ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

  1. ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

    Λεωνίδα Γ. Μαργαρίτη Επιτ. Δικηγόρου
    Αντιπροέδρου Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος

    Η ΑΣΠΕ και οι Σύλλογοι πολυτέκνων της χώρας συμμετέχουν στην
    απεργία της προσεχούς Τετάρτης με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10 π.μ. στο Ζάππειο αξιώνοντας να μην υπάρξει κατάργηση των πολυτεκνικών επιδομάτων, και εξοντωτική φορολόγησή τους.
    Η χώρα μας καταρρέ...
    ει δημογραφικώς,( 3η πιο γηρασμένη χώρα του κόσμου), με ποσοστό πολιτών ηλικίας άνω των 65 ετών στο 20% του πληθυσμού και με παιδιά που το 1971 υπερτερούσαν των ηλικιωμένων κατά 1.290.000, ενώ σήμερα οι ηλικιωμένοι υπερτερούν κατά 550.000!!! Οι θάνατοι στις αγροτικές περιοχές είναι διπλάσιοι από τις γεννήσεις (33.170 έναντι 17.537) η δε συντελούμενη πληθυσμιακή αλλοίωση της χώρας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια, την πατρίδα μας, σε λίγα χρόνια να καταντήσει μία χώρα γερόντων και εξαθλιωμένων και τους Έλληνες να αποτελούν μία μειοψηφία. Η Κυβέρνηση μπροστά σ΄ αυτό τον ορατό κίνδυνο του αφανισμού του Έθνους αντί να σημάνει συναγερμό για την ανατροπή της εφιαλτικής καταστάσεως της υπογεννητικότητας, έχει επιδοθεί σε μία επιδρομή κατά των πολυτέκνων, που δεν έχει προηγούμενο, τους οποίους πλήττει ανελέητα καταργώντας κάθε μέτρο (ακόμη και αυτών που δεν είχαν κανένα οικονομικό κόστος), που αποτελούσαν δημογραφικά κίνητρα και οδηγούσαν στην απόκτηση της πολυτεκνικής ιδιότητος με την απόκτηση παιδιών από τους νέους και τις νέες μας.Ο πολύτεκνος φορολογείται εφέτος 20 φορές περισσότερο από το προηγούμενο έτος, αφού το 2011 για ετήσιο εισόδημα 26.000 ευρώ πλήρωνε 130 ευρώ και εφέτος πληρώνει 2.680 ευρώ και επί πλέον 520 ευρώ για εισφορά αλληλεγγύης και άλλα 500 ευρώ για τέλος επιτηδεύματος εάν είναι ελεύθερος επαγγελματίας, χωρίς να αναφέρουμε το Χαράτσι της ΔΕΗ(που οι περισσότεροι το πληρώνουν, αφού ισχύει εισοδηματικό όριο, ίδιο για αυτόν που έχει 4, με αυτόν που έχει 14 παιδιά!).Διαρρέεται η περικοπή και ουσιαστική κατάργηση των πολυτεκνικών επιδομάτων, στους Έλληνες πολύτεκνους, θα χορηγούνται μόνον σε όσους έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω των 5.000 ή 10.000 ευρώ!. Η θέσπιση όμως, εισοδηματικών κριτηρίων για την χορήγηση των επιδομάτων αυτών είναι αντισυνταγματική, δεδομένου ότι αυτά έχουν τον χαρακτήρα κινήτρου προς τους νέους γονείς για την δημιουργία πολύτεκνων οικογενειών, με στόχο την αντιμετώπιση του οξύτατου δημογραφικού προβλήματος της χώρας, όπως έχει αποφανθεί κατ’ επανάληψη το Συμβούλιο της Επικρατείας. Ήταν ρητές οι δηλώσεις του κ. Πρωθυπουργού που έγιναν πρόσφατα, ότι θα επαναφέρει άμεσα, από τον πρώτο κιόλας προϋπολογισμό της χώρας, τα πολυτεκνικά επιδόματα στο ύψος που ήταν το 2009, θεωρώντας ότι «η Ελλάδα δεν γεννάει ,γερνάει και ότι η ενίσχυση των πολυτέκνων δεν είναι σπατάλη, είναι επένδυση στο μέλλον του τόπου». Αυτή η τακτική της Κυβέρνησης αποτελεί εμπαιγμό των πολυτέκνων και θα πρέπει να επέμβει άμεσα ο Πρωθυπουργός.
    Θα πρέπει ο Πρωθυπουργός Να τηρήσει την ρητή δέσμευση του ότι θα επαναφέρει τα πολυτεκνικά επιδόματα, το καθεστώς που ίσχυε το 2009.Να επαναφέρει το αφορολόγητο όριο για τους πολυτέκνους με τέσσερα προστατευόμενα μέλη στο ποσό των 25.500 ευρώ, που είχε θεσπισθεί με τον Ν. 3842/23-4-2010 και σε κάθε περίπτωση τουλάχιστον στο ποσό των 23.000 ευρώ, που θεσπίσθηκε με τον ν. 3986/1-7-2011 και να παύσει η εξοντωτική φορολογία κατά των πολυτέκνων. Να επαναφέρει το καθεστώς των μετεγγραφών από εφέτος για τα παιδιά των πολυτέκνων, όπως ίσχυε επί 32 χρόνια και κανένα πρόβλημα δεν δημιούργησε. Οι πολύτεκνοι με τη δεινή οικονομική κρίση αδυνατούν να σπουδάσουν τα παιδιά τους, αφού αδυνατούν να διατηρούν δύο και τρία σπίτια. Να επαναφέρει το καθεστώς διορισμού των πολυτέκνων εκπαιδευτικών, δημογραφικό μέτρο που απέδωσε στην πράξη. Να παύσει η Κυβέρνηση να θέτει στην ίδια κατηγορία τους πολυτέκνους με τους αγάμους, αφού σε όλα τα μέτρα, που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα, ο πολύτεκνος έχει την ίδια μεταχείριση με τους αγάμους. Εκφοβίζουν τους πολυτέκνους με τον ισχυρισμό πως βρισκόμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση. Όμως πώς να τους πιστέψουμε όταν καταργούν αδιακρίτως και μέτρα δίχως κανένα οικονομικό κόστος; Όταν δίνουν έκπτωση κατά 80% στα πρόστιμα αυθαιρέτων των Μουσουλμάνων και στους πολύτεκνους καμία;..΄Όταν διατηρούν σε άχρηστες θέσεις, ανθρώπους δικούς τους, απλώς και μόνο επειδή είναι κομματικοί, με παχυλότατους μισθούς 12.000, 21.000 ευρώ μηνιαίως κ.λπ;.
  • Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου