ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ


Λεωνίδα Γ.Μαργαρίτη
Αντιπροέδρου Α.Σ.Π.Ε.
Προέδρου Πολυτέκνων ΄ΗλιδαςΗ δεύτερη Κυριακή του Μάη κάθε χρόνο είναι αφιερωμένη στην Μητέρα και γιορτάζεται παγκοσμίως .
Η άνοιξη, ο ήλιος, η πανδαισία των χρωμάτων, οι ευφορικές μυρωδιές και ηδονές , πανηγυρίζουν μαζί της.
Η παρουσία της για όλους τους ανθρώπους αποτελεί πηγή εσωτερικής ευδαιμονίας
Η γιορταστική αυτή ανοιξιάτικη μέρα είναι αφιερωμένη σ’ εκείνη που ανάμεσα στους ανθρώπους προεξάρχει ως δημιούργημα από τα εκλεκτότερα της Ιστορίας.
Είναι αφιερωμένη σε κείνη που κατά κύριο λόγο προηγείται στην τελεσιουργία της δημιουργίας νέων ψυχών, στην τεκνογονούσα και τεκνοτροφούσα , που στο πρόσωπό της βλέπουμε τη συνέχεια της ανθρώπινης ζωής, που τροφοδοτεί διαρκώς τον κοινωνικό οργανισμό με νέο σωματικό αλλά και πνευματικό αίμα. Αυτή είναι που σμιλεύει κυρίως τις ψυχές των παιδιών σε πνευματικά καλλιτεχνήματα.
Ο σημερινός ύμνος ευγνωμοσύνης κι’ αγάπης ανήκει σ’ εκείνη που νοηματίζει τη ζωή μας, σ’ εκείνη που στο πρόσωπό της συναντάμε την πηγή όλων των λεπτών και ευγενικών αισθημάτων, στην πιο ζεστή αγκαλιά του κόσμου, που θερμαίνει και την πιο παγωμένη από τα δεινά του βίου καρδιά. Σ’ εκείνη, που μένει όρθια, όταν όλα τα άλλα στηρίγματα χάνονται γύρω μας, και που η στέρησή της , συγκλονίζει τον ψυχικό μας κόσμο και να προκαλεί άπειρη θλίψη.
Σήμερα θα αποτίσουμε ιδιαίτερο φόρο τιμής στην Μητέρα την πολύτεκνη , που με την καλλιτεκνία της αποτελεί εγγύηση επιβίωσης του έθνους μας γι’ αυτό και ότι ωραιότερο και υψηλότερο μπορεί να λεχθεί, δεν μπορεί παρά αυτή, να αφορά.
Η πολύτεκνη Μάνα μέσα στη σημερινή εποχή της κατάπτωσης και της παρακμής, μέσα στη φρίκη της αθλιότητας που μας κυκλώνει υψώνεται όρθια στη μεγαλοσύνη της και ακαταμάχητη στη δοκιμασία σαν μια μαρτυρία πίστεως, ελπίδας, κι’ αγώνα.
Τρυφερή μητέρα σμήνους παιδιών, είναι το άρωμα της κοινωνίας μας, είναι μια διάψευση των ειδώλων της ανέσεως και του συρμού, μια υπερνίκηση του κομφορμισμού και του υπολογισμού, είναι ένα έμπρακτο κήρυγμα ότι το πνεύμα νικά την ύλη και η θέληση υπερισχύει των φυσικών δυσκολιών, είναι μια πιστοποίηση ότι την τελευταία λέξη δεν την έχει πάντα, ο ψυχρός μαθηματικός υπολογισμός.
Η πολύτεκνη Μάνα μέσα στο σύγχρονο ρεύμα του συμβιβασμού και των παρεκκλίσεων είναι δημιουργός μιας ηρωικής ζωής, μιας ζωής καθήκοντος και τιμής, γιατί είναι πράξη ηρωισμού η απόκτηση πολλών παιδιών σήμερα. Τα πολλά παιδιά για να αναπτυχθούν, έχουν κόπους, απαιτούν εκδαπάνηση χρόνου ,σωματικών και πνευματικών δυνάμεων, μεγέθη που σήμερα ,στην εποχή της υλοφροσύνης και της συμβατικότητας οι περισσότερες γυναίκες δεν δέχονται να θυσιάσουν.
Σήμερα το πνεύμα θυσίας και διακονίας, που καταξιώνει και ομορφαίνει τη ζωή του ανθρώπου, είναι ξένο από τις περισσότερες γυναίκες.
Η πλειονότητα των γυναικών όχι μόνο αποφεύγει την τεκνογονία, αλλά και ειρωνεύεται εκείνες που έχουν πολλά παιδιά.
Η πολύτεκνη Μάνα σήμερα, παράλληλα με τον αγώνα της να θρέψει τα παιδιά της έχει να αντιμετωπίσει τους σαρκασμούς και τις ειρωνείες των δήθεν εξελιγμένων και ελευθέρων πνευμάτων.
Είναι υποχρεωμένη να ακούει πολλές φορές ,αντί επαίνου το τόσο επιτιμητικό: «και ποιος σας είπε κυρία μου να κάνετε τόσα παιδιά;»
Σήμερα που δοκιμάζεται η αντοχή μας και κρίνεται η συνέχιση ή μη της ύπαρξης μας στη γη των πατέρων μας, η πλειονότητα των γυναικών είναι έτοιμες όχι μόνο να μη φέρουν τη ζωή στον κόσμο αλλά να τη σκοτώσουν, όταν άθελά τους εμφανιστεί.
Σήμερα η αντίθετη με τους θείους νόμους τερατώδης εξάπλωση των αμβλώσεων, η θανάτωση των κυοφορούμενων εμβρύων, συνεισφέρει αποτελεσματικά στην υπογεννητικότητα που αποτελεί για τον Ελληνισμό τη σύγχρονη κερκόπορτα.
Σήμερα η φυγοτεκνία, και η ολιγοτεκνία αποτελούν την κυριότερη απειλή που δέχεται το Έθνος, γιατί χωρίς επαρκή νεανικό πληθυσμό είναι αδύνατη η ανάπτυξη και η ασφάλεια της πατρίδας μας.
Όσο κι αν φροντίζουμε για τους εξοπλισμούς ματαιοπονούμε ,αν δεν υπάρξει ικανοποιητικός αριθμός νέων προς υπεράσπιση των ιερών και των οσίων μας.
Ο Θουκυδίδης πάντοτε ρεαλιστής είχε πει: «Άνδρες πόλις, ού τείχη και νήες ανδρών κεναί» δηλαδή οι άνδρες είναι που σώζουν την πόλη και όχι τα τείχη και τα πλοία, που είναι άδεια από άνδρες.
Η επίλυση του δημογραφικού είναι θέμα εθνικό, και είναι ανάγκη να αντιμετωπιστεί κατά προτεραιότητα.
Τα στοιχεία είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά, οι αριθμοί μιλούν ξεκάθαρα.
Για να μη γίνουμε στο μέλλον ένας λαός του παρελθόντος πρέπει να εφαρμοστεί μια πολιτική γεννήσεων, πολιτική που να πείθει τους νέους, ότι είναι πρωτίστως προς το συμφέρον τους η δημιουργία οικογένειας και μάλιστα πολυμελούς.
Οι πολιτικοί μας ας μη περιορίζονται σε κενούς και άκαρπους λόγους την ημέρα που γιορτάζει η Μητέρα.
Πρέπει να ληφθούν γενναία μέτρα ανατροπής του σημερινού σκηνικού .Αντίθετα σήμερα ανατρέπονται ρυθμίσεις που ευρίσκονταν προς την ορθή κατεύθυνση.
Όλοι πρέπει να αντιληφθούν ότι κάθε βοήθεια και διευκόλυνση κάθε μέτρο προς την πολύτεκνη Μητέρα είναι προσφορά για την επιβίωση του έθνους μας.
Η ενίσχυση της Πολύτεκνης Μητέρας είναι υποχρέωση της Πολιτείας κατοχυρωμένη συνταγματικά και αποτελεί μέτρο δημογραφικής πολιτικής και όχι ελεημοσύνη.
Σήμερα που γιορτάζουμε και τιμάμε την Μητέρα και ιδιαίτερα την πολύτεκνη καλούμαστε όλοι να θυμηθούμε ότι αυτό είναι το μέγα χρέος προς την πατρίδα και το έθνος, είναι απαίτηση των καιρών, είναι επιταγή της ιστορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου