ANOIXTH EΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΥΡΡΟ ΔΗΜΑ

ANOIXTH EΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΥΡΡΟ ΔΗΜΑ

                                  Αγαπητέ μου Πύρρο,

Πληροφορήθηκα  ότι επιλέχτηκες  και  τέθηκες επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του κόμματος του ΠΑΣΟΚ. Σε άκουσα να λες  πως κι άλλες φορές σου είχαν κάνει προτάσεις να μπεις στον πολιτικό στίβο και αρνήθηκες.   Αυτή τη φορά στην πρόσκληση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ενέδωσες.  Δήλωσες  κι   αναγνώρισες πως οι συνθήκες που υπάρχουν στη χώρα και το γεγονός ότι έχεις  τέσσερα παιδιά,  επιβάλλουν την  στράτευση σου για να βοηθήσεις  στο ξεπέρασμα της κρίσης.

Αγαπητέ μου Πύρρο, σου μιλάω  ως συμπολίτης  σου όσο και ως  Αντιπρόεδρος της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος μια και ανήκεις κι εσύ στη μεγάλη οικογένεια των πολυτέκνων. ( Μέλος  της Ε.Π.Α.) Θεωρώ πως η επιλογή σου σ’ αυτή τη θέση δεν είναι τυχαία. Δεν θα αμφισβητήσω τα αγνά πατριωτικά σου αισθήματα ούτε θα παραγνωρίσω  τις  συγκινήσεις  που μας πρόσφερες με τις νίκες σου στους διεθνείς στίβους και κυρίως στους Ολυμπιακούς Αγώνες όπου υψώθηκε πολλές φορές η γαλανόλευκη στον ιστό των νικητών και ακούσθηκε κατ’ επανάληψη ο Εθνικός μας Ύμνος στα πέρατα του κόσμου.

 Όμως σήμερα με την επιλογή σου να τεθείς επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ άθελα σου κατέβηκες από το βάθρο που σε είχε στήσει ολόκληρος ο Ελληνικός Λαός και τέθηκες στην υπηρεσία ενός κόμματος που βαρύνεται με την εξαπάτηση του Ελληνικού Λαού , την οικονομική  του εξαθλίωση και  την κοινωνική του υποδούλωση στο ξένο κεφάλαιο και τους διεθνείς τοκογλύφους.

Οι φοροεπιδρομές  κατά των πολυτέκνων κυρίως  οικογενειών που επακολουθήσαν την υποδούλωσή μας, τα χαράτσια που επιβλήθηκαν ,οι κεφαλικοί φόροι, οι φόροι κατοικιών, οι φόροι έκτακτοι και τακτικοί ,έμμεσοι και άμεσοι ,αυξήσεις  βασικών καταναλωτικών αγαθών, οι οριζόντιες μειώσεις μισθών και ημερομισθίων έχουν κάνει τις οικογένειες μας να στερούνται των αναγκαίων και τα παιδιά μας να οδηγούνται στην κατάρα της  μετανάστευσης.

Η επιλογή σου αγαπητέ Πύρρο να κοσμήσεις  το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ έχει σημασιολογικό χαρακτήρα για τους εμπνευστές του εγχειρήματος . Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέλει να σε αναδείξει  υπόδειγμα  Έλληνα Πολίτη, πρωταθλητή βαρών. Υποσυνείδητα ο κ. Πρόεδρος  μας προτείνει  ένα αρσιβαρίστα διεθνούς κύρους ως πρότυπο φορολογουμένου πολίτη. Μας λέει ευθέως να παραδειγματισθούμε από την ικανότητά του  και τις επιδόσεις σου να σηκώνει  βάρη. Βέβαια μέχρι τώρα δεν κάνουμε τίποτε περισσότερο από το να σηκώνουμε δυσβάστακτα βάρη. Αν  υπήρχαν ελλανοδίκες κριτές σε παγκόσμια κλίμακα οι Έλληνες θα είχαν ανακηρυχθεί παγκόσμιοι πρωταθλητές του αθλήματος.

Αλήθεια πως υπολογίζεις αγαπητέ μου Πύρρο να μεγαλώσεις και να σπουδάσεις τα τέσσερα παιδιά σου σε  αυτό το  ασφυκτικό μέχρι πνιγμού  οικονομικό περιβάλλον. Τι μέτρα  υποσχέθηκε να λάβει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τις πολύτεκνες οικογένειες, γιατί αν λάβουμε υπ’ όψη μας τη λαίλαπα των φορολογικών και άλλων μεταρρυθμίσεων σε βάρος των πολυτέκνων  δεν αναμένουμε τίποτα το   θετικό. Θα κλείσω  με ένα απόσπασμα συνέντευξης  του αντιπροέδρου της κυβερνήσεως Θ. Πάγκαλου(ΒΗΜΑ 30-5-2010) που ομιλεί για την αλληλεγγύη στο ΠΑΣΟΚ την οποία υποτίθεται πως καλείσαι να υπηρετήσεις και που κι ο ίδιος παρέμεινε συνένοχος των όσων καταγγέλλει. «Η αλληλεγγύη, λέει, είναι λαμπρή συμπεριφορά όταν αφορά κοινωνικές ομάδες, όταν αφορά τους λαούς παγκοσμίως και όταν αφορά ανθρώπους και ιδίως όταν αφορά στελέχη του ιδίου κόμματος. Όταν μεταβάλλεται σε συνενοχή, τότε υπάρχει η βασική αιτία για την μετατροπή του συστήματος σε κλειστό σύστημα της δημοκρατίας  σε ολοκληρωτισμό, της εξουσίας που προέρχεται από το λαό και ασκείται εν ονόματι του λαού σε κάποια μορφής  τυραννίας… Η αποτυχία του ΠΑΣΟΚ οφείλεται στο ότι βαθμιαία η αλληλεγγύη που υπήρχε μεταξύ των ηγετικών στελεχών του μεταβλήθηκε σε συνενοχή».

Αγαπητέ Πύρρο σου εύχομαι να μη χρειαστεί να μετανιώσεις για  την επιλογή σου.

Με φιλικούς χαιρετισμούς κι εκτίμηση

Λεωνίδας Γ. Μαργαρίτης

Δικηγόρος-

Αντιπρόεδρος

Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου