ΝΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΤΕΙ Η ΟΔΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΣΕ ΛΕΩΦΟΡΟ ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ

ΝΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΤΕΙ Η ΟΔΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΣΕ ΛΕΩΦΟΡΟ ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Να μετονομαστεί η οδός Κορίνθου σε οδό Κωστή Παλαμά πρότεινε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας Κώστας Μπουρδούλης κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης. Αυτή του την πρόταση κάνει γνωστή και με επιστολή του προς την Επιτροπή Ονοματοθεσίας του Δήμου.
Αναφέρει συγκεκριμένα:
"Αγαπητά μέλη της Επιτροπής, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 29ης Ιανουαρίου 2014, ανέφερα μια σκέψη μου, σχετικά με ονομασία οδού με το όνομα του ποιητή Κωστή Παλαμά, την οποία, όπως δεσμεύθηκα, σας την καταθέτω και εγγράφως.
Μετά από έρευνα στο διαδίκτυο, διαπίστωσα ότι στην πόλη μας το όνομα του Κωστή Παλαμά, έχει δοθεί σε διάφορα τμήματα μιας διακοπτόμενης οδού, που αρχίζει από το γήπεδο της Παναχαϊκής και καταλήγει στην Αγίου Κωνσταντίνου.
Θεωρώ πλεονασμό να αναφερθώ αναλυτικά στην προσωπικότητα του Κωστή Παλαμά, που όχι μόνο με το έργο του, αλλά και με τον θάνατό του, προσέφερε και εξακολουθεί να προσφέρει ύψιστες υπηρεσίες στο έθνος μας.
Πρότασή μου είναι, ότι πρέπει, για να τιμήσουμε ως πόλη τον παγκόσμιο ποιητή μας ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ, πέρα από την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από πλευράς δήμου, να ανταλλαγεί η οικία που γεννήθηκε, με κάποια άλλα ακίνητα του δήμου, (που ελπίζω να έχει ευτυχή κατάληξη), να μετονομάσουμε την οδό ΚΟΡΙΝΘΟΥ, επί της οποίας βρίσκεται η συγκεκριμένη οικία, σε οδό «ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ».
Θεωρώ ότι είναι το λιγότερο που μπορούμε και πρέπει να κάνουμε άμεσα.
Με δεδομένο ότι η μετονομασία της οδού ΚΟΡΙΝΘΟΥ (απλός γεωγραφικός προσδιορισμός) σε οδό ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ, δεν δημιουργεί κανένα απολύτως πρόβλημα, σας παρακαλώ, αφού εξετάσετε την πρότασή μου, να κάνετε ανάλογη θετική εισήγηση."
Η πρόταση Μπουρδούλη έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από την εταιρεία λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδας.
Σε ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος κ. Λεωνίδας Μαργαρίτης αναφέρεται:
"Mε ιδιαίτερη ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε πως ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στη συνεδρίαση του της 29ης λήγοντος μηνός πρότεινε την μετονομασία της οδού Κορίνθου στην πόλη μας σε Λεωφόρο Κωστή Παλαμά.
Είναι γεγονός ότι είχε απασχολήσει και την Εταιρεία μας αυτή η ιδέα πλην όμως δεν θέλαμε να δώσουμε περισσότερη ένταση στα όσα τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει με την προσπάθεια ανταλλαγής με ακίνητο ή ακίνητα του Δήμου της κατοικίας στην οδό Κορίνθου που γεννήθηκε ο Εθνικός μας ποιητής και δεν επιμείναμε σ’ αυτή.
Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την πρόταση όταν μάλιστα αυτή διατυπώνεται σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κι από τόσο υπεύθυνο και σημαντικό για τη λειτουργία του πρόσωπο, όπως είναι ο συμπολίτης Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Μπουρδούλης.
Η Εταιρεία Λογοτεχνών επικροτεί  από την πλευρά των Συγγραφέων και Λογοτεχνών της περιοχής της Νοτιοδυτικής Ελλάδος και συγχαίρει θερμά τον πρόεδρο για την πρόταση αλλά και την ανάληψη πρωτοβουλίας να θέσει κι εγγράφως το αίτημα στην αρμόδια επιτροπή ονοματοθεσίας και το Δημοτικό Συμβούλιο,
Θεωρούμε πως η πρόταση βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση όταν μάλιστα ο δρόμος που έχει αφιερωθεί στον εθνικό μας ποιητή είναι ένας ασήμαντος και διαρκώς διακοπτόμενος δρόμος ενώ αντίθετα η οδός με την ονομασία Κορίνθου είναι μεγάλη σε κυκλοφορία οδός κι ευρίσκεται  η κατοικία που είδε το φως της ζωής ο Εθνικός μας ποιητής. Η αντικατάσταση του ονόματός της που δεν έχει κανένα  άλλη σημασία και νόημα πλην του γεωγραφικού προσδιορισμού θεωρούμε ότι δεν θα επιφέρει καμιά μα καμιά παρενέργεια .
Πιστεύουμε πως με την πράξη του αυτή η Εταιρεία μας αποκτά ένα ακόμη σύμμαχο στις προτάσεις της που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας και περιμένουν να λάβουν την οδό της υλοποίησης."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου