ΟΜΙΛΙΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ




ΟΜΙΛΙΑ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΤΟ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ ΒΡΑΔΙΝΟ
ΤΗΣ 10ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ

Την προσεχή Δευτέρα 10η Μαρτίου   ξαναρχίζουν,  μετά από μια  μικρή διακοπή, λόγω των καρναβαλικών εκδηλώσεων  τα φιλολογικά βραδινά της Εταιρείας Λογοτεχνών που είναι καθιερωμένα πλέον και γίνονται κάθε Δευτέρα βράδυ στις 7 με τη συνεργασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης-Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων, στο αναγνωστήριό της.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ο γνωστός Διδάκτορας ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και καθηγητής της νεώτερης ιστορίας του Πανεπιστημίου Πατρών Αθανάσιος Θ. Φωτόπουλος θα μιλήσει με θέμα:
 «Μορφές των Καλαβρυτινών Γραμμάτων»
Ο ομιλητής  Αθανάσιος Θ. Φωτόπουλος γεννήθηκε στον  Πύργο  της Ηλείας το  1950.   Σπούδασε  στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Rand Afrikaans University (Γιοχάνεσμπουργκ) και δίδαξε στη μέση εκπαίδευση και σε μεταπτυχιακό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Είναι διδάκτορας ιστορίας (Πανεπιστήμιο Αθηνών από το  199  και διδάσκει  από το 2003 κ.ε. νεότερη ελληνική ιστορία στο Πανεπιστήμιο Πατρών.
Από το 1989 εκδίδει το ετήσιο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Journal of Oriental and African Studies (JOAS),και από το 1994 το τριμηνιαίο περιοδικό «Ηλειακή Επιθεώρηση».
Το 2011 εκλέχτηκε Πρόεδρος της Εταιρείας Ιστορικών Σπουδών επί του Νεώτερου Ελληνισμού.
Έχει τιμηθεί με βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών (1980). Πεδίο της έρευνάς του είναι η ιστορία του νεότερου ελληνισμού.
Έχει εκδώσει αρχειακές πηγές και έχει δημοσιεύσει μελέτες ιστορικού, φιλολογικού, λαογραφικού και βιβλιογραφικού περιεχομένου.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δείχνει για την επισήμανση και την έκδοση άγνωστων κειμένων-πηγών της νεότερης ελληνικής ιστορίας.
Την εκδήλωση θα προλογίσει και θα συντονίσει ο
πρόεδρος της εταιρείας Λεωνίδας Μαργαρίτης.
Η είσοδος για το κοινό   είναι όπως πάντα ελεύθερη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου