ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ


Νέα Διοίκηση εκλέχθηκε στις αρχαιρεσίες που έγιναν την περασμένη Τετάρτη στην Εταιρεία Λογοτεχνών Ν.Δ. Ελλάδος.
Συγκεκριμένα στα γραφεία της Εταιρείας η απερχόμενη Διοίκηση έκανε το διοικητικό και οικονομικό απολογισμό και ακολούθως διενεργήθηκαν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοικήσεως. Λίγο πριν ενέταξε τακτικά μέλη της τους λογοτέχνες-συγγραφείς Σπυρίδωνα Ν. Γκουρβέλο Φιλόλογο, Κωνσταντίνο Δ. Ηλιόπουλο Ψυχίατρο και Αντώνη Στασινόπουλο Εκδότη.
Στη Γ.Σ. επίσης έγινε λεπτομερής ενημέρωση γύρω από τον αποκλεισμό των Φιλολογικών Βραδινών από τους χώρους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης ενώ ακολούθως εκδόθηκε σχετικό με το ζήτημα ψήφισμα το οποίο πρόκειται εντός των ημερών τριμελής επιτροπή από μέλη της Εταιρείας που εξουσιοδοτήθηκαν από τη Γ.Σ. να το επιδώσουν στο Δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά.
Από τις αρχαιρεσίες εξελέγησαν τα νέα μέλη του Δ.Σ. τα οποία μετά τη συγκρότησή τους σε σώμα αποτέλεσαν το νέο Δ.Σ. το οποίο έχει ως εξής:
Πρόεδρος:Λεωνίδας Γ. Μαργαρίτης
Αντιπρόεδρος: Λεωνίδας Καρνάρος
Γενική Γραμματέας: Μάρθα Βασκαντήρα
Eιδικός Γραμματέας: Γιώργος Σιμιτζής
Ταμίας: Χρήστος Γεωργακόπουλος
Έφορος Εκδηλώσεων: Κώστας Πανίτσας
΄Έφορος Δημοσίων Σχέσεων :Μαρία Καρέλα

Το νέο Δ. Σ. στη πρώτη του συνεδρίαση αποφάσισε να επιδιώξει την επαναφορά των φιλολογικών βραδινών στη φυσική τους θέση, στους χώρους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, την έκδοση ανθολογίου ποίησης και τη διοργάνωση τιμητικής εκδήλωσης για την επέτειο των εκατό χρόνων από τη γέννηση του Νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη και είκοσι χρόνων από το θάνατο του πρώτου αιρετού προέδρου της Εταιρείας Λογοτεχνών Αλέκου Μαρασλή.

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΜΕΛΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΏΝ

Η Γενική Συνέλευση των μελών της Εταιρείας Λογοτεχνών που συνήλθε σε συνεδρίαση σήμερα 7ην Δεκεμβρίου 2011 ημέρα Τετάρτη και ώρα 6 μ.μ. μετά από πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου αφού ενημερώθηκε στο ζήτημα που προέκυψε με τη μη διάθεση της αίθουσας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης για την υλοποίηση του φετινού προγράμματος των Φιλολογικών Βραδινών των κατά Δευτέρα Διαλέξεων και ομιλιών εκφράζει ομόφωνα την αποδοκιμασία της και προχώρησε με παμψηφεί απόφασή της στην έκδοση του κατωτέρω ψηφίσματος.

1. ΚΑΛΕΙ το Δήμαρχο Πατρέων που εποπτεύει και είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία των Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου και κατ’ επέκταση και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, να παρέμβει και αφού ζητήσει εξηγήσεις για την ενέργειά του προέδρου του Οργανισμού Δημοτική Βιβλιοθήκη-Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων να αποτρέψει τη συνέχιση των Φιλολογικών Βραδινών της Εταιρείας ένα θεσμό που καταξιώθηκε στη συνείδηση των συμπολιτών μας για δεκαέξι συναπτά χρόνια στους χώρους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

2. Ζητάμε από το Δήμαρχο Πατρέων να επέμβει προσωπικά στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού έτσι ώστε να δώσει ξανά στη βιβλιοθήκη τη ζωντάνια που της προσέφεραν τα Φιλολογικά Βραδινά της Δευτέρας που αποτελούσαν ένα βήμα πνευματικού διαλόγου για τους συμπολίτες και τους πνευματικούς δημιουργούς της περιοχής μας.

3. Τριμελής επιτροπή από μέλη που θα ορίσει η Γενική Συνέλευση να επιδώσει το παρόν ψήφισμα στο Δήμαρχο Πατρέων Ιωάννη Δημαρά και να αναπτύξει και προφορικά το αίτημα και τη θέση της Εταιρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου