ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΤΡΕΩΝ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ



ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΤΡΕΩΝ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ
                 

                                                     

Αξιότιμο Κύριο
Κώστα Πελετίδη
Δήμαρχο Πατρέων
                              


                               Αγαπητέ κ. Δήμαρχε,
Τα θέματα, που θα ήθελα να θίξω και να θέσω υπ’ όψιν σας, ίσως να μην άπτονται της αποκλειστικής σας αρμοδιότητας, επειδή όμως η πόλη μας, που όλοι αγαπάμε, επιβάλλεται να έχει μια όψη ανθρώπινη, καθαρή   και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, τόσο για τους επισκέπτες της όσο και για μας.
         Το ατύχημα, που εγώ το χαρακτηρίζω ατύχημα για  την πόλη μας , είναι η σιδηροδρομική γραμμή του ΟΣΕ, που διασχίζει  την πόλη μας με όλες τις θετικές και αρνητικές επιπτώσεις και επιδράσεις.
        Όπως επίσης, χαρακτηρίζω απαράδεκτο  ο παραλιακός χώρος να μην  ανήκει, όπως όφειλε στο Δήμο μας, πάλι με τις εκ του καθεστώτος αυτού συνέπειες.
             Έρχομαι μετά από αυτές τις  διαπιστώσεις να καταγγείλω τα εξής απαράδεκτα, που συμβαίνουν τόσο σε δρόμο αρμοδιότητας του Οργανισμού Λιμένος όσο και στους χώρους του ΟΣΕ, που διχάζουν την πόλη.
 Πιο συγκεκριμένα, ακριβώς έξω από την ταβέρνα Ιχθυόσκαλα και στον υφιστάμενο παράλληλο προς τη σιδηροδρομική γραμμή δρόμο, από πολύ καιρό για να μην πω χρόνια τώρα, όταν ο καιρός είναι βροχερός ,στο σημείο εκείνο, δημιουργείται μια τεράστια λίμνη, η οποία δυσχεραίνει την διέλευση των οχημάτων αλλά κυρίως των πεζών, οι οποίοι ενίοτε  δέχονται τις εκτοπίσεις μεγάλων ποσοτήτων βρώμικου νερού από τα διερχόμενα οχήματα, όταν μάλιστα,  οι οδηγοί είτε αγνοούν την υφιστάμενη κατάσταση και αιφνιδιάζονται, είτε ενσυνειδήτως αδιαφορούν για τους πεζούς.
Όποιος κι αν είναι αρμόδιος κ. Δήμαρχε, για τη δημιουργία ενός φρεατίου απορροής των ομβρίων υδάτων στο σημείο εκείνο,  έχετε υποχρέωση να προστατεύσετε τους πολίτες από αυτή την  δυσάρεστη μεταχείριση των όποιων υπευθύνων.
Ένα άλλο ζήτημα, που θα ήθελα να καταγγείλω, είναι η απαράδεκτη εικόνα και κατάσταση του χώρου  εκατέρωθεν της σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα της ακριβώς έναντι και σε ευθεία γραμμή με την πρόσοψη των  Ναών του Αγίου Ανδρέου.
 Ο χώρος  εκεί  μοιάζει λιβάδι με καλάμια. Τα πρόβατα μόνο λείπουν για να συνθέσουν και ολοκληρώσουν μια βουκολική εικόνα στην καρδιά αυτού του τουριστικού και προσκυνηματικού χώρου της πόλη  μας.
  Εάν ο ΟΣΕ, είτε δεν διαθέτει το ανάλογο προσωπικό, είτε αδιαφορεί γι’ αυτή την εικόνα, θεωρώ πως ο Δήμος μας (Υπηρεσία Καθαριότητας και Πρασίνου), πρέπει  να αναλάβει να ξεριζώσει τα καλάμια ,να καθαρίσει  την περιοχή και να στείλει το λογαριασμό εξόδων στον ΟΣΕ.
    Αγαπητέ κ. Δήμαρχε, θεωρώ πως η εικόνα της πόλης μας συνολικά δεν θα πρέπει να μας εκθέτει, ανεξάρτητα από τις ευθύνες των κατά περίπτωση υπευθύνων προσώπων ή φορέων.

Ελπίζω στην κατανόηση σας.
Με φιλικούς χαιρετισμούς

                     
Λεωνίδας Γ. Μαργαρίτης








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου