ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΟΙΗΣΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ   ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΟΙΗΣΗΣ     ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του ΣΤ΄ ποιητικού διαγωνισμού που προκήρυξε η Εταιρεία Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδας  με την ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων για την «Παγκόσμια ημέρα ποίησης»  και την  επέτειο των «150 χρόνων από τη γέννηση και 80 από το θάνατο του ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη».
Η κριτική επιτροπή  συγκροτηθείσα  από τους συμπολίτες   Λεωνίδα Μαργαρίτη Πρόεδρο της Εταιρείας Λογοτεχνών ,Μαρία Καρέλα Πεζογράφο  Γενική Γραμματέα   και Σταύρο Ιντζεγιάννη Λογοτέχνη-Δημοσιογράφο- κριτικό βιβλίου, μετά τη μελέτη των έργων των διαγωνιζομένων  και την  ανταλλαγή απόψεων, κατέληξε στην επιλογή τριών  μαθητών  Λυκείου και  ισάριθμων  μαθητών            Γυμνασίου  για την απονομή    των   βραβείων  και επαίνων της προκήρυξης  ως ακολούθως:
ΒΡΑΒΕΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ
To Α΄ Βραβείο  στο   μαθητή  της Α΄ Τάξεως του 5ου Γ.Ε.Λ. Πατρών  Κωνσταντίνο Βιέννα   με   ψευδώνυμο «Ερμόλαος Κάμμας»   για το ποίημα του  «Ακροβάτης-Το σκοινί»
To B΄Βραβείο  στη  μαθήτρια της Α΄ Τάξεως του 2ου
ΕΠΑ.Λ. Αιγίου Αναστασία Παλιακάση με το ψευδώνυμο «ΗΧΩ ΜΝΗΜΗΣ» για  το ποίημα της  «ΣΤΥΛΟΒΑΤΕΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ» και  
Το Γ΄ Βραβείο  στο   μαθητή της Β΄ τάξεως του 12ου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης Παντελή-Αρσένιο Καμανά  με το ψευδώνυμο «ΓΟΡΓΙΑΣ» για το ποίημα του «Ο αντιστρεπτός χρόνος»                

ΕΠΑΙΝΟΙ ΜΑΘΗΤΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ
 Στους μαθητές Λυκείου  θα απονεμηθούν  επίσης τρεις έπαινοι, ως ακολούθως: 
Ο Α΄ Έπαινος  θα απονεμηθεί   στην  μαθήτρια  της Β΄ Τάξεως του  3ου  Γενικού Λυκείου Πατρών Φλώρα Τσάκωνα με ψευδώνυμο «Κλειώ» για το ποίημα της   «Ήχοι γνώριμοι».
Ο  Β΄ Έπαινος  θα απονεμηθεί  στη Μαθήτρια  της Β΄ τάξεως του Λυκείου Θετικής Κατεύθυνσης της Σχολής Μοραΐτη Αριάδνη-Ιωάννα Καρανικόλα  με το ψευδώνυμο «Αριάννα», για το ποίημα της «ΕΚΕΙ».
             Ο Γ΄ Έπαινος θα απονεμηθεί   στη  Μαθήτρια  της  Β΄ τάξης του 1ου Λυκείου Αμαλιάδας Φωτεινή-Πελαγία Λεβέντη με το ψευδώνυμο «Φέλια Πασχαλίδη »,για το ποίημα της «ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ»

ΒΡΑΒΕΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
             Το Α΄ Βραβείο  θα απονεμηθεί στη μαθήτρια της Γ΄ τάξεως του 1ου Γυμνασίου Ναυπάκτου Μαντώ Τσάτσου με το ψευδώνυμο «Madolia steel»  για το ποίημα της  «ΥΠΑΤΙΑ»
           To Β΄ Βραβείο θα απονεμηθεί στο μαθητή της Β΄ τάξης  του Πρότυπου  Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Πατρών Παναγιώτη Τσουκαλή   με το ψευδώνυμο «ΑΝΙΚΗΤΟ ΒΕΛΟΣ» για το ποίημα του «ΕΥΘΥΝΗ».
           Το Γ΄ Βραβείο  θα απονεμηθεί στη   μαθήτρια  της Γ΄ Τάξεως του Εσπερινού Γυμνασίου Αμαλιάδος Χριστίνα Μητρογιαννοπούλου με το ψευδώνυμο «ΕΣΩ»   για το ποίημα της «ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ».
Επίσης  στους μαθητές  Γυμνασίου  θα δοθούν και    τρεις έπαινοι, ως ακολούθως:
 Ο Α΄ Έπαινος θα απονεμηθεί στη   Μαθήτρια   της Β΄ τάξεως του Εσπερινού Γυμνασίου Αμαλιάδος Αμαλία Ναστούλη  με το ψευδώνυμο «ΝΑΜΑ»για το ποίημα της «ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ».
Ο  Β΄ Έπαινο   θα απονεμηθεί στο  μαθητή της Γ΄ τάξεως του Μουσικού Γυμνασίου Πατρών Γιώργο Σώλο με το ψευδώνυμο «Μικρός ονειροπόλος»  για το ποίημα του  «Μικρός ονειροπόλος».
Ο Γ΄ έπαινο  θα απονεμηθεί στη  μαθήτρια της Γ΄ τάξης του 14ου Γυμνασίου Πατρών  Αλεξία Σιλαίου με το ψευδώνυμο «Τζένη» για το ποίημα τους  «Το παιχνίδι της ζωής».
Τα βραβεία και οι έπαινοι θα απονεμηθούν  τη Δευτέρα 17  Μαρτίου και ώρα 7μ.μ. κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων της  Εταιρείας Λογοτεχνών για την Παγκόσμια ημέρα ποίησης στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών.
Τα βραβεία πέραν του τιμητικού διπλώματος θα συνοδεύονται και με τεύχη του περιοδικού  «ΑΧΑΪΚΑ» καθώς και με  βιβλία ποιητικών συλλογών μελών της Εταιρείας Λογοτεχνών . Σε όσους μαθητές  θα απονεμηθούν έπαινοι,  θα τους δοθεί   από ένα αντίτυπο της τελευταίας ΑΝΘΟΛΟΓΙΑΣ της Εταιρείας Λογοτεχνών.
Τα ποιήματα που διακρίθηκαν   θα δημοσιευθούν στην Ηλεκτρονική σελίδα της Εταιρείας Λογοτεχνών και   στο προσεχές τεύχος του περιοδικού «ΑΧΑΪΚΑ» ενώ θα γίνει  προσπάθεια όλα τα έργα  των μαθητών που έλαβαν μέρος  στο  διαγωνισμό να εκδοθούν και να  κυκλοφορήσουν σε μια Ανθολογία με τον τίτλο: ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΠΟΙΗΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ  ΣΤ΄ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΟΙΗΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου