Η ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ EUROSTAT



ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ EUROSTAT
 ΣΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ ΤΟ “ΒΡΩΜΙΚΟ” 2010!
Μια απίστευτη αποκάλυψη σύμφωνα με την οποία αποκαλύπτεται ότι ο πρώην υπουργός Oικονoμικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου
ζήτησαν "αναδρομικό μαγείρεμα" του Χρέους τον Οκτώβριο του 2010, επικαλούμενοι τα swaps της Goldman Sachs! Μιλάμε για το περίφημο swap του Χριστοδουλάκη που ξεκίνησε τη σχέση μας με τον όλεθρο.

Δείτε τα ντοκουμέντα:
Μετάφραση:
Αξιότιμε. κ Γεωργίου,
Ευχαριστώ για την προώθηση της επιστολής από το Υπουργείο Οικονομικών της Ελληνικής Δημοκρατίας που παρέχει σχόλια σχετικά με την αναγκαία διόρθωση του χρέους της Ελληνικής κυβέρνησης εξ αιτίας της πράξης ανταλλαγής (swap transaction) με την Goldman Sachs από το 2001 και μετά.
Έχω λάβει υπό σημείωση την σημαντική καθυστέρηση της απάντησης των Ελληνικών αρχών ως προς την επιστολή της EuroStat της 11ης Ιουνίου 2010 και δεν θα προσδοκούσα τέτοιες καθυστερήσεις να συμβούν στο μέλλον .
Σαν συμπέρασμα, η Eurostat δεν έχει βρει μέσα στην επιστολή από τις Ελληνικές
Αρχές ουσιαστικά επιχειρήματα που θα μπορούσαν να την οδηγήσουν ώστε να αναθεωρήσει την γνώμη της ότι το χρέος της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας (HR) θα έπρεπε να αναθεωρηθεί το 2001, 2005 και 2008 σαν συνέπεια της συναλλαγής εκτός αγορών (off-market ΙRS) που υπογράφτηκε το 2001 με την Goldman Sachs.
Μιλάμε για ασύληπτες καταστάσεις καθώς σύμφωνα με την παραπάνω επιστολή του Walter Radermacher (επικεφαλή της Eurostat από το 2008), φαίνεται ξεκάθαρα πως οι Παπακωνσταντίνου και Παπανδρέου, μέσω του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ κ. Γεωργίου, ζητούν ούτε λίγο ούτε πολύ από την Eurostat να κρύψουν κάτω από το χαλί του χρέους ("διορθώνοντάς το") το δάνειο/swap που συνάφθηκε επί Σημίτη με την Goldman Sachs και που κουκούλωναν οι ίδιοι όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις (Σημίτη, Παπαδήμου και Καραμανλή) όλα αυτά τα χρόνια!

Όπως επίσης μιλάμε για την απόλυτη δικαίωση της Ζωής Γεωργαντά που αποκάλυψε τον ρόλο της ΕΣΤΑΤ στο πραγματικό και όχι το πλασματικό έλλειμμα του κράτους, που οδήγησε δια χειρός Γιώργου Παπανδρέου και Γιώργου Παπακωνσταντίνου, τη χώρα μας στο ΔΝΤ και τον ελληνικό λαό στην φτώχεια και την απόγνωση
Τι είναι το περίφημο Swap ή «Δημιουργική Λογιστική» της Goldman Sachs
Από το 1998 η κυβέρνηση Σημίτη έθεσε σα βασική της επιδίωξη την ένταξη της Ελλάδας στην Οικονομική Νομισματική' Ένωση (ΟΝΕ). Σύμφωνα όμως με τα κριτήρια της αυστηρής οικονομικής πολιτικής που επέβαλε η Συνθήκη του Μάαστριχτ έπρεπε το ετήσιο δημόσιο έλλειμμα της χώρας να μην υπερβαίνει το 3% του ΑΕΠ και το συνολικό δημόσιο χρέος το 60% του ΑΕΠ. Αυτά τα νούμερα όμως δεν έβγαιναν με τίποτα για την Ελλάδα. Η κυβέρνηση Σημίτη, αντί να περιορίσει την παραοικονομία και τη διαφθορά, προτίμησε να αποκρύψει με... «δημιουργική λογιστική» ένα μέρος του χρέους της χώρας, με τη βοήθεια της διαβόητης αμερικανικής επενδυτικής Τράπεζας, Goldman Sachs.
Η κυβέρνηση είχε το 2001 ένα δάνειο 10 δις ευρώ σε γεν που ήθελε να παρουσιάσει μικρότερο για να μην φανεί το συνολικό δημόσιο χρέος. Η «δημιουργική» πρόταση της Goldman Sachs ήταν να μετατραπεί το δάνειο αυτό από γεν σε ευρώ, με βάση όχι τις τρέχουσες ισοτιμίες όπως έπρεπε, αλλά με κάποιες παλιότερες ισοτιμίες που το εμφάνιζαν μειωμένο κατά 2,8 δισ. ευρώ. H διαφορά αυτών των 2,8 δισ. θα ήταν ένα έμμεσο δάνειο της Goldman Sachs στην Ελλάδα, σαν ένα ακόμα swap, το οποίο όμως δε θα φαινόταν στο συνολικό χρέος της Ελ¬λάδας. Οι ετήσιες δόσεις αυτού του swap προς την Gold¬man Sachs ορίστηκαν στα 360 εκατ. ευρώ, συν τον πληθωρισμό, με χρονολογία αποπληρωμής το 2019.
Μετά το τρομοκρατικό όμως κτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου τα επιτόκια έπεσαν και αυξήθηκε η λογιστική αξία του δημόσιου χρέους μας λόγω αυτού του swap. Οι εμπνευστές του τότε δικαιολογήθηκαν πως ό,τι έκαναν το έκαναν από ένα... όραμα για την Ελλάδα και δεν μπορούσαν να φανταστούν την κατοπινή αυτή πτώση των επιτοκίων. Ο οίκος αξιολόγησης Moody's πάντως κάλυψε τη δημιουργική λογιστική της Goldman Sachs, αξιολογώντας με άριστα την Ελλάδα! Οι ίδιες πρακτικές συνέχισαν να χρησιμοποιούνται μέχρι τις αρχές του 2009.
Μετά το σκάνδαλο και τη χρεοκοπία της εταιρίας Enron στις ΗΠΑ, η αμερικανική κυβέρνηση άρχισε ελέγχους στις αμερικανικές Τράπεζες για λογιστικά μαγειρέματα σαν αυτά που είχε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν αυτή η εταιρία. Φοβούμενη η Goldman Sachs θέλησε να ξεφορτωθεί το ελληνικό swap και ζήτησε το 2005 από την ελληνική κυβέρνηση να το πάρει πίσω. Ο υπουργός οικονομικών τότε της Ν.Δ., Γ. Αλογοσκούφης, έβαλε την Εθνική Τράπεζα να το αγοράσει στην πολύ μεγαλύτερη τιμή των 5,5 δισ. ευρώ. H ΝΔ υποστήριξε πως το έκανε αυτό για να επιμηκύνει το χρόνο αποπληρωμής του μέχρι το 2039, μειώνοντας την ετήσια δόση του στα 320 εκατ. ευρώ.
Το χρέος συνέχισε έτσι να είναι κρυφό, αλλά τώρα προς την Εθνική Τράπεζα. Αποκαλύφτηκε ωστόσο το 2010 από την κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου και συνέβαλε στην αύξηση του δημόσιου χρέους της χώρας με τις γνωστές σε όλους συνέπειες. Στις 10 Ιανουαρίου 2011 διαβιβάστηκε στην Ελληνική Βουλή από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η μηνυτήρια αναφορά του Αυστριακού οικονομολόγου Φαγιάντ Μουλά Καλί, ο οποίος υποστήριζε ότι με το swap του 2001 διαπράχθηκε ένα αδίκημα εξαπάτησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ελλάδα και την Goldman Sachs, που έκρυψαν ένα μέρος του ελληνικού χρέους.
Αντίστοιχα το πρακτορείο Bloomberg προσέφυγε στη Δικαιοσύνη κατά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), ζητώντας τη δημοσίευση των εκθέσεων για το πώς έκρυψε η Ελλάδα τα ελλείμματά της με τα swaps. Ο πρόεδρος της Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, αρνήθηκε να το κάνει, υποστηρίζοντας ότι οι αποκαλύψεις αυτές «θα μπορούσαν να πλήξουν την εμπιστοσύνη της Κοινής Γνώμης». Ένα αντίστοιχο άρθρο της Ελευθεροτυπίας στις 23 Ιανουαρίου 2011 μιλούσε για «ένα swap με μπλε και πράσινους κόκκους»...
Ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Όλι Ρεν, δήλωσε πάντως πως τα swaps δεν είναι πάντα παράνομα, εφόσον είναι συμβατά με τα επιτόκια της αγοράς. Το δικό μας όμως, όπως είπαμε, δεν ήταν, αλλά είχε τροποποιηθεί σε άλλα παλαιότερα, βολικά επιτόκια.
Η έκθεση της Eurostat τον Νοέμβριο του 2009 αποκάλυψε πως η Ελλάδα είχε πραγματοποιήσει πολλές μυστικές ανταλλαγές χρέους (swaps) από το 2001 έως τα τέλη του 2007, οι οποίες οδήγησαν έτσι στην αύξηση του εθνικού χρέους της. Ένα ακόμα λογιστικό κόλπο που έκανε η Goldman Sachs επί κυβέρνησης ΝΔ ήταν να μειώσει λογιστικά το δημόσιο χρέος κατά 0,5% του ΑΕΠ, προεξοφλώντας μελλοντικά έσοδα των αεροδρομίων της χώρας! Μπόρεσε έτσι να «αμειφθεί» για τις υπηρεσίες της, 300 εκατ. ευρώ.
Ένα βασικό ερώτημα είναι εάν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας γνώριζαν τη «δημιουργική» μας λογιστική κι έκαναν απλώς τα στραβά μάτια, ή αν τους είχαμε πραγματικά ξεγελάσει, μέχρι την αποκάλυψη της. Η απάντηση -τεκμηριωμένη από πολλούς ξένους οικονομολόγους- είναι πως, ναι, γνώριζαν, αλλά έκαναν τα στραβά μάτια, γιατί η Ελλάδα δεν είναι μια βιομηχανική χώρα και ανταγωνίστρια της Γερμανίας και της Γαλλίας, αλλά μια καλή αγορά γι' αυτές για να κερδοσκοπήσουν εις βάρος της...
Αφενός μάς δάνειζαν τοκογλυφικά με αρκετά μεγαλύτερο τόκο απ' ό,τι οι ίδιες δανείζονται και αφετέρου καταλάμβαναν με τις πολυεθνικές εταιρίες τους την εγχώρια αγορά μας. Από την άλλη μεριά φρόντιζαν πάντα να διατηρείται η αντιπαράθεσή μας με την Τουρκία, για να συνεχίζουν να πουλούν πολεμικό υλικό και στα δυο εμπλεκόμενα μέρη! Ούτε λόγος βέβαια να αποδεχτούν τα ανατολικά μας σύνορα ως σύνορα της Ευρώπης ή να επιτιμήσουν ποτέ την Τουρκία για τις συνεχείς προκλήσεις της εναντίον των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας...
Τέλος, «μιζάροντας» τις διεφθαρμένες ελληνικές επιχειρήσεις (βλέπε Siemens) μπορούσαν να κερδίζουν με υπερτιμολογήσεις ακόμα περισσότερα και να πουλούν με εξωφρενικές τιμές είτε «υποβρύχια που γέρνουν» είτε «σιφοράι» της... συμφοράς.
Η δε ΕΚΤ έχει παραδεχτεί πως το ελληνικό swap διόγκωσε το εθνικό χρέος της χώρας, αλλά κρατάει χαμηλούς τόνους γιατί κατηγορείται και η ίδια ότι έκανε τα στραβά μάτια.
Μιλάμε λοιπόν για ένα δάνειο 2,8 δισεκ. ευρώ το 2001 πληρώνουμε στην Goldman Sachs 21 δισεκ. ευρώ μέχρι το 2037, ενώ παράλληλα δεν γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή πόσα ακόμα θα πληρώσουμε διότι η τιμή της συναλλαγής του 2001 είναι αυξανόμενη!
Το πιο συγκλονιστικό δε της όλης υπόθεσης είναι ότι οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, σκοπίμως διόγκωσαν το δημόσιο χρέος με 21 δισεκ. ευρώ από την συναλλαγή του 2001 και η ΕΛΣΤΑΤ το αποδέχθηκε!
Αν δεν καταγγελθεί λοιπόν αυτή η σύμβαση, αν δεν τιμωρηθούν για αυτή την πρωτοβουλία όσοι εμπλέκονται και αν δεν ανοίξουν όλοι οι λογαριασμοί του υπουργικού συμβουλίου του Σημίτη προς αναζήτηση της προμήθειας, τότε φοβάμαι πως θα μιλάμε για ένα έγκλημα, που όμοιο του δεν έχει ξαναυπάρξει στην παγκόσμια ιστορία και που θα μπορεί μόνο να χαρακτηριστεί ως μια εκ προμελέτης γενοκτονία!
Καλούνται λοιπόν οι εισαγγελείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους άμεσα και να οδηγήσουν τους ενόχους στην δικαιοσύνη!
Η απάτη της αναμόρφωσης του ελληνικού χρέους εμπίπτει στις διατάξεις του ελληνικού νόμου 3691/2008 «Πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και άλλες διατάξεις» σε εφαρμογή της ευρωπαϊκής οδηγίας. (βλέπε PDF)
Η ευθύνη των κυβερνητικών παραγόντων, ΕΛΣΤΑΤ, Δ.Σ. των Ασφαλιστικών Ταμείων, Τράπεζας Ελλάδας, κλπ. κατά τον Ν. 3691/2008 περί ενδεχόμενης χρηματοδοτήσεως παράνομων δραστηριοτήτων ερείδεται στο γεγονός ότι μετά την αναμόρφωση του χρέους δεν αποζημιώθηκαν από τα αποθεματικά των ταμείων οι έλληνες ομολογιούχοι του Ελληνικού Δημοσίου οι οποίοι αποκλείστηκαν από τη ρύθμιση και απώλεσαν τις περιουσίες τους μαζί με τους ασφαλισμένους των ταμείων ενώ αντίθετα αποζημιώθηκαν και μάλιστα στο ακέραιο τα vulture funds όπως αυτό του George Soros, o οποίος έxει καταδικαστεί τελεσίδικα από γαλλικό δικαστήριο για οικονομικό έγκλημα.
Καλούνται επίσης όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να παραιτηθούν και το ίδιο να πράξει η ηγεσία της δικαιοσύνης που έκριναν τον μνημόνιο και την πολιτική που ακολουθήθηκε πάνω σε πλαστά στοιχεία συνταγματικά!
Μόνο έτσι η Δικαιοσύνη, θα υποχρεωθεί να πράξει το καθήκον της.
logiosermis.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου