ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ" ΓΝΩΜΗ" ΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ



 ΛΕΩΝΙΔΑΣ Γ.ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Α.Σ.Π.Ε.
                                                                                  Πάτρα 22-5-2015

                           

                             Προς
                             Την Δ/νση της εφημερίδας
                              Η ΓΝΩΜΗ
                              Ενταύθα.

                              Αγαπητέ κ.Δ/ντά,
                              Στο φύλλο της εφημερίδας σας της 19ης τρέχοντος δημοσιεύσατε  ρεπορτάζ με τίτλο: «Οι πολύτεκνοι στο υπουργείο»  και με πηγή το  γραφείο της Βουλευτή Αχαΐας κ. Σίας Αναγνωστοπούλου η οποία  μας πληροφορεί  πως παραβρέθηκε στη συνάντηση εκπροσώπων Συλλόγων Πολυτέκνων από όλοι την Ελλάδα(και την Αχαΐα) με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου.
Δεν είναι διόλου επιλήψιμη αυτή της η πρωτοβουλία, αντιθέτως θεωρούμε θετικό, το ενδιαφέρον της για  τους πολυτέκνους.
 Είναι επίσης θετικό ότι Υπουργοί της σημερινής Κυβέρνησης δέχονται και συζητούν με ομάδες πολιτών ή εκπροσώπων συλλόγων για προβλήματα που αντιμετωπίζει η  επαγγελματική ή κοινωνική τάξη τους .
 Ακόμη θεωρώ πως επιβάλλεται η από κοινού αντιμετώπιση προβλημάτων  όταν ενδεχομένως  η ανώτατη συνδικαλιστική τους ηγεσία αδρανεί ή  αδιαφορεί για τα πιεστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
              Όμως από το περιεχόμενο του δημοσιεύματος  οι εκπρόσωποι Συλλόγων Πολυτέκνων αντί να ζητήσουν την επίλυση  προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολύτεκνοι σήμερα εξ αιτίας της μνημονιακής πολιτικής των τελευταίων  κυβερνήσεων,  που ισοπέδωσαν κυριολεκτικώς τα δικαιώματα των πολυτέκνων,  τα οποία  αποτελούν επιταγή του Συντάγματος   και με  νόμους που με επίμονους και σκληρούς  αγώνες πέτυχε η   ηγεσία των πολυτέκνων να ψηφιστούν.
 Αντί λοιπόν να ζητήσουν:
- Tην επαναφορά της ισόβιας σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας.
-Την επαναφορά των πολυτεκνικών επιδομάτων για όσους έχουν ένα ή δύο προστατευόμενα παιδιά.
-Την επαναφορά του διορισμού των πολυτέκνων εκπαιδευτικών.
-Την επαναφορά  του αφορολογήτου, αφού οι πολύτεκνοι φορολογούνται όπως οι άγαμοι, όσα παιδιά κι αν έχουν.
     -Την επαναφορά των μετεγγραφών των πολυτέκνων (γονέων και παιδιών).
-Την επαναφορά της δωρεάν διανομής προϊόντων παρεμβάσεως της Ε.Ε., αφού έχουν να δοθούν τα προϊόντα αυτά, πέραν του ενάμιση έτους και άλλα…οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Πολυτέκνων μεταξύ των οποίων και εκείνοι της Αχαΐας περί άλλων τυρβάζουν.
Συγκεκριμένα στη συνάντησή τους με την κ.Υπουργό  αναλώθηκαν   κατά το δημοσίευμα, με  έκθεση  προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι τοπικοί σύλλογοι εξ αιτίας της συγκεντρωτικής εξουσίας που ασκεί η Α.Σ.Π.Ε.
       Περαιτέρω το δημοσίευμα μας πληροφορεί πως η υφυπουργός ήταν απολύτως ενημερωμένη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολύτεκνοι, πως  έθεσε επί τάπητος ζητήματα που αφορούν τους τρόπους και τους φορείς για την εξασφάλιση της δωρεάν απονομής της πολυτεκνικής ιδιότητας, καθώς και των θεωρήσεων των βιβλιαρίων πολυτέκνων, όπως και το ζήτημα του ορισμού της πολυτεκνικής ιδιότητας.
         Με λίγα λόγια οι εκπρόσωποι Συλλόγων Πολυτέκνων μεταξύ των οποίων και της Αχαΐας ζήτησαν από την κ. Υπουργό την κατάργηση της συγκεντρωτικής εξουσίας της ΑΣΠΕ και φυσικά όσων αρμοδιοτήτων με νόμο της έχουν εκχωρηθεί και η κ. υπουργός κατάλληλα ενημερωμένη, υποσχέθηκε πως θα εξασφάλισει την δωρεάν απονομή της πολυτεκνικής ιδιότητας από φορέα που αυτή θα ορίσει καθώς και  τίς δωρεάν  θεωρήσεις  των βιβλιαρίων των πολυτέκνων.
   Συνεπώς  οι εκπρόσωποι των συλλόγων, δεν χρειάζονται  πλέον συλλόγους με αρμοδιότητες και εξουσίες, ούτε πολύ περισσότερο την ύπαρξη και λειτουργία της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος.
Πρέπει εδώ να σημειώσουμε ότι η ΑΣΠΕ έχει στη δύναμή της 102 Συλλόγους Πολυτέκνων σε όλη τη χώρα. Θα θέλαμε να γνωρίζουμε πόσοι ήσαν οι Σύλλογοι που συναντήθηκαν με την   κ. Υπουργό. ΄Εχουμε την αίσθηση πως πρέπει να ήταν μια  ασήμαντη μειοψηφία,αν λάβουμε υπ΄όψη μας  τις ασήμαντες αντιδράσεις κάποιων ελαχίστων εκπροσώπων συλλόγων που μετείχαν στην τελευταία Γενική μας Συνέλευση, η οποία σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζει, με όποιες απόψεις διατύπωσε,  τον πολυτεκνικό κόσμο της χώρας, που ανέρχεται σε 208.000 οικογένειες.
 Αγαπητέ κ.Διευθυντά θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον εάν οι επισκεφθέντες την κυρία Υπουργό,   έδιναν  στη δημοσιότητα το υπόμνημα που κατέθεσαν, εκτός και αν δεν τολμούν να το πράξουν γιατί δεν ενδιαφέρθηκαν  για την επίλυση κανενός από τα παραπάνω ζητήματα αλλά το ενδιαφέρον τους επικεντρώθηκε και  εξαντλήθηκε στο να συκοφαντήσουν και να υπονομεύσουν το πολυτεκνικό κίνημα της χώρας που βρίσκεται στο προσκήνιο της κοινωνικής ζωής του τόπου μας για 85 συναπτά έτη.
 Τέλος θα ήταν ενδιαφέρον να γνωρίζουμε εάν η σημερινή Πρόεδρος της Πολυτεκνικής Οργάνωσης Πατρών και Περιχώρων   συμμετείχε στην ομάδα που επισκέφθηκε την  κυρία Υπουργό ή εκπροσώπησε την Οργάνωση ο πρώην Πρόεδρος;
            Η σημερινή πρόεδρος της Πολυτεκνικής Οργάνωσης Πατρών και Περιχώρων που συμμετέχει στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΣΠΕ αλήθεια δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να ενημερώσει την ηγεσία της ΑΣΠΕ για τη συνάντηση με την κυρία Υπουργό;
Τέλος αγαπητέ κ. Δ/ντά θα ήταν καλό στο δημοσίευμά σας να αναφέρονται και  τα ονόματα  των εκπροσώπων συλλόγων, έτσι για να γνωρίζουν οι πολύτεκνοι τους  τυχόν μελλοντικούς  ενταφιαστές του συνδικαλιστικού τους  κινήματος , οι οποίοι στο όνομα του δήθεν συμφέροντός των πολυτέκνων, δεν διστάζουν να θυσιάσουν τα πάντα στο βωμό της μικρότητας και της μικροπολιτικής τους εμπάθειας.
Θα ρωτήσουμε όμως τους  εκπροσώπους συλλόγων πολυτέκνων που κόπτονται  για  το συγκεντρωτισμό της ΑΣΠΕ η  οποία  επεδίωξε την ψήφισή του νόμου 3454/2006,γιατί   δέχθηκαν και εισέπραξαν σημαντικά ποσά παρακρατηθέντα από τα επιδόματα των πολυτέκνων και  τους καλούμε να γνωστοποιήσουν που διέθεσαν τα ποσά  αυτά, όσο και  εκείνα που εισέπραξαν από  θεωρήσεις  βιβλιαρίων  πολυτέκνων που ελάμβαναν σύνταξη.
Παραθέτουμε το σύνολο των ποσών που έλαβαν από την ΑΣΠΕ οι Σύλλογοι Πολυτέκνων Πατρών, Καλαβρύτων, Αιγίου και Δάφνης για τα έτη 2007 μέχρι 2012  τα οποία ανέρχονται στα τα εξής  ποσά:
1.Πολυτεκνική Οργάνωση Πατρών – Περιχώρων    271.520.00 ευρώ.
2.Σύλλογος Πολυτέκνων Καλαβρύτων                           6.830.00
3.Σύλλογος Πολυτέκνων Αιγίου                                    39.073.00 
4.Σύλλογος Πολυτέκνων Δάφνης                                     2.002.00
Θα μας πούνε τελικά που διετέθησαν αυτά τα χρήματα  και εάν  αυτό που επιδιώκουν θα είναι προς το συμφέρον των πολυτέκνων.
Μετά την επιδιωκόμενη  από αυτούς τους ελαχίστους συλλόγους ρύθμιση, αλήθεια πιστεύει κανείς ότι  θα υπάρχει πλέον συνδικαλισμός στους πολυτέκνους;
                                       Mε ευχαριστίες για τη φιλοξενία
                                  
                                                  Λεωνίδας Γ. Μαργαρίτης
                                                    Αντιπρόεδρος Α.Σ.Π.Ε.




 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου