ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ



                ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ
    Στην Πάτρα σήμερα 12-6-2013 ημέρα Τετάρτη συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδος  μετά από πρόσκληση του προέδρου της με μοναδικό θέμα  την αιφνίδια κατάργηση από την Κυβέρνηση της Εθνικής Ραδιοφωνίας -Τηλεόρασης .
Το Διοικητικό Συμβούλιο μετά από συζήτηση του θέματος και πρόταση του προέδρου της  καταγγέλλει και αποδοκιμάζει την αιφνίδια και αποτρόπαια πράξη νομοθετικού περιεχομένου για το κλείσιμο της Ε.Ρ.Τ. και δηλώνει τη συμπαράστασή της στους εργαζομένους της.
Η πράξη της Κυβερνήσεως θυμίζει εποχές του αποφασίζομεν και διατάσσομεν .
Αποτελεί πλήγμα κατά της ελεύθερης έκφρασης, της ενημέρωσης ,της τέχνης και του πολιτισμού.
 Πέραν τούτων η πράξη κατάργησης αποτελεί πλήγμα στους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους,  όταν  μεσούσης της  οικονομικής κρίσης, καταδικάζονται   σε οικονομική εξαθλίωση και τίθεται  σε κίνδυνο η επιβίωση των ιδίων και των οικογενειών τους. Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ  έρχονται  να προστεθούν  στα εκατομμύρια ανέργων που έχει δημιουργήσει η  πολιτική της τριτοκομματικής κυβέρνησης.
Το κλείσιμο της Ε.Ρ.Τ. υποδηλώνει   αδυναμία της κυβέρνησης να καθορίσει και να  εφαρμόσει ορθολογική πολιτική εξυγίανσης του Δημοσίου Τομέα.
Στην αδυναμία της , καταφεύγει  σε μαζικές απολύσεις υπαλλήλων, μιας και η συγκεκριμένη πράξη νομοθετικού περιεχομένου αποτελεί προάγγελο καταργήσεων νομικών προσώπων της αυτοδιοίκησης και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Ο αυταρχισμός με τον   οποίο μέσα σε μια νύχτα πάρθηκε η  απόφαση κατάργησης  της ΕΡΤ  καταλύει κάθε έννοια  δημοκρατίας και  παραπέμπει σε άλλης   μορφής   καθεστώτα, από τα οποία διαχρονικά έχει  υποφέρει  τα πάνδεινα ο Ελληνικός  λαός.
Καλούμε τις υγιείς πνευματικές και πολιτικές δυνάμεις της χώρας να αμυνθούν κατά της επερχομένης λαίλαπας που απειλεί  με οριστικό αφανισμό του δημοσίου τομέα της ενημέρωσης, στην υπηρεσία της τέχνης και του πολιτισμού.
Συμπαριστάμεθα στον αγώνα των εργαζομένων για την εξασφάλιση της εργασίας τους και της προσωπικής τους αξιοπρέπειας
                      Για το Διοικητικό Συμβούλιο
              Ο Πρόεδρος                Η Γεν. Γραμματέας
Λεωνίδας Γ. Μαργαρίτης           Μάρθα Βασκαντήρα
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου