EΠΙΣΤΟΛΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΥΛΟ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟ

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ Ν. Δ. ΕΛΛΑΔΟΣ
ΓΡΑΦΕΙΑ: ΚΑΝΑΡΗ 46 26222
ΤΗΛ-FAX.:2610 322.901-e-mail:leomargaritis@gmail.com
ΠΑΤΡΑ





Πάτρα 27-5-2010




Κύριο
Παύλο Γερουλάνο
Υπουργό Πολιτισμού
ΑΘΗΝΑ


Κύριε Υπουργέ,
Η Εταιρεία Λογοτεχνών πρόσφατα με την ευκαιρία άφιξής σας στην πόλη μας επανέλαβε το Πανπατραϊκό αίτημα για τη μετατροπή του σπιτιού που γεννήθηκε ο Εθνικός μας ποιητής σε Μουσείο Ενθυμημάτων Παλαμά. Σ’ αυτή μας την επιστολή ουδεμία απάντησα δόθηκε.
Αντίθετα με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι πρόκειται να χρηματοδοτήσετε από τα δανεικά που καλείται να εξοφλήσει ο Ελληνικός-Ορθόδοξος Λαός μας τη συγκέντρωση των ανά των κόσμο ομοφυλοφίλων για να μας παρουσιάσουν τις χωρίς αισχύνη εκδηλώσεις τους.
Δεν μπορούμε να πιστέψουμε πολύ περισσότερο να κατανοήσουμε ότι σε μια εποχή σκληρής οικονομικής κρίσης η οποία επιβάλλει μια επίσης σκληρή και απάνθρωπη λιτότητα, με την περικοπή μισθών και συντάξεων και την επιβολή νέων δυσβάσταχτων φόρων εσείς θα τολμήσετε να υποχρεώσετε τον Ελληνικό λαό να χρηματοδοτήσει από το υστέρημά του τις παρά φύση διασκεδάσεις ανθρώπων που έχουν καταστήσει φυσικό το αφύσικο.
Μπορεί η ανοχή των κοινωνιών στα άτομα με απόκλιση από το φυσικό να είναι αποδεχτή ως ιδιαιτερότητα αυτών των ατόμων, αλλά η αυθάδης προβολή των αφύσικων αυτών προτιμήσεων και ιδιαιτεροτήτων τους ως πολιτιστικών προϊόντων είναι απαράδεκτη όταν μάλιστα αυτές τις εκδηλώσεις καλείται να πληρώσει ο κατά φύση βιώνων καταχρεωμένος και πενόμενος Ελληνικός Λαός.
Σας καλούμε, με όλη τη σοβαρότητα που απαιτούν οι περιστάσεις ,να ακυρώσετε τη διοργάνωση των υποτιμητικών και στο σύνολό τους απορριπτέων από την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών εκδηλώσεων των παρά φύση ατόμων για να μη χρεωθείτε τον εξευτελιστικό χαρακτηρισμό του προαγωγού της Ελληνικής Κοινωνίας, υπό το πρόσχημα και επίχρισμα μιας δήθεν πολιτιστικής στην ουσία δε χλευαστικής φύσεως εκδηλώσεως.
Εάν δεχθούμε ως αληθές και όντως είναι αληθές ότι το φυσικό είναι και ωραίο και το αφύσικο είναι αποκρουστικό, ασφαλώς η αποκρουστική αφυσικότητα δεν είναι πολιτιστική αλλά εκφυλιστική εκδήλωση που δεν ταιριάζει καθόλου στον διαιώνιο Ελληνικό πολιτισμό.
Γι’ αυτούς τους λόγους δεν πρέπει να επιμείνετε στην πραγματοποίηση της προκλητικής και εξοργιστικής και βάναυσης για τα ήθη του φτωχού Ελληνικού Λαού και εμπαικτικής των ηθικών αξιών του προγραμματισμένης και χρηματοδοτούμενης όπως φημολογείται από το Υπουργείο σας εκδήλωσης που χλευάζει τα πολιτιστικά πρότυπα και τις ηθικές αξίες της πλειονότητάς του.
Εάν παρά ταύτα επιμείνετε, θα καταγραφείτε στην Ιστορία στιγματισμένος, ως στερούμενος του σθένους που οι ώρες απαιτούν για τη διακήρυξη της αλήθειας ,ότι η φύση έχει δίκιο και ότι το παρά φύση είναι ασθένεια που χρήζει θεραπείας και όχι προκλητικής προβολής.
Για την Εταιρεία Λογοτεχνών
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.


Λεωνίδας Γ. Μαργαρίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου