ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ


ΛΕΩΝΙΔΑΣ Γ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ

                                                                Πάτρα 26-6-2011

                                                               Προς
                                                              Την Δ/νση των εφημερίδων
                                                              ΠΡΩΤΗ, ΑΥΓΗ και ΠΡΩΙΝΗ
                                                              Πύργου



                                                           Αγαπητέ κ. Δ/ντά,
               Προ  πολλών ημερών διάβασα ένα ρεπορτάζ  Ηλειακής εφημερίδας ίσως να ήταν και της δικής σας  με τίτλο:Απεγνωσμένα για μια τουαλέτα…Το σχόλιο έγραφε μεταξύ άλλων και τα εξής: Απεγνωσμένα για μια τουαλέτα έψαχναν χθες στην πόλη της Αρχαίας Ολυμπίας τουρίστες-μαθητές από την Αμερική που θέλησαν οργανωμένα σε γκρουπ να επισκεφτούν τις αρχαιότητες και τα μουσεία της ιερής πόλης. ’Έφθασαν μέχρι του σημείου να…ζητούν τη βοήθεια των κατοίκων και να καταφεύγουν από εδώ και από εκεί στις καφετέριες για να λύσουν το πρόβλημά τους. Και δικαίως αναρωτήθηκαν έκπληκτοι:Είναι δυνατόν πόλη σαν την Αρχαία Ολυμπία με τέτοια επισκεψιμότητα να μην έχει δημοτικές τουαλέτες; Kαι όμως είναι… καταλήγει το ρεπορτάζ.
Αγαπητέ μου κ. Δ/ντα είναι να  απορεί κανείς με τα βαθυστόχαστα και πολλές φορές  μακροπρόθεσμα προγράμματα κάποιων τοπικών αρχόντων  οι οποίοι αναλίσκονται σε  μελλούμενες πρωτοβουλίες  τους και παραμελούν απλά καθημερινά και στοιχειώδη  προβλήματα ,όπως είναι η ύπαρξη τουαλετών σε ένα από τους πρώτους τουριστικούς δήμους της χώρας μας.
            Αλλά και εκεί που είχαν την  πρόνοια να  έχουν κατασκευάσει τουαλέτες  προς χρήση του κοινού, ατυχώς έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους. Καμιά  στοιχειώδης  μέριμνα για την καθαριότητα των χώρων, καμιά φροντίδα για να είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν αυτοί οι χώροι και να πληρούν στοιχειωδώς κανόνες υγιεινής και καθαριότητας.
 Χρειάσθηκε κάποιο Σάββατο να αναζητήσω μια από τις υπάρχουσες δημόσιες τουαλέτες  στο χώρο της Λαϊκής Αγοράς  του Δήμου ΄Ηλιδας στην Αμαλιάδα. Η κατάσταση δυστυχώς προσβάλει μια ολόκληρη πόλη. Ακαθαρσίες παντού  ,νερά που έτρεψαν στο δάπεδο   από τις υδραυλικές εγκαταστάσεις και σκουπίδια. Για να εισέλθει κανείς  στο χώρο θα πρέπει να φορά γαλότσες και φόρμα εργασίας. Είναι προσβλητική για την αξιοπρέπεια των πολιτών  η κατάσταση που επιφυλάσσει η Δημοτική Αρχή στους δημότες και τους επισκέπτες  της Λαϊκής Αγοράς αρμοδιότητας του Δήμου ΄Ηλιδας.
Με την παρούσα  μου, θέλω να συγχαρώ τον συντάκτη του δημοσιεύματος ο οποίος επεσήμανε την έλλειψη Δημοτικών τουαλετών στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και να ενώσω  την φωνή μου για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στις δημόσιες τουαλέτες της Λαϊκής Αγοράς του Δήμου ΄Ηλιδας.
Ας ελπίσουμε οι τοπικοί μας άρχοντες θα ασχολούνται ενίοτε και με μικρής κατ’ αυτούς σημασίας έργα που όμως αποτελούν απόδειξη του πολιτισμού μας για τον οποίο υποτίθεται είμαστε υπερήφανοι.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Με κάθε τιμή

Λεωνίδας Γ. Μαργαρίτης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου