ΕΠΙΤΥΧΗΣ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΟΙΗΣΗΣ

ΕΠΙΤΥΧΗΣ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ

ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΟΙΗΣΗΣ
ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ
ΤΟΥ Ε΄ ΠΟΙΗΤΙΚΟΥ  ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Επιτυχία σημείωσε ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης που διοργάνωσε χτες το βράδυ η Εταιρεία Λογοτεχνών  σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη.
Με την παρουσία ποιητών, λογοτεχνών και πνευματικών ανθρώπων της περιοχής μας αλλά και φιλότεχνων συμπολιτών η εκδήλωση άρχισε με μικρή εισήγηση του πρόεδρου της Εταιρείας Λογοτεχνών Λεωνίδα Μαργαρίτη ο οποίος επεσήμανε το  νόημα και τη  σημασία του καθιερωμένου ετήσιου εορτασμού. Στη συνέχεια έγινε η προγραμματισμένη παρουσίαση της ποιητής συλλογής του συμπολίτη ποιητή Αλέξανδρου Φωσταίνη με τίτλο: «Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΩΝ ΛΟΦΩΝ»
Για  τη νέα ποιητική συλλογή μίλησαν κατά σειρά ο ποιητής Στέλιος Μαφρέδας και η Φιλόλογος Φωτεινή Αντωνοπούλου ενώ ενδιάμεσα και στο τέλος  έγινε  απαγγελία ποιημάτων της συλλογής από τη  Φιλόλογο Σταυρούλα Σακελλαρίου.
Ανακοινώθηκαν  επίσης  στη  διάρκεια των εκδηλώσεων   τα αποτελέσματα του Ε΄ Ποιητικού Διαγωνισμού που προκήρυξε η Εταιρεία Λογοτεχνών με την ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων για τα εβδομήντα χρόνια από το θάνατο του Εθνικού μας ποιητή Κωστή Παλαμά και  της  «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΟΙΗΣΗΣ».
Η κριτική επιτροπή του  διαγωνισμού   από τους Λεωνίδα Μαργαρίτη, Μαρία Καρέλα  και Σταύρο Ιντζεγιάννη   επέλεξε  και απένειμε τα εξής βραβεία  στους παρακάτω μαθητές ως ακολούθως:
           Το Α΄ Βραβείο  έλαβε ο μαθητής του 13ου Λυκείου Πατρών  Ελευθέριος Φράτης με το ψευδώνυμο « Πατρεύς» για το ποίημα του με τίτλο: «Μπαλάντα στο επίγειο όλον».
           To Β΄ Βραβείο  έλαβε η μαθήτρια του Γενικού Λυκείου Αμαλιάδος Κατερίνα Καραγιάννη  με το ψευδώνυμο «΄Αϋλα όνειρα» για το ποίημα
« Πνοή μου» ,και το   Γ΄ Βραβείο έλαβε η μαθήτρια  του Γενικού Λυκείου Βαρθολομιού, Ασπασία Σκιαδαρέση  με το ψευδώνυμο  «ΕΡΑΤΩ»  για το ποίημα « Ανεκπλήρωτα όνειρα».
Τα βραβεία  επιδόθηκαν  χτες μετά την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής. Τα βραβεία πέραν του τιμητικού διπλώματος  συνοδεύονταν  και με μια    σειρά    βιβλίων μελών της Εταιρείας Λογοτεχνών και  μικρή  ανθοδέσμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου