ΙΕΡΑΡΧΙΑ, «ΧΥΤΗΡΙΟ» ΚΑΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΙΕΡΑΡΧΙΑ,  «ΧΥΤΗΡΙΟ» ΚΑΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

                             Λεωνίδα Γ. Μαργαρίτη Επιτ.Δικηγόρου
                             Πρόεδρου Εταιρείας Λογοτεχνών

            «Βλάσφημο» και «απαράδεκτο» χαρακτήρισε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος το θεατρικό έργο «Corpus Christi»,  του Τέρενς Μακ Νάλι το οποίο παρουσιάζεται αυτές τις μέρες  στην αθηναϊκή σκηνή  “ΧΥΤΗΡΙΟ” παρουσιάζοντας μια διαφορετική εκδοχή για τη ζωή του Χριστού και των  Αποστόλων. Οι ιεράρχες της Ιεράς Συνόδου εξέφρασαν  την αντίδρασή τους, χαρακτηρίζοντάς το, ως «βλάσφημο θεατρικό έργο που δυσφημεί το θεανδρικό πρόσωπο του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού».
             Αντίθετα ο  Μητροπολίτης Γόρτυνος ξεπέρασε την απόφαση της Ιεράς Συνόδου και είπε:  Εύγε σ᾽ αυτούς τους διαμαρτυρηθέντας χριστιανούς! Η διαμαρτυρία τους θα γραφεί στην εκκλησιαστική ιστορία και θα λάβουν για την ομολογία τους αυτή – να είναι βέβαιοι γι᾽ αυτό – χρυσό στεφάνι στην Βασιλεία του Χριστού την επουράνιο.
          Στην αντίπερα όχθη στάθηκε ο Μητροπολίτης Σιάτιστας Παύλος ο οποίος καταδίκασε τους «χριστιανούς αγωνιστές» όπως απεκάλεσε εκείνους που διαμαρτυρήθηκαν έξω από το Θέατρο ΧΥΤΗΡΙΟ. Ο Σεβασμιότατος Παύλος γράφει στο ιστολόγιό του μεταξύ άλλων και τα εξής: «Είναι θλιβερό ότι κάποιοι «χριστιανοί αγωνιστές» ταυτίστηκαν με τη χρυσή αυγή για να υπερασπιστούν τον Χριστό. Τον Χριστό που η «χρυσή αυγή» τον διώκει, τον προσβάλλει και τον εξευτελίζει καθημερινά και το πράττει στα πρόσωπα, των προσφύγων, των μεταναστών ακόμα και των παιδιών.
             Ξεχάσατε αγαπητοί μου χριστιανοί το λόγο του Χριστού «εφόσον εποιήσατε, ενί τούτων των αδελφών μου των ελαχίστων, εμοί εποιήσατε;»Δεν είναι ο άνθρωπος εικόνα του Χριστού όποιος και εάν είναι; Δεν είναι ένας μετανάστης, ένας πρόσφυγας, ελάχιστος αδελφός του Χριστού; Δεν είναι ο «πλησίον» της Παραβολής του Καλού Σαμαρείτη; Σύμφωνα λοιπόν με την χρυσαυγίτικη αντίληψη θα έπρεπε ο Σαμαρείτης βλέποντας τον πληγωμένο Ιουδαίο να τον πετάξει στα σκουπίδια, τότε θα ήταν «καλός».Κάθε εναγκαλισμός και χάϊδεμα χριστιανού η πολύ περισσότερο ιερωμένου προς την Χρυσή Αυγή δείχνει μπέρδεμα φρικτό και ακύρωση της πίστης.Κανείς δεν μπορεί να παίζει «εν ου παικτοίς».
          Ο λόγος του Θεού έχει απόλυτο και αιώνιο κύρος.Είναι άλλο το θέμα των προσφύγων και των προβλημάτων που μια ανίκανη πολιτική ηγεσία άφησε να δημιουργηθούν και άλλο η απόλυτη αξία του ανθρώπινου προσώπου. Δεν θα ακυρώσουμε την αλήθεια του Θεού για να λύσουμε τα προβλήματα μας. Αντιθέτως τα προβλήματα δημιουργήθηκαν γιατί την αλήθεια του Θεού την αντικαταστήσαμε με την αλαζονεία μας και την επιπολαιότητα μας. Στώμεν λοιπόν καλώς! Στώμεν μετά φόβου! Η άκρη του κουβαριού είναι του Χριστού το θέλημα και όχι οι αυθαιρεσίες και οι εξυπνάδες των ανθρώπων!»
          Εάν διαβάσει τις απόψεις της ιεραρχίας και των παραπάνω αναφερομένων Μητροπολιτών αλήθεια τι θα αποκομίσει ο αναγνώστης έλληνας πολίτης και χριστιανός Ορθόδοξος Εκείνο που προσωπικά απεκόμισα είναι πως επιβάλλεται να είμαστε ως χριστιανοί  εναντίον των πρακτικών βίας μίσους και πάσης φύσεως ρατσισμού ,σκοταδισμού και εκφασισμού. Η εντολή του ιδρυτή του Χριστιανισμού, μας προτρέπει: «Αγαπάτε Αλλήλους». «Αγαπάτε τους εχθρούς ημών». «Καλώς ποιείται τους εχθρευόμενους ημάς». Η συγκεκριμένη συμπεριφορά των «ορθοδόξων» και απαραδέκτως διαμαρτυρομένων «χριστιανών» δεν συμβιβάζεται με τις πρακτικές μιας νεοναζιστικής κίνησης της Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.
Οι Έλληνες που πριν από εβδομήντα χρόνια πολέμησαν   τον φασισμό και το Ναζισμό δεν είναι δυνατόν ως νεοέλληνες  , να υποστηρίζουν την ιδεολογία της Χρυσής Αυγής.  Φαίνεται πως η υποκρισία δεν έχει όρια. Οι Σατανιστές των συναυλιών του Καιάδα μαζί με τους νεοπαγανιστές να εμφανίζονται ως υπέρμαχοι της Ορθοδοξίας. Στα στιγμιότυπα που προβλήθηκαν στους δέκτες των τηλεοράσεων κι από τη φρασεολογία των «Ορθοδόξων Χριστιανών Χρυσαυγιτών» έχουμε πλέον πεισθεί πόσο Ορθόδοξοι Χριστιανοί είναι τα μέλη της Χρυσής Αυγής που πρωτοστατούν στα επεισόδια έξω από το Θέατρο «Χυτήριο».
          Για το Χριστιανισμό οι άνθρωποι είναι ίσης αξίας είτε είναι λευκοί είτε μαύροι, είτε κίτρινοι. Η Χρυσή Αυγή τους ξεχωρίζει σε ανθρώπους και υπάνθρωπους. Είναι Χριστιανοί και ενδιαφέρονται για τον ιδρυτή της πίστεως που κήρυττε την Αγάπη; Υποκρισία και έσχατος Φαρισαϊσμός. Είναι εν πολλοίς απαράδεκτο να εμφανίζονται υπερασπιστές της πίστεως οι αντίχριστοι, οι σατανιστές, οι ρατσιστές και οι υποκριτές. Συνέλληνες ξυπνάτε κάποια στιγμή που θα καταλάβετε την παγίδα θα είναι αργά. Δεν μπορούν οι αρνητές του Χριστιανισμού να εμφανίζονται υπέρμαχοι με τη βία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου