ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΟΙΗΣΗΣ

ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΑΤΡΩΝ
ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ

Η Εταιρεία Λογοτεχνών στα πλαίσια του κύκλου των φιλολογικών βραδινών, θα γιορτάσει κι εφέτος την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στην αίθουσα του αναγνωστηρίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών την προσεχή Δευτέρα 21 Μαρτίου και ώρα 7.μ.μ..
Η εκδήλωση περιλαμβάνει μικρή εισαγωγή για το νόημα τής γιορτής από τον Πρόεδρο της Εταιρείας Λεωνίδα Μαργαρίτη και ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Γ΄ Ποιητικού Διαγωνισμού που προκήρυξε η Εταιρεία μεταξύ των μαθητών των Γυμνασίων και Λυκείων της περιφέρειας.
Θα ακολουθήσει παρουσίαση του Βιβλίου με τίτλο: «Μαθητική Αδεία» από τον φιλόλογο καθηγητή Γεώργιο Κότσανη το οποίο εκδόθηκε με την επιμέλεια των καθηγητών φιλολογίας του 3ου Λυκείου Πατρών και περιλαμβάνει ποιητικές, λογοτεχνικές και εικαστικές δημιουργίες των μαθητών και μαθητριών του.
Κύρια ομιλήτρια της βραδιάς θα είναι η Ποιήτρια και Φιλόλογος κ. Ειρήνη Μπόμπολη με θέμα:«ΠΟΙΗΣΗ…ΣΕ ΖΟΦΕΡΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ»ενώ θα ακολουθήσουν απαγγελίες ποιημάτων των μεγάλων νεοελλήνων ποιητών μας ΄Αγγελου Σικελιανού, Διονυσίου Σολωμού ,Κώστα Καρυωτάκη, Κων/νου Καβάφη, Μαρίας Πολυδούρη, Γιώργου Σαραντάρη, Μυρτιώτισσας ,Νίκου Εγγονόπολου ,Γιάννη Ρίστου, Οδυσσέα Ελύτη, Νικηφόρου Βρεττάκου, Γιώργο Σεφέρη, Τάσου Λειβαδίτη, Κικής Δημουλά, Ανδρέα Εμπειρίκου και Γιώργη Παυλόπουλου, από μαθητές και μαθήτριες του 3ου Λυκείου Πατρών.
Θα αποδοθούν μελωδίες ποιητικών συνθέσεων σε κιθάρα από ερασιτέχνες μουσικούς και θα απαγγελθούν τα ποιήματα που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό από τους ίδιους τους δημιουργούς.
Τέλος θα γίνει η απονομή των βραβείων και των αναμνηστικών διπλωμάτων σ’ όσους και όσες διακρίθηκαν στο διαγωνισμό και σ’ όλους τους μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό ποίησης.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου