ΠΛΑΓΙΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΗΣ…ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ



ΠΛΑΓΙΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΗΣ…ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ  ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
Λεωνίδα Γ. Μαργαρίτη Επίτ. Δικηγόρου
 τ.Νομαρχιακού Συμβούλου
Τώρα που οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές των μαγειρείων των Περιφερειακών Εκλογών πέταξαν τις μάσκες, νοιώθω αποδεσμευμένος από οποιοδήποτε ηθική πολιτική δεοντολογία να πω και δημόσια όσα έλεγα σε στενό κομματικό κύκλο φίλων μου αμέσως μετά την αναγγελία  των υποψηφιοτήτων για την περιφέρεια δυτικής Ελλάδος.
Είναι γεγονός ότι από το κόμμα του ΠΑ.ΣΟ.Κ αποχώρησα οριστικά γιατί πλέον δεν άντεχα τη μπόχα που εξέπεμπε ένα τυμπανιαίο πτώμα όπως το κατάντησαν τα μεγαλοστελέχη  του και για να λυτρωθώ κάπως δέχθηκα να είμαι υποψήφιος στην Ηλεία με το κόμμα της «Κοινωνικής Συμφωνίας» στο οποίο συστρατεύθηκαν και οι τοπικοί τότε βουλευτές Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος και Μαρία Κυριακοπούλου.
Στις τελευταίες Περιφερειακές εκλογές αποδέχθηκα την πρόταση του υποψηφίου Περιφερειάρχη Θύμιου Σώκου με την παρότρυνση του στελέχους φίλου του κόμματος της Κοινωνικής Συμφωνίας Ανδρέα Τριανταφυλλόπουλου.
Βέβαια από την πρώτη στιγμή ένοιωσα άσχημα όταν είδα τον αυτοχαρακτηρισμό του επικεφαλής του ψηφοδελτίου  που στην ένδειξη επάγγελμα σημείωνε: Πολιτικός.
'Oμως η εν συνεχεία τακτική του στην προεκλογική περίοδο μου έδινε την εντύπωση πως δεν τον απασχολούσε να επιτύχει στη θέση του Περιφερειάρχη. Αρχικώς κατά την πρώτη συνάντηση του με τους υποψηφίους στο ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ δεν κάλεσε τα μέσα ενημέρωσης και η συνάντησή μας θύμιζε μυστικό δείπνο. Όταν ζήτησα εξηγήσεις για το φαινόμενο εισέπραξα την απάντηση πως κάτι τέτοιο θα γίνει στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου. Βέβαια δεν ήταν μόνο αυτή η συμπεριφορά του αλλά ούτε κεντρική συγκέντρωση στην πόλη μας οργάνωσε ούτε και κάποια περιοδεία στις συνοικίες ή στα χωριά προγραμμάτισε, περιοριζόμενος στη συγκέντρωσή του στο Αγρίνιο.
Από τότε λοιπόν κατάλαβα πως ο υποψήφιος Σώκος είχε αναλάβει να εκτελέσει συγκεκριμένη αποστολή, κάτι που στην πόλη μας είχε με διαφορετικό στυλ υλοποιηθεί, όταν παλαιότερα  οργανωμένα μέλη του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν το Φλωράτο για να μην εκλεγεί ο Κοσιώνης.
Σήμερα οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές αποκαλύπτουν το ρόλο τους στην προεκλογική περίοδο των Περιφερειακών Εκλογών. Ο Σώκος που σήμερα ομολογεί πως αρνήθηκε να είναι «επικεφαλής» στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος των Δημοκρατών Σοσιαλιστών  έπαιξε πολύ καλά το ρόλο του και παραπλάνησε ένα μεγάλο αριθμό ψηφοφόρων που εάν δεν κατέβαινε υποψήφιος θα ψήφιζε Χατζηλάμπρου και θα ήταν τελείως διαφορετικό το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών.
Αλλά και ο έτερος, του συνδυασμού Σώκου  Υποψήφιος Αντινομάρχης  εμφανιζόμενος δήθεν αντίθετος με το κόμμα και τον υποψήφιό του, σήμερα αξίωσε από τον ιδρυτή του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και υπέγραψε δεύτερος τη  διακήρυξη.
Δεν θα πω τίποτα για το επιτελείο του Σώκου προεκλογικά (Τριανταφυλλόπουλος από την Κοινωνική Συμφωνία ερωτοτροπούσε με τη  ΔΗΜΑΡ και κατέληξε  στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Θανάσης Πετρόπουλος μυστικοσύμβουλος Σιώκου, κι εκείνος στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών).
Οποία  ήθη πολιτικών και πολιτικής !… Κρίμα και πάλιν κρίμα…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου