ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΑΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ

 

ΙΔΡΥΘΗΚΕ  ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΑΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ

 

Νέο σύστημα κωδωνοκρουσίας μπαίνει στον Ιερό Ναό του Πολιούχου, Αγίου  Αποστόλου Ανδρέου - ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

 

Ιδρύθηκε στην πόλη μας ένας νέος σύλλογος με την επωνυμία «ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΑΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ».

Συγκεκριμένα με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου την 18-6-2018 είκοσι πέντε συμπολίτες συνήλθαν,  συμφώνησαν και συναποφάσισαν την ίδρυση   σωματείου με την παραπάνω επωνυμία και υπέγραψαν το καταστατικό του.

Το σωματείο αυτό   αναγνωρίσθηκε με την υπ΄αρίθ.44/2018 Διάταξη του Ειρηνοδικείου Πατρών και καταχωρήθηκε στα βιβλία αναγνωρισμένων σωματείων του Πρωτοδικείου Πατρών, με αύξοντα αριθμό μητρώου 2997/09-10-2018.

Το καταστατικό υπέγραψαν εκτός από το Μητροπολίτη Πατρών κ.κ.Χρυσόστομο Σκλήφα, οι 2. Επίσκοπος Κερνίτσης Χρύσανθος Στελλάτος,3. Αρχιμανδρίτης Αρτέμιος Αργυρόπουλος,4.Βιομήχανος Πλάτων Μαρλαφέκας,5.Εκδότης της εφημερίδας «Πελοπόννησος» Θεόδωρος Λουλούδης,6. Δημοτική Σύμβουλος  Ακριβή-Βίβιαν Βαγενά-Σαμούρη,7. Παναγιώτης Τζόλας,8. Πρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών Λεωνίδας Μαργαρίτης,9. Τέως Δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Καράβολας,10.Αμαλία Κωνσταντοπούλου,11. Γρηγόριος Αθανασόπουλος,12. Δημοτικός Σύμβουλος Σπυρίδων Σκιαδαρέσης,13. Προϊστάμενος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέα Πατρών π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης,14.Αφροδίτη Χρυσανθακοπούλου, 15.Αριστείδης Μπουχάγερ Ιεροψάλτης,16.Γεώργιος Μπουκουβαλίδης17.Πέτρος Κωνσταντινόπουλος,

18.Παναγιώτης Θωμάς,19.Αρχιμανδρίτης Αμβρόσιος Γκουρβέλος,20.Χρήστος Μούλιας Συγγραφέας, 21.Ιωάννης Χριστόπουλος,22.Πέτρος Ρηγάτος Δικηγόρος,23.Αλέξιος Σκαρμέας  Δικηγόρος,

24.Αλέξανδρος Κολλιόπουλος Δημοσιογράφος και 25.Κωνσταντίνος Χριστόπουλος

Σκοποί σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού που συνέταξαν και συνυπέγραψαν οι τα παραπάνω αναφερόμενα  ιδρυτικά μέλη είναι: Η διαφύλαξη, διατήρηση, ανάδειξη και προβολή της Ορθοδόξου πνευματικής κληρονομιάς της πόλεως του Πρωτοκλήτου ,στον ελλαδικό χώρο και παγκοσμίως. Ειδικότερα η προβολή και παγκόσμια ανάδειξης των ιερών Ναών Παλαιού και Νέου του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου μετά των Ιερών θησαυρισμάτων, δηλαδή της Τίμιας Κάρας του Αποστόλου, του Σταυρού του μαρτυρίου Του και του Τάφου του Αποστόλου και του ιερού Λειψάνου Του, εις τρόπον ώστε η Πάτρα να καταστεί Κέντρο παγκοσμίου θρησκευτικού προορισμού.

Η προαγωγή και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, των ιερών Ναών και Ιερών Μονών της Αποστολικής Ι.Μ.Π. προκειμένου η Πάτρα και η ευρύτερη περιοχή να καταστούν Κέντρο παγκόσμιου Θρησκευτικού προορισμού.

Η προβολής βιντεοσκοπήσεων ,η διοργάνωση διαλέξεων, ημερίδων, σεμιναρίων και άλλων δημοσίων εκδηλώσεων στη Ελλάδα και το εξωτερικό για την ανάδειξη και προβολή της ζωής και του έργου του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου, της πνευματικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην πόλη  των Πατρών, των ιερών Ναών Παλαιού και Νέου του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου μετά των ιερών θησαυρισμάτων, αλλά και των ιερών Ναών και Ιερών Μονών της Αποστολικής Ι.Μ.Π. στο σύνολό τους.

Η έκδοση βιβλίων και κάθε φύσεως εντύπου υλικού για την ανάδειξη και προβολή της ζωής και του έργου του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, της πνευματικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην πόλη των Πατρών, των ιερών Ναών Παλαιού και Νέου του Αγίου Αποστόλου του Πρωτοκλήτου μετά των ιερών θησαυρισμάτων, αλλά και των ιερών Ναών και Ιερών Μονών  της Αποστολικής Ι.Μ.Π. στο σύνολό τους.

Η προώθηση των δράσεων επιστημονικής μελέτης και έρευνας και η ενεργοποίηση και υποστήριξη της ακαδημαϊκής κοινότητας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, για τη ζωή και το έργο του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου και την πνευματική και πολιτιστική κληρονομιά της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην πόλη των Πατρών.

Η  ανάληψη πρωτοβουλιών και η διεκδίκηση και υλοποίηση δράσεων για την καταγραφή ,συλλογή, διαφύλαξη και προβολή σχετικού υλικού με τη ζωή και το έργο του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου(κείμενα, χάρτες ,αφηγήσεις-διηγήσεις, τάματα, φωτογραφίες ,εικόνες κ.λ.π.) από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η αξιοποίηση των εφαρμογών των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας για την ευρεία ανάδειξη και προβολή της ζωής και του έργου του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου και των σκοπών του Συλλόγου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου