της με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και η συνεργασία αυτή μέχρι σήμερα εθεωρείτο δεδομένη για τα πολιτιστικά πράγματα της πόλεως.
Για να δικαιολογήσει μάλιστα αυτή την έξωση με το πρόσχημα της έλλειψης προσωπικού διαφοροποίησε το πρόγραμμα λειτουργίας της Βιβλιοθήκης και μετέθεσε τις απογευματινές ώρες λειτουργίας της από τη Δευτέρα στην Τετάρτη γνωστού όντως ότι οι εκδηλώσεις γίνονται το απόγευμα κάθε Δευτέρας.
Όταν με δελτίο τύπου αναγγέλθηκαν οι ομιλίες των Φιλολογικών βραδινών της νέας περιόδου ο εκπρόσωπος του φορέα ενοχλήθηκε. Έστειλε επιστολή προς στην Εταιρεία μας (Αριθ.πρωτ.1473/1-11-2011)
Το περιεχόμενο της οποίας έχει ως ακολούθως:
Κύριοι,
Δια του τύπου ενημερωθήκαμε για προγραμματισμό από την εταιρία σας, σειράς εκδηλώσεων σε χώρους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, παρά το γεγονός ότι δεν είχαμε δώσει καμία έγκριση, ούτε έχουμε καμιά ενημέρωση, η αίτημα περί τούτου.
Αναγνωρίζουμε τη σημασία, το έργο του φορέα σας και τις προθέσεις σας, αλλά θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι καμιά διαδικασία, η δέσμευση χώρου δεν μπορεί να πραγματοποιείται αυθαίρετα και χωρίς προηγουμένη έγκριση.
Πόσο μάλλον όταν προκαλεί πρόσθετες δαπάνες και κόστος στον Οργανισμό, ο οποίος λειτουργεί με ελάχιστο προσωπικό και πόρους.
Για το σκοπό αυτό σας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας, υποβάλλοντας σχετικό αίτημα, ώστε σε πνεύμα καλής θέλησης και συνεργασίας να εξετάσουμε την δυνατότητα παραχώρησης και το τυχόν κόστος που θα προκύψει.
Με εκτίμηση Ο Πρόεδρος Της Δημοτικής Βιβλιοθήκης- Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων Αντώνης Δ. Σκιαθάς.
Eνώ η Εταιρεία μας είχε γνωστοποιήσει το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων της με αίτημα την παραχώρηση της χρήσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, ουδεμίας απαντήσεως έτυχε μέχρι σήμερα ενώ ήταν γνωστό ότι την προσεχή Δευτέρα είχε οργανωθεί η πρώτη ομιλία της σειράς κι υπήρχε κίνδυνος να ματαιωθεί.
Για το λόγο αυτό η Εταιρεία Λογοτεχνών αναζήτησε νέα στέγη για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεών της την οποία ευχαρίστως αποδέχθηκε να προσφέρει το Δ.Σ. της Φιλαρμονικής Εταιρείας Πατρών-Ωδείο Πατρών στην αίθουσα εκδηλώσεων της επί της οδού Ρ. Φεραίου αριθ.7.
Η Εταιρεία συνεπώς γνωστοποιεί στους φίλους και το κοινό της πόλης μας ότι στο εξής τα Φιλολογικά βραδινά θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα στην παραπάνω αίθουσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου