KΡΙΣΕΙΣ-ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ



KΡΙΣΕΙΣ-ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

ΓΙΑ ΤΟ  ΒΙΒΛΙΟ:  “ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ ΕΝ …ΜΝΗΜΟΝΊΩ”

ΣΑΡΑΝΤΟΣ  Ι. ΚΑΡΓΑΚΟΣ

Ιούλιος 1η 2013

Φίλτατε κ. Μαργαρίτη, χαίρετε πάντα!
Εν πρώτοις, σας εύχομαι μήνα καλό και θέρος καλό. Δεύτερο να έχετε υγεία και πνευματική ευεξία. Σας ευχαριστώ για την αποστολή της «Φωνής» σας που δεν είναι  «φωνή βοώντος…» Ούτε και  εν μνημονίω» είναι φωνή εκ συνειδήσεως προς συνειδήσεις. Γι’ αυτό δονεί τις χορδές της ευαισθησίας μας.
Προσωπικά, ευλογώ το μνημόνιο. Είχαμε, ως πολίτες και πολιτικοί ,γαϊδουροποιηθει. Γι’ αυτό έχουμε πρωθυπουργό Σαμαρά! Επί Γιωργάκη είχαμε και υπουργό τύπου…Πεταλωτή!
Μας χρειαζόταν το καπίστρι και το μαστίγιο. Ζούσαμε σαν Συβαρίτες με δανεικά. Είχαμε αποκτηνωθεί.Ασέβεια,αναισχυντία,αδιαντροπιά.Κλεπτομανία,πλουτομανία ,χωρίς καμιά παραγωγική εργασία. Βλέπω την αγωνία, τη διαμαρτυρία στα άρθρα σας. Δεν κάνουμε παιδιά. Παιδιά κάνουν οι Γύφτοι και οι αλλοδαποί. Ο Ελληνισμός ξεράθηκε. Κι άλλοτε έγινε αυτό, αλλά ξαναζωντάνεψε, όπως το κυπαρίσσι  του Μυστρά. Είναι καιρός να βάλουμε μυαλό και να κοιτάξουμε το καλό της Ελλάδας. Στους νέους δεν χρειάζονται χάδια. Ένα σύνθημα πρέπει να κυριαρχεί: «¨Όλοι στη δουλειά» Την όποια δουλειά. Στο χωράφι, στο κοπάδι, στο καράβι, στο εργαστήρι. Τα πιο καθαρά χέρια είναι τα μουτζουρωμένα  από τη δουλειά χέρια. Αυτό πρέπει να πούμε στα παιδιά .Να τους πούμε πως είναι θάνατος το να κάθονται σ’ ένα γραφείο και να μουτζουρώνουν χαρτιά. Το δημόσιο είναι σαν την γυναίκα δημοσίων ηθών. Κάλλιο στη στάνη και στο μποστάνι παρά των πολιτικών τσιράκι. Έτσι θα σωθούμε.
Μα όλη μου την αγάπη
Σαράντος Καργάκος

Περιοδικό «δίβρη» Τεύχος 140 Απρίλιος –Ιούνιος 2013

Παρουσίαση Βιβλίων και Άλλων Εντύπων.  (Σελίς 29)

Λεωνίδας Μαργαρίτης:
«ΓΑΜΗΛΙΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ»
Πάτρα 2012 Εκδόσεις ΒιβλιοΠΑΝΟΡΑΜΑ

Ο Λεωνίδας Μαργαρίτης είναι  πολυγραφότατος συγγραφέας και δραστήριος ενεργός πολίτης. Το βιβλίο αυτό προλογίζει ο γνωστός μας καθηγητής της νεώτερης ελληνικής ιστορίας κ. Αθανάσιος Φωτόπουλος και ξεκινά ως εξής  Ένα αληθινό κειμήλιο της νεώτερης ιστορίας έρχεται να προστεθεί στην παρακαταθήκη  του έθνους μας…» Αυτό και μόνο προδιαθέτει τον αναγνώστη να διαβάσει την συναρπαστική αφήγηση του πατέρα του συγγραφέα την περίοδο της στρατιωτικής του θητείας του στον ηρωικό πόλεμο του 40,όπως βγαίνει από τα γράμματα που στέλνει από το μέτωπο. Ο γιός του Λεωνίδας διέσωσε αυτό το μνημειακό επιστολικό αρχείο του πατέρα του Γεωργίου Μαργαρίτη  και το δημοσιοποιεί για να ζήσουμε εμείς οι νεώτεροι  το μεγαλείο του έπους των προγόνων μας με συγκλονιστικά γεγονότα που έγραψαν λαμπρές σελίδες στη νεώτερη ιστορία. Και πέρα από την αφήγηση, ο λογοτέχνης (και πρόεδρος των Λογοτεχνών Δυτ. Ελλάδος) Λεωνίδας Μαργαρίτης μας δίνει στο βιβλίο αυτό και άλλα στοιχεία και φωτογραφικό υλικό από τον επιστολογράφο πατέρα του με άλλα σημαντικά προσόντα του που άξιζαν να βγουν στην επιφάνεια σαν ελάχιστος φόρος τιμής στον πατριώτη-πολεμιστή Γεώργιο Μαργαρίτη.
                                                                                              ΔΙΒΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου