O NEOΣ ΙΣΡΑΗΛ

Μετά και από τις νέες τρομοκρατικές ενέργειες που έγιναν στο Λονδίνο αναρωτιέται κανείς αν αυτές οι ενέργειες αποτελούν πολεμικές πράξεις επιθετικού χαρακτήρα είναι πράξεις τρομοκρατικές ή είναι πράξεις απόγνωσης και αντίστασης.
Δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε πως οι πράξεις βίας προξενούν την αντιβία και ένας φαύλος κύκλος που ανοίγει δεν εννοεί να κλείσει.
Ο Γενικός Γραμματέας του Ο.Η.Ε. στο παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που έγινε τον περασμένο Ιανουάριο δήλωνε τα εξής :«Τόσο η διεθνής τρομοκρατία όσο και ο πόλεμος εναντίον της έχουν αποτέλεσμα την υποβάθμιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ παράλληλα διχάζουν τους ανθρώπους με βάση τη θρησκεία, την εθνική τους υπόσταση και τις πολιτιστικές τους καταβολές»
Πολύ ορθά ο Γ. Γ. ομιλεί περί υποβάθμισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν μας λέγει όμως τα δικαιώματα ποίων λαών υποβαθμίζονται και ποίοι είναι εκείνοι που με τις πράξεις τους τα υποβαθμίζουν. Ποίος αλήθεια είναι εκείνος ο οποίος υποβάθμισε με τις πράξεις του τα ανθρώπινα δικαιώματα των λαών;
Δυστυχώς έχει γίνει κατανοητό και στον πλέον αφελή ότι οι ΗΠΑ στην προσπάθειά τους για ηγεμονία του πλανήτη με την ακατάσχετη δίψα για κηδεμονία των λαών και έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, έχουν αναγάγει τον εαυτό τους σε νέο Ισραήλ.
Η Ηγεσία των ΗΠΑ έχει πλέον πιστέψει πως ο Αμερικάνικος Λαός κατά τα πρότυπα του παλαιού Ισραήλ είναι ο περιούσιος λαός του Κυρίου τον οποίο έστειλε στον πλανήτη για να σώσει την αμαρτωλή ανθρωπότητα και να τιμωρήσει τους απείθαρχους στα κελεύσματά της .
΄Έχει αναγάγει τον εαυτό του ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε σύγχρονο Μωϋσή και Ιησού του Ναυή. Τα τελευταία χρόνια ηγήθηκαν των προσπαθειών για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και επεχείρησαν να «ελευθερώσουν» πενήντα εκατομμυρίων ανθρώπων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.
Αυτή την απελευθέρωση υλοποίησαν και στο παρελθόν σε άλλους λαούς. Με βόμβες ναπάλμ στο Βιετνάμ, με βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου στη Γιουγκοσλαβία ,με ανθρωπιστικούς βομβαρδισμούς και με προληπτικούς πολέμους στο Ιράκ.
Προσπάθησαν να ελευθερώσουν το λαό του Ιράκ από τον τύραννο Σαντάμ και κατάφεραν να καταστρέψουν οικονομικά μια χώρα η οποία τελικά κυριαρχείται από ένα διαρκή αντάρτικο με χιλιάδες νεκρούς.
Αλλά ας δούμε τι έκανε σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη και ο παλαιός Ισραήλ στα χνάρια του οποίου βρίσκεται σήμερα και ο νέος Ισραήλ, οι Η.Π.Α.
Ο Μωϋσής σύμφωνα με το Δευτερονόμιο(κε,19) μιλώντας εξ ονόματος του Θεού προς τους Ισραηλίτες τους λέγει μεταξύ άλλων και τα εξής: «Όταν σε απαλλάξει ισραηλιτικέ λαέ Κύριος ο Θεός σου από όλους τους εχθρούς σου που σε περιτριγυρίζουν, και ησυχάσεις και εγκατασταθείς στη χώρα που σου χαρίζει ως κληρονομιά Κύριος ο Θεός σου, πρέπει να εξαλείψεις το όνομα των Αμαλητικών από την γήν. Πρόσεχε να μη το ξεχάσεις»
Επίσης κατόπιν θείας εντολής ο Μωϋσής τιμώρησε τους ειδωλολάτρες Μαδιανίτες, με σφαγιασμό τους.
Με τον ίδιο τρόπο φέρθηκαν οι Ισραηλίτες και στους κατοίκους της Ιεριχούς τους οποίους παντελώς εξαφάνισαν από το πρόσωπο της γης πλην μίας πόρνης κατασκόπου.
Ο Ηγέτης των Ισραηλινών Ιησούς του Ναυή μετά την Ιεριχώ κατέστρεψε ολοσχερώς την ειδωλολατρική πόλη Γαί. Οι Ισραηλίτες έκαψαν την πόλη εξολόθρευσαν τους 12.000 κατοίκους της και τον βασιλιά της «κρέμασαν επί ξύλου διδύμου» .(Ιησ. Ν. η΄23-29)
Θα περιορισθούμε σ’ αυτά τα χαρακτηριστικά παραδείγματα για να παρουσιάσουμε τις απάνθρωπες σοβινιστικές και μισαλλόδοξες συμπεριφορές των τότε Ισραηλινών οι οποίοι στην προσπάθειά τους να καταλάβουν μια πλούσια περιοχή τη γη της επαγγελίας όπως την χαρακτήριζαν δεν υπελόγισαν τίποτε.
Αντίθετα τις πράξεις αυτές τις επένδυαν με εντολές του Θεού, ο οποίος ενεφανίζετο ως τιμωρός των ασεβών των αμαρτωλών και των ειδωλολατρών.
Σήμερα πάλιν στο όνομα του Θεού τον οποίο μονίμως επικαλείται ο πρόεδρος των ΗΠΑ έγιναν και γίνονται τα πλέον απάνθρωπα βασανιστήρια, και καταστροφές σε πολλές περιοχές του πλανήτη.
Οι Παλαιστίνιοι ένας λαός που κατοικούσε και κατοικεί σε ένα συγκεκριμένο σημείο του πλανήτη, την Παλαιστίνη δέχεται καθημερινά μέχρι και σήμερα μια συστηματική επίθεση γενοκτονίας από τους σύγχρονους Ισραηλίτες οι οποίοι υποστηρίζονται με όλα τα μέσα από το Νέο Ισραήλ τις Η.Π.Α.
Αυτή η τακτική γενοκτονίας αντιμετωπίζει μια αντίσταση του μαρτυρικού αυτού λαού ο οποίος γίνεται ζωντανή λαμπάδα και εκρηκτικό μείγμα που προκαλεί περαιτέρω αντιδράσεις, τις οποίες ονομάζουμε τρομοκρατία.
Βεβαίως και δεν φταίει τίποτε ο αμέριμνος κάτοικος του Λονδίνου ή ο ένοικος των διδύμων να γίνεται το θύμα αυτού του ακήρυκτου πολέμου , όμως η τρομοκρατία δεν πρόκειται να κατασταλεί ούτε να καταπολεμηθεί όσο ο νέος Ισραήλ αυτάρεσκα κρατάει για τον εαυτό τους την ιδιότητα του εκλεκτού του Θεού και του τιμωρού αφέντη του σύμπαντος κόσμου .
Πρέπει να καταλάβουν τόσο οι σύγχρονοι Ισραηλίτες όσο και ο νέος Ισραήλ οι Αμερικάνοι πως μ’ αυτό τον τρόπο που πολιτεύονται δεν πρόκειται να σταματήσουν την τρομοκρατία. Πρέπει να κατανοήσουν πως όλοι οι λαοί είναι ισάξιοι και ισότιμοι, παιδιά του ίδιου Θεού, πως οι διασφάλιση και προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων πρέπει να γίνεται για όλους τους λαούς της γης ανεξάρτητα από τη φυλή τους το χρώμα του δέρματός τους, το θρήσκευμά τους και το ιδεολογικοπολιτικό τους πιστεύω.
Ο Θεός τον οποίο επικαλείται συνήθως ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρέπει να γνωρίζει πως είναι Θεός αγάπης, συγνώμης και ελέους, δεν είναι Θεός κακίας, τιμωρίας και δυστυχίας όπως ήθελαν να τον εμφανίζουν οι Ισραηλίτες.
Αυτό οφείλουν να κατανοήσουν έγκαιρα οι κυρίαρχοι της νέας τάξεως πραγμάτων.
Λεωνίδας Γ. Μαργαρίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου