ΜΙΑ ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ



Μία ανορθόδοξη προσπάθεια για τη διάσωση της Ελλάδας


Τους περπατημένους δρόμους ενός Παπαγιωργόπουλου, Τσοχατζόπουλου, Λιάπη, Κάντα, Τομπούλογλου, αλλά και Καραμανλή, Παπανδρέου, Σαμαρά, Βενιζέλου, Τσίπρα, Κουβέλη, Καμένου, Παπαρήγα και τόσων άλλων συνοδοιπόρων ενός συντεχνιακού και πελατειακού παρελθόντος, τους ζήσαμε και διαπιστώσαμε επώδυνα σε τι αδιέξοδα μας οδήγησαν και εξακολουθούν να μας οδηγούν.
Αν συνεχίσουμε να τους υπομένουμε, και ακόμη χειρότερα, να τους υποστηρίζουμε με την ανοχή μας και την ψήφο μας, δεν κάνουμε τίποτε άλλο από του να αποδεικνύουμε ότι είμαστε αυτοί, που εκείνοι μας θεωρούν ότι είμαστε, οι χρήσιμοι ηλίθιοί τους, που αυτοί κατευθύνουν και οδηγούν όπως και όπου θέλουν.
Αν και εσύ είσαι κάποιος/κάποια που

·        Πρώτον, δεν είχες αναλάβει ανώτατα δημόσια, συντεχνιακά ή πολιτικά αξιώματα, δηλαδή δεν υπήρξες μέχρι σήμερα ενεργό μέλος αυτού του αποδεδειγμένα σαθρού και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος,

·        Δεύτερον είσαι της γνώμης, ότι υπάρχουν απανταχού της γης, έξω από το σημερινό ελληνικό πολιτικό σύστημα, πολλές χιλιάδες ανένταχτοι πολιτικά έλληνες δημοκράτες που είναι ικανοί, τίμιοι, ειλικρινείς, ηθικοί, έμπιστοι, δραστήριοι, παραγωγικοί, λογικοί, ποικιλοτρόπως μορφωμένοι και γεμάτοι καινοτόμες ιδέες, που δεν νοιάζονται μόνο για τον εαυτό τους, αλλά και για τους συνανθρώπους τους, την πατρίδα τους, το ελληνικό κράτος, τότε βοήθησε να τους βρούμε, να τους πείσουμε, να τους βοηθήσουμε να δραστηριοποιηθούν και τελικά να τους βάλουμε μπροστινούς.

Μπροστινούς σε ένα κίνημα που δε θα χαρακτηρίζεται εθνικόφρον, φιλελεύθερο, καπιταλιστικό, σοσιαλδημοκρατικό, σοσιαλιστικό, κομμουνιστικό ή άλλου είδους ‘–ιστικό’, αλλά που θα το διακρίνει η ατομική και κοινωνική ελευθερία, η δημοκρατικότητα, η αξιοκρατία, η αξιοπρέπεια, η λογική, η εμπειρογνωμοσύνη, η διαίσθηση και η ανθρωπιά. Ένα κίνημα που έχει στόχο το αρχαίο ελληνικό „ευ ζην“ για όλους, σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα. 
Σήμερα, το ελληνικό κράτος και η πλειοψηφία των πολιτών του βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. Εσύ και εγώ μπορούμε να αποτρέψουμε την οριστική καταστροφή μας σαν κράτος και λαός, αν ενεργήσουμε άμεσα. Οι επερχόμενες ευρωπαϊκές, περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του Μαΐου μας δίνουν την ευκαιρία να κάνουμε μια αρχή.

Πρώτον, να στείλουμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, από το κίνημα μας, Έλληνες εκπροσώπους, που θα κερδίσουν τη χαμένη ελληνική αξιοπιστία απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους μας.

Δεύτερον, να εκλέξουμε Περιφερειάρχες και Δημάρχους που θα πατάξουν τη διαφθορά, την απάτη, τη διαπλοκή και θα βάλουν τις βάσεις για μία πραγματική πολιτική, διοικητική και οικονομική αποκέντρωση, που είναι η προϋπόθεση για μία δυναμική και περιβαλλοντικά προσαρμοσμένη οικονομική ανάπτυξη.

Τρίτον, μια επιτυχία μας στις εκλογές του Μαΐου θα οδηγήσει άμεσα στην πτώση της Κυβέρνησης Σαμαρά/Βενιζέλου και θα δώσει τη δυνατότητα στο κίνημά μας να διεκδικήσει την κυβερνητική εξουσία.

Και τότε θ’ αρχίσουν τα δύσκολα αλλά όχι άλυτα προβλήματα. Γι αυτά και για όλα τα σχετικά θέματα οργάνωσης, καταστατικού, ηγεσίας του κινήματος, θα σκεφτούμε και θα μιλήσουμε αφού δημιουργηθούν οι βάσεις για ένα τέτοιο κίνημα.
Μέχρι τέλη Ιανουαρίου, το αργότερο, πρέπει να γνωρίζουμε  πόσοι είμαστε. Βέβαια αν δεν είμαστε σε αυτή την πρώτη φάση το λιγότερο 100.000 άτομα, τότε η προσπάθεια μας θα πρέπει να περιμένει…
Το διαδίκτυο μας δίνει τη σχετικά φθηνή δυνατότητα να ενεργήσουμε άμεσα και πολύ γρήγορα.
Το πρώτο μας βήμα είναι να διαπιστώσουμε πόσοι είμαστε που θέλουμε να συμβάλουμε και να δημιουργήσουμε ένα τέτοιου είδους κίνημα. Από αυτό βέβαια θα εξαρτηθεί η περαιτέρω μας πορεία.
Γι αυτό, αν συμφωνείς γράψε το όνομά σου και στείλε το μήνυμα αυτό σε όσους νομίζεις πως σκέπτονται έτσι και επιθυμούν την άμεση αλλαγή.

Καλή επιτυχία.

Δρ. Σπύρος Παρασκευόπουλος,
Οικονομολόγος, Oμότιμος καθηγητής της Οικονομικής Σχολής
του Πανεπιστημίου Λειψίας.

Λεωνίδας Γ. Μαργαρίτης Επίτ. Δικηγόρος
Πρόεδρος Εταιρείας Λογοτεχνών  Ν.Δ. Ελλάδος
Αντιπρόεδρος Α. Σ. Π. Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου