ΘΕΑΤΡΟ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ



ΘΕΑΤΡΟ  ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ

                        Λεωνίδα Γ. Μαργαρίτη

Επιτ. Δικηγόρου Πρόεδρου Εταιρείας Λογοτεχνών.

                Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω το λόγο  που οδήγησε τον Πρωθυπουργό  στο Άγιο Όρος. Μια πρώτη ανάγνωση-  σκέψη, μου παρέχει  την υπόθεση πως   πήγε   να παρακολουθήσει   μερικά μαθήματα για  το πώς  γίνονται  επενδύσεις   στον γνωστό της ειδικότητας  Ηγούμενο-Καθηγητή.

 Δεν μπορώ να ισχυριστώ   πως έχουμε  ένα θρησκευόμενο πρωθυπουργό, κι αυτό γιατί  ενίοτε    αποφεύγει να κάνει  το σταυρό του,  βασικό εμφανές αποδεικτικό  πίστης  ενώ αντίθετα  στην θεαματική επίσκεψη του ,στο Άγιο Όρος  ανέβηκε στο  Δεσποτικό και  διάβασε τη Κυριακή Προσευχή το  γνωστό  « Πάτερ Ημών»…με εμφανή θεατρινισμό. Οποία υποκρισία  αλήθεια, εκ μέρους του Πρωθυπουργού μας.  Αλλά και από την πλευρά των  Μοναχών και  Ηγουμένων  ακολούθησε  μια   άλλη υποκρισία που εκδηλώνεται    μόνο  για  τα  τριάκοντα  αργύρια της διεφθαρμένης και άθεης Ευρώπης. Γι’ αυτό και   υποδεχτήκαν  «μετά βαΐων και κλάδων» τον εκπρόσωπο της μνημονιακής κατοχής.

 Και αυτή η υποκρισία , είναι ιδιαίτερα ανησυχητική. Αλλά  και τα στιγμιότυπα  που προβλήθηκαν από όλα τα  Μ.Μ.Ε.  ήταν γεμάτες   υποκρισία. Ήταν ύψιστη υποκρισία   όταν   ένας   γέροντας   αποθεώνει ένα  από τους πιο ξεπουλημένους πολιτικούς της σύγχρονης  ιστορίας μας  που  μετά το τελευταίο του επίτευγμα, την καταστροφή του ελληνικού λαού,   βάζει πλώρη  και  για τη  μεγάλη προδοσία της Κύπρου.

 Αυτό δεν ήταν προσκύνημα, ήταν θέατρο  υποκρισίας και  ξεπουλήματος και αυτού  ακόμη του Αγίου Όρους.

 Όφειλαν οι γέροντες   μοναχοί αντί για κωδωνοκρουσίες και δοξολογίες για τον   εκπρόσωπο  της άθεης Ευρώπης  να του    δηλώσουν  ξεκάθαρα  πως η Ορθοδοξία δεν είναι αντικείμενο για θέατρο  ούτε  «εικονική προπαγάνδα» για την κάλυψη  πολιτικών απατεώνων και  συνενόχων.   

Αυτό το θέατρο της εικονικής υποκρισίας του  κατοχικού  καθεστώτος, που δεν διστάζει να ψηφίζει νόμους διάλυσης της οικογένειας  αλλοίωσης της ελληνορθόδοξης παράδοσης,  ψήφισης  του σύμφωνου συμβίωσης; Ποιοι  αλήθεια  αγωνίζονται με τόσο ρατσιστικό μένος κατά του ελληνισμού;  Ποιοι προωθούν νομοσχέδια «δήμευσης» ανθρωπινών οργάνων; Ποιοι προωθούν την αποεθνοποίηση  της παιδείας και την διαστρέβλωση της ελληνικής ιστορίας ; Ποιοι οδηγούν το λαό στην απόγνωση και στις μαζικές αυτοχειρίες; Ποίοι  κάνουν μετανάστες  τους μορφωμένους νέους μας στα σκλαβοπάζαρα της ξενιτιάς;  Γιατί  κανείς από τους Αγίους πατέρες δεν μίλησε για όλα αυτά; Το μόνο που τους ενδιέφερε  ήταν τα κατοχικά  ευρωκονδύλια ! Τα τριάκοντα αργύρια   νέας κοπής !
 Η Ηγεσία της  Εκκλησία σήμερα   αποτελεί ότι   πιο θλιβερό  θα μπορούσε να υπάρξει για την κρισιμότατη συγκύρια.
 Χαριεντίζεται με τους ληστές και τους πολιτικούς προδότες, απολαμβάνει την εύνοια   και τα προνόμια όλων των καταστροφέων του ελληνισμού.          
Αλήθεια πως μπορεί ο ελληνικός λαός  να ταυτίζεται με τους υποκριτές ρασοφόρους και παρόλα ταύτα,   να συνεχίζει και θρησκεύει ;  Πως μπορεί η Εκκλησία να αποβάλει τους υποκριτές, «φαρισαίους» και «κόλακες»  και να καθοδηγήσει το ποίμνιο για να σώσει την πατρίδα από τους πολιτικούς καταστροφείς της, από αυτούς που εχθρεύονται κάθε τι το ελληνικό και ορθόδοξο, από τους οπαδούς και θιασώτες της νέας τάξης  που κατάκλυσαν και κατακυρίευσαν τις αρχές του τόπου ; Ποιοι  θα σηκώσουν ξανά το λάβαρο της αντίστασης για να αποφευχθεί η τελική καταστροφή και η εξαφάνιση του ελληνισμού ; Αν δεν υπάρξει αντίδραση στους καταστροφείς του Έθνους, θα είναι πολύ αργά.  Η «άλωση» αυτή την φορά  θα είναι τελειωτική ,θα είναι   «άλωση»  ψυχών και  σωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου