ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΑΝ ΤΗ ΓΗ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΒΑΖΟΥΝ ΧΕΡΙ ΣΤΑ ΝΕΡΑ ΜΑΣ!....

ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΑΝ ΤΗ  ΓΗ ΜΑΣ
ΤΩΡΑ ΒΑΖΟΥΝ ΧΕΡΙ  ΣΤΑ ΝΕΡΑ ΜΑΣ!....
                                                                                    Λεωνίδα Γ. Μαργαριτη
                                                                                   Αντιπροέδρου Α.Σ.Π.Ε.
Με την παραίτηση από την ασυλία λόγω άσκησης εθνικής κυριαρχίας που έγινε με την υπογραφή των μνημονίων από τους εκπροσώπους μας ΠΑΣΟΚ και Νεα Δημοκρατία υπήρξε παραίτηση  και από την δημόσια περιουσία του κράτους  στο σύνολο  της εθνικής επικράτειας από το εθνικό έδαφος. Στο εθνικό έδαφος  φυσικά περιλαμβάνεται  η  θάλασσα  και το υπέδαφος.
Έτσι μετά  το ουσιαστικό πάγωμα των ερευνών για υδρογονάνθρακες και την αποχή κάθε ενέργειας αξιοποιήσεως των υφισταμένων κοιτασμάτων τα οποία ουσιαστικά είναι παραδομένα στους δανειστές μας, οι εντολοδόχοι τους επιχειρούν να βάλουν στο χέρι και τα υπόγεια ύδατα.
 Πρόκειται για την τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης 150559/10-6-2011,που αφορά τις διαδικασίες, τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού.
Η Υπουργική απόφαση αυτή προϊόν των εγκεφάλων των δανειστών  μας  βάζει τις βάσεις για την πλήρη εφαρμογή του διατροφικού κώδικα στη χώρα μας  - δηλαδή το σχέδιο για τον απόλυτο έλεγχο και την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης του νερού και της τροφής .Η Υπουργική απόφαση αυτή  υπεγράφη  την  11 Απριλίου και θέτει καταληκτική ημερομηνία υποβολής δικαιολογητικών για την έκδοση άδειας χρήσης νερού  την  16η Ιουνίου 2012. 
Πρόκειται για το πρώτο βήμα ελέγχου  του υδατικού δυναμικού από την τρόικα που περνάει εντέχνως με την πρόφαση της ορθολογικής διαχείρισης του υδάτινου δυναμικού και της δημόσιας υγείας.
 Στόχος είναι η καταγραφή όλων των ιδιωτικών και δημόσιων πηγών προκειμένου να ενταχθούν στα διαχειριστικά σχέδια που εκπονούνται σε επίπεδο περιφερειών, με σκοπό να πουληθούν τα νερά σε ιδιώτες που στη συνέχεια θα μεταπωλούν το νερό στους αγρότες. Δηλαδή το αγαθό που η γη προσφέρει στους αγρότες, μέσα στα ίδια τους τα χωράφια, θα πληρώνουν για να το χρησιμοποιούν.
            Στις Ηνωμένες Πολιτείες  όπου έχουν αγοράσει εταιρείες τα υπόγεια ύδατα  έχουν επιβάλλει νόμους με τους οποίους  απαγορεύουν ακόμη και την συλλογή βρόχινου νερού με την απειλή  βαρύτατων προστίμων .
O διατροφικός κώδικας  εφαρμόζεται ως οδηγία στη χώρα μας ήδη από το 2005 υπό την αιγίδα του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων που είναι ΝΠΔΔ του Υπουργείου Υγείας.
Η υπόθεση εμφανίζεται  να αφορά κυρίως τους αγρότες στην πραγματικότητα,  όμως αφορά την προσπάθεια από τα παγκόσμια κέντρα εξουσίας, για τον έλεγχο όλων των παραμέτρων που θα βοηθούσαν κάποιους να διεκδικήσουν μια ανεξάρτητη ζωή.
Με την παρούσα ΚΥΑ, προχωράει ένα βήμα περισσότερο, ο έλεγχος του νερού. Το κράτος, θεωρεί το νερό δικό του αγαθό. Η δικαιολογία είναι πως πρέπει να προστατευθεί το περιβάλλον και η δημόσια υγεία.  Η πραγματικότητα είναι πως θέλουν να ελέγχουν το πόσοι και ποιοι από μας, θα έχουν νερό.
Στην αίτηση- δήλωση που προτείνει η ΚΥΑ, διαπιστώνουμε  πως στην προέλευση του νερού, αναφέρονται   μεταβατικά ύδατα, παράκτια ύδατα, άλλο. Το νερό της βροχής,  θεωρητικά  και στην ουσία μεταβαίνει  από τις ψηλότερα εδάφη στα χαμηλότερα .
 Αν λοιπόν κατασκευάσουμε  μια δεξαμενή  συλλογής όμβριων  θα πρέπει να τη δηλώσουμε και να πάρουμε άδεια χρήσης, αφού ανήκει στα «μεταβατικά».
 Είναι προστασία της δημόσιας υγείας, το να δοθεί άδεια  για τη συλλογή του  νερού  της βροχής από μια κρατική υπηρεσία; Ή είναι έλεγχος και τίποτα άλλο;
Στην ουσία γίνεται προσπάθεια ελέγχου   ακόμα και του νερού  της βροχής.
 Τα κριτήρια για το  «μοίρασμα» του νερού θα είναι οικονομικά και  πολιτικά.
 Για να έχεις νερό, πρέπει να πληρώσεις. Αν δεν έχεις χρήματα, δεν σου δίνουν  την δυνατότητα να έχεις νερό. Από την άλλη, οι «αρμόδιες υπηρεσίες»  θα κρίνουν αν «έχεις ανάγκη» για να χρησιμοποιείς το νερό.
Μένει σε οποιονδήποτε από εμάς, καμιά αμφιβολία, πως η παγκόσμια εξουσία και οι ντόπιοι εντολοδόχοι της, θα χρησιμοποιήσουν και αυτή την δυνατότητα, για να «κόψουν» το νερό, σε όποιον είναι αντίθετος με τις επιδιώξεις τους; Δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση να μην «επηρεαστεί» η διοίκηση  από τη δράση ατόμων αντίθετων στην εκάστοτε εξουσία.
Ποιο όμως θα  είναι το αποτέλεσμα; Η εκμηδένιση των δυνατοτήτων για αυτόνομη διαβίωση. Ας υποθέσουμε ότι  έχετε ένα στρέμμα χωράφι, και θέλετε την «ελευθερία» σας, ή είστε άνεργοι. Σκέφτεστε να το καλλιεργήσετε και να καλύψετε βασικές ανάγκες διατροφής. Μπορείτε να το κάνετε χωρίς νερό; Ασφαλώς όχι. Τα φυτά, χρειάζονται νερό για να μεγαλώσουν. Άρα δεν έχετε καμία δυνατότητα να καλύψετε, κάποιες βασικές διατροφικές ανάγκες. Σας κάνουν με τον έλεγχο του νερού, να «τους έχετε ανάγκη», επομένως υποκύπτετε στις όποιες επιθυμίες τους.
Το να παραμείνει το νερό στον έλεγχο της κοινωνίας και να μην περάσει στον ολοκληρωτικό έλεγχο του κράτους, είναι ουσιαστική προϋπόθεση για να μπορούμε στο μέλλον να θέσουμε τα θεμέλια μια ανεξάρτητης ζωής.
Για αυτό η μάχη για την κατάργηση της κατάπτυστης ΚΥΑ, δεν αφορά τους αγρότες μόνο, αφορά όλους τους ελεύθερους ανθρώπους ή εκείνους που θέλουν να έχουν τη δυνατότητα να παραμείνουν ελεύθεροι. Η ελευθερία μας προϋποθέτει και τον έλεγχο του νερού από την κοινωνία. Διαφορετικά οι όροι διαμορφώνονται δυσμενώς για τους πολίτες.
            Χωρίς ρεύμα, χωρίς σπίτι, χωρίς νερό, χωρίς ζωή, έτσι  για να λεηλατούν τη γη μας, τον πλούτο μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου