ΚΡΙΣΕΙΣ-ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΕΡΟΘΕΟΥ

ΚΡΙΣΕΙΣ-ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ
κ. κ. ΙΕΡΟΘΕΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ: «ΓΑΜΗΛΙΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ»

Ευχαριστώ για το βιβλίο που μου αποστείλατε με τίτλο «Γαμήλιο ταξίδι στο μέτωπο» που αναφέρεται στον ηρωισμό του πατέρα σας κατά την εποποιία του 1940.
Διάβασα το βιβλίο απνευστί και θαύμασα. Είδα το ηρωικό φρόνημα του πατέρα σας στην αφήγησή του, αλλά και συγκινήθηκα από το περιεχόμενο των επιστολών του που έστειλε από το Μέτωπο. Θα μπορούσε  κάποιος να τις αναλύση για να διαπιστώση την αξία τους.
 Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα ιστορικό ντοκουμέντο ηρωισμού, θάρρους, μεγαλοψυχίας, απλότητας, αγάπης, τρυφερότητας και πολλά άλλα. Ασφαλώς και καυχάσθε που είχατε ένα τέτοιον άξιο πατέρα που αγαπούσε τόσο πολύ την Πατρίδα, τους γονείς του και κυρίως την γυναίκα του.
Πολλοί έγραψαν για τον πόλεμο του 1940,παρουσίασαν τα δοξασμένα γεγονότα, αλλά στο βιβλίο αυτό περιγράφονται λεπτομέρειες που δείχνουν πολύ ανθρώπινες ,αλλά και ξεχωριστές προσωπικές στιγμές.
Πολλά από τα περιστατικά μου θύμισαν διάφορες αναμνήσεις του πατέρα μου, ο οποίος πολέμησε τότε στην πρώτη γραμμή, τραυματίσθηκε, και μετά την θεραπεία του στο Νοσοκομείο της Αθήνας προωθήθηκε πάλι στον πόλεμο από όπου και επέστρεψε στα Γιάννενα, μετά την κατάρρευση του μετώπου. Πόσα δεν άκουσα και εγώ από το στόμα του!
  Επίσης συγκινήθηκα πολύ γιατί στο βιβλίο γράφετε για τον Ταγματάρχη Πυροβολικού Δημήτριο Κωστάκη. Μεγάλωσα στα Γιάννενα, ήμουν ενορίτης της Ενορίας της Αγίας Μαρίνας, από μικρό παιδί πήγαινα στην Εκκλησία, και όλοι  μας μιλούσαν για τον κ. Κωστάκη, που τότε ήταν Επίτροπος του Ιερού Ναού, ότι διέπρεψε στον πόλεμο στην Αλβανία. Τον έβλεπα πάντοτε με θαυμασμό και καμάρωνα που ήταν ενορίτης μας. Νομίζω, πρόκειται γι’ αυτόν που γράφει ο πατέρας σας.
  Πολύ σας ευχαριστώ για το βιβλίο και εύχομαι ο Θεός να αναπαύση την  ψυχή του πατέρα σας εν σκηναίς δικαίων, αλλά και της ηρωικής μητέρας σας(δεν ξέρω αν ζη) και να ευλογή εσάς τους  απογόνους του.
Με θερμές ευχές
Ο Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου
ΙΕΡΟΘΕΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου