ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ «ΗΛΕΙΑΚΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ»

ΣΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ
Aύριο Δευτέρα 30η Ιανουαρίου και ώρα 7,00 μ.μ. στα πλαίσια των Φιλολογικών βραδινών, η Εταιρεία Λογοτεχνών θα παρουσιάσει στην αίθουσα της Φιλαρμονικής Εταιρείας-Ωδείο Πατρών(Ρ. Φεραίου αριθ.7) την ετήσια ιστορική, Αρχαιολογική, λαογραφική και λογοτεχνική έκδοση με τίτλο: «ΗΛΕΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ-ΗΛΕΙΑΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ 2012» την οποία επιμελείται ο γνωστός συμπολίτης συγγραφέας, ιστορικός ερευνητής και Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών Λεωνίδας Καρνάρος.
Η ετήσια αυτή έκδοση κυκλοφορεί φέτος για 10η συνεχή χρονιά από τις εκδόσεις «ΒιβλιοΠΑΝΟΡΑΜΑ». Στις σελίδες της περιλαμβάνονται πρωτότυπες εργασίες Ηλείων και Αχαιών συγγραφέων .
Πρόκειται για κείμενα καταξιωμένων πνευματικών ανθρώπων, συγγραφέων, αρχαιολόγων, λαογράφων, πεζογράφων, ποιητών επιστημόνων και ερευνητών που διατηρούν διαχρονικά την αξία τους.
Ο ανεξάντλητος ιστορικός, αρχαιολογικός και λαογραφικός
πλούτος της περιοχής καταγράφεται συστηματικά και παρουσιάζεται με πληρότητα στις σελίδες τής έκδοσης.
Πέραν τούτων περιλαμβάνεται η πλούσια λογοτεχνική παραγωγή της περιοχής ( διηγήματα, ποιήματα, δοκίμια, κριτικά σημειώματα, αναλύσεις έργων κ.α.) και παρέχουν τη δυνατότητα στον αναγνώστη να απολαύσει σύγχρονα λογοτεχνικά κείμενα Ηλείων και Αχαιών δημιουργών.
Η ύλη της έκδοσης έχει κατανεμηθεί σε ενότητες που
αφορούν θέματα: -Αρχαιολογικά, - Θρησκευτικά, -Λαογραφικά, -Ιστορικά και
-Λογοτεχνικά. ενώ προτάσσεται ευρετήριο συγγραφέων και θεμάτων.
Την «ΗΛΕΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ» θα παρουσιάσουν οι : Λεωνίδας Καρνάρος Επιμελητής της Έκδοσης -Συγγραφέας-Ιστορικός Ερευνητής και
Εύη Πάλλα - Χρονοπούλου Συγγραφέας, Πρόεδρος στην Παπαχριστοπούλειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμαλιάδος.
Την εκδήλωση θα προλογίσει και θα συντονίσει ο πρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών Λεωνίδας Μαργαρίτης.
Στην εκδήλωση έχουν κληθεί να παραστούν οι Θρησκευτικές και Πολιτικές Αρχές της Ηλείας και Αχαΐας καθώς και πνευματικοί άνθρωποι της ευρύτερης περιοχής .
Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου