ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΠΑΛΑΜΑ

                                ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΠΑΛΑΜΑ
ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΔΕΥΤΕΡΑ
Στις 27 Φλεβάρη 1942 όλη η Αθήνα παρακολούθησε την κηδεία που στάθηκε αφορμή να διαδηλώσει ο λαός την αντίστασή του στον Γερμανό κατακτητή, θρηνώντας για το θάνατο του Εθνικού μας ποιητή Κωστή Παλαμά.
          Η Εταιρεία Λογοτεχνών Ν.Δ.Ελλάδος  που πρωτοστάτησε  με τις εκδηλώσεις της για την επέτειο των  150 χρόνων από τη γέννησή του με στόχο  να  μετατραπεί το σπίτι που γεννήθηκε ο Εθνικός μας ποιητής στην πόλη μας  σε Μουσείο Ενθυμημάτων  με αυτή την ευκαιρία της επετείου των εβδομήντα χρόνων από το θάνατό του διοργανώνει  εκδήλωση-ομιλία στον κύκλο των Φιλολογικών βραδινών που γίνονται κάθε δευτέρα στη  Δημοτική Βιβλιοθήκη.
           Συγκεκριμένα την προσεχή Δευτέρα  στις 7 μ.μ. θα μιλήσει ο διακεκριμένος διδάκτωρ και υφηγητής παθολόγος-ογκολόγος Ιατρός και συγγραφέας  Γεράσιμος Ρηγάτος με θέμα:  «Οι ανθρώπινες στιγμές του Κωστή Παλαμά».
 Ο Ομιλητής υπήρξε τα τελευταία 21 χρόνια Διευθυντής του Νοσοκομείου «Ο Άγιος Σάββας» ενώ είχε διατελέσει Πρόεδρος Επιστημονικών Ιατρικών Εταιρειών.
Παράλληλα με την Ιατρική έχει ασχοληθεί με την Ιστορία, τη Λαογραφία, τον Πολιτισμό της Ιατρικής και την Πεζογραφία. Ήδη από έγκυρους εκδοτικούς οίκους κυκλοφορούν 57 βιβλία του  Ελληνικά και ξενόγλωσσα.
Για τη συγγραφική του δραστηριότητα  έχει βραβευθεί από την Ακαδημία Αθηνών (1989) την Εταιρεία Λογοτεχνών (1994) και από διάφορα άλλα επιστημονικά και λογοτεχνικά σωματεία.
 ΄Έχει  επίσης τιμηθεί με ειδικά αφιερώματα από εφημερίδες και  τα περιοδικά, «Έρευνα» (1996), «Ομπρέλα» (2005) και το «Στίγμα»(2007).
          Το 2006 κέρδισε την ανώτατη τιμητική διάκριση του Πανεπιστημίου Αθηνών με την αναγόρευσή του σε Επίτιμο Διδάκτορα του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε. ενώ το Μάρτιο του 2007 τιμήθηκε από την Εταιρεία Λογοτεχνών με το χρυσό μετάλλιο «Γρηγόρης Ξενόπουλος» και με  ειδικό βραβείο για την πολύχρονη  και σημαντική προσφορά του στα Νεοελληνικά Γράμματα.
 Είναι τακτικό μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, της Εταιρείας Λογοτεχνών Ν. Δ. Ελλάδος, της Ενωτικής Πορείας Συγγραφέων, της Ελληνικής Λαογραφικής Εταιρείας, του Ωδείου Αθηνών καθώς και επίτιμος Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρών Λογοτεχνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου