ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ

ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ
ΣΕ ΡΟΛΟ  ΗΡΩΔΗ
 ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ -ΒΡΟΥΤΣΗΣ - ΤΣΑΚΛΟΓΛΟΥ
                                             Λεωνίδα Γ.Μαργαρίτη Αντιπροέδρου Α.Σ.Π.Ε.
Η Κυβέρνηση παραμονές  Χριστουγέννων, επεφύλαξε, στις πολύτεκνες οικογένειες την ίδια   μεταχείριση, που και  ο Ηρώδης επεφύλαξε στα νήπια της Βηθλεέμ. Η Κυβέρνηση θεωρεί πως  θα επιτύχει  μ’ αυτή τη μέθοδο την εξαφάνιση των πολυτέκνων. Μετά την κατάργηση των  επιδομάτων και της σύνταξης, προχωρά  στον στραγγαλισμό τους , καταργώντας  και τα γελοία αφορολόγητα όρια για  παιδιά.
Φέτος  ο πολύτεκνος με 4 προστατευόμενα παιδιά, και  ετήσιο εισόδημα 27.000 ευρώ, πλήρωσε φόρο εισοδήματος 3.030 ευρώ, έναντι 450 ευρώ που πλήρωσε  πέρυσι.
Με τις νέες ρυθμίσεις των   Στουρνάρα - Τσακλόγλου, ο ίδιος πολύτεκνος, με  4 προστατευόμενα παιδιά  και  το ίδιο εισόδημα , θα πληρώσει φόρο 4.360 ευρώ επιπλέον  εισφορά αλληλεγγύης 2% . άλλα 540 ευρώ, καθώς και  το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ. Δηλαδή θα υποχρεωθεί να ζει μέσα στην  εξαθλίωση. Θαυμάστε Υπουργό Οικονομικών, που μιλάει για αξιοπιστία και πατριωτικό καθήκον!! Θαυμάστε και το σύμβουλό του, που θεωρεί ότι με την απαλλαγή των 15.000 ευρώ (φόρος μόλις 1.240 ευρώ) «ωφελούνταν εκείνοι, οι οποίοι είχα καταθέσει φορολογική δήλωση και ήταν από ένα σημείο και πάνω. Δεν ήταν οι πλέον αναξιοπαθούντες της κοινωνίας»!!!.
Ο τρίτος από τους εμπνευστές   της καταργήσεως της σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας και του επιδόματος  Γιάννης Βρούτσης, δήλωσε:
«Δεν μειώσαμε το κοντύλι, αλλάξαμε, όμως, στρατηγική, εισάγοντας τρεις καινοτομίες: την απόλυτη διαφάνεια, τον έλεγχο μέσω ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και τη δικαιοσύνη ώστε να αρθούν οι στρεβλώσεις που επικρατούσαν εδώ και δεκαετίες. Επί πλέον, για πρώτη φορά στηρίζουμε τη φτωχή οικογένεια που έχει ένα ή δύο παιδιά»
Προκαλούμε τον υπουργό να μας γνωστοποιήσει  εάν η χορήγηση των πολυτεκνικών επιδομάτων γινόταν με αδιαφάνεια και να κατονομάσει έστω και μία περίπτωση που κάποιος, , ελάμβανε το πολυτεκνικό επίδομα χωρίς να είναι πολύτεκνος. Και ακόμη να μας ειπεί ποιές ήσαν οι στρεβλώσεις που επικρατούσαν εδώ και δεκαετίες. Εάν δεν το πράξει θα μπορούμε να τον αποκαλούμε  δημόσια κοινό  συκοφάντη.
Υπάρχει, όμως, και συνέχεια. Ο παραπάνω υπουργός, στις 20-12-2010, κατά τη συζήτηση του  νομοσχεδίου που έφερε στη Βουλή ο τότε υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος  για να βάλει  όρια εισοδήματος για τη χορήγηση των πολυτεκνικών επιδομάτων, δήλωνε:
«Ο Δημογραφικός Εφιάλτης που απειλεί την πατρίδα μας και την κατατάσσει σε πολύ υψηλή θέση, όσον αφορά την γήρανση και την υπογεννητικότητα, απαιτεί οι πολιτικές στήριξης της ελληνικής οικογένειας και ιδιαίτερα της πολύτεκνης να συνεχισθούν και όχι να ακυρωθούν. Τα στοιχεία είναι ιδιαιτέρως αποκαλυπτικά και οι Δημογραφικές προβολές δείχνουν ότι 1 σχεδόν στους 3  Έλληνες το 2050 θα είναι άνω των 65 ετών, δηλαδή το 31,46% του συνολικού πληθυσμού. Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι η «Ελλάδα Γερνάει και δεν Γεννάει». Η οριζόντια και αυθαίρετη περικοπή επιδομάτων και κινήτρων, που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου, συνιστά ουσιαστικά αφαίρεση της ιδιότητας του Πολύτεκνου. Με τις ρυθμίσεις που προωθεί η Κυβέρνηση ακυρώνεται ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό πλέγμα στήριξης της πολύτεκνης οικογένειας, που στόχευε στην αναστροφή των δυσμενών Δημογραφικών Δεδομένων, στην αύξηση της Γεννητικότητας και στη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής. Οι δαπάνες για την στήριξη της πολύτεκνης και τρίτεκνης οικογένειας, δεν είναι σπατάλη, αλλά επένδυση υψηλής προστιθέμενης αξίας για την κοινωνική, αλλά και οικονομική ζωή της χώρας μας. Είμαστε αντίθετοι σε ρυθμίσεις που μειώνουν την προστασία των πολυτέκνων και ακυρώνουν την συνολική πολιτική στήριξη της Ελληνικής οικογένειας. Η Ν.Δ. στήριξε με συγκεκριμένα μέτρα την Ελληνική πολύτεκνη και τρίτεκνη οικογένεια στο παρελθόν. Η οικογένεια και ιδιαίτερα η πολύτεκνη οικογένεια, βρίσκονται στο κέντρο της κοινωνικής μας πολιτικής, για να διασφαλίσουμε την κοινωνική συνοχή και το μέλλον της χώρας μας »!!!            Ακόμη στις 14-4-2001 με αφορμή άλλο νομοσχέδιο ο ίδιος παραπάνω δήλωνε τ’ ακόλουθα:      
Η Κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί ότι οι δαπάνες για τη στήριξη της πολύτεκνης και τρίτεκνης οικογένειας δεν αποτελούν λογιστική σπατάλη που πρέπει να περικοπεί αλλά επένδυση υψηλής προστιθέμενης αξίας για την κοινωνική αλλά και οικονομική ζωή της χώρας μας.
Η Νέα Δημοκρατία είναι αντίθετη σε ρυθμίσεις που μειώνουν την προστασία των πολύτεκνων και ακυρώνουν τη συνολική πολιτική στήριξης της Ελληνικής οικογένειας. Η Νέα Δημοκρατία στήριξε με συγκεκριμένα μέτρα την Ελληνική πολύτεκνη και τρίτεκνη οικογένεια στο παρελθόν. Η οικογένεια και ιδιαίτερα η πολύτεκνη οικογένεια, βρίσκονται σήμερα στο κέντρο της κοινωνικής μας πολιτικής, για να διασφαλίσουμε την κοινωνική συνοχή και το μέλλον της χώρας μας. Γιατί καμιά κοινωνία δεν μπορεί να πετύχει τους στόχους της οικονομικής μεγέθυνσης, της ανάπτυξης και της απασχόλησης χωρίς τη στοιχειώδη κοινωνική συνοχή».Ερωτάται ο εν λόγω υπουργός, πότε έλεγε αλήθειες και πότε ψέματα ,τότε ή σήμερα;
Βέβαια δεν αναμένουμε απάντηση από έναν υπουργό, ο οποίος όχι απλώς εμφανίζεται αναξιόπιστος αλλά γελοιοποιεί  και την ιδιότητα του Υπουργού!!
Το μόνο που δεν θέσπισαν  είναι η επιβολή ειδικού φόρου για κάθε τέκνο από το τρίτο και πέρα, αφού θεωρούν ότι οι πολύτεκνοι  ανήκουν στους έχοντες και κατέχοντες.
Τί άλλο θα μπορούσε να ειπεί κάποιος σε μία χώρα, όπου η υπογεννητικότητα έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις και εξ αιτίας αυτής της καταστάσεως έχει μεταβληθεί σ΄ ένα απέραντο γηροκομείο, έχοντας καταντήσει η τρίτη πλέον γερασμένη χώρα του κόσμου. Η Κυβέρνηση έχει βάλει στο στόχαστρο τους πολυτέκνους, για να αποτρέψει τα νέα ζευγάρια ν’ αποκτήσουν ένα τρίτο και ένα τέταρτο τέκνο, για να οδηγήσει τη χώρα μας στο τέλος της ιστορίας της.
Καταγγέλλουμε αυτή την χωρίς προηγούμενο από την Κυβέρνηση κατεδαφιστική επιδρομή κατά των πολυτέκνων. Προφανώς η Κυβέρνηση επείγεται να εγκαταλείψει την εξουσία…  Με το καλό, αλλά δεν θα της επιτρέψουμε να ισοπεδώσει και ένα ολόκληρο Έθνος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου