TIMHTIKO ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΝΕΣΤΟΡΑ ΜΑΤΣΑ

TIMHTIKO ΑΦΙΕΡΩΜΑ

 ΣΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΚΑΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ

 ΝΕΣΤΟΡΑ ΜΑΤΣΑ

 ΣΤΟ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ ΒΡΑΔΙΝΟ

ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ


Την προσεχή Δευτέρα 18η Φεβρουαρίου  και ώρα 7 μ.μ. στα πλαίσια των  προγραμματισμένων εκδηλώσεων των Φιλολογικών Βραδινών   της Εταιρείας Λογοτεχνών που πραγματοποιούνται    στο αναγνωστήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών θα γίνει ειδικό τιμητικό αφιέρωμα στον συγγραφέα και σκηνοθέτη που έφυγε σχετικά νωρίς, τον περασμένο Ιούνιο, Νέστορα Μάτσα.
Ο αείμνηστος συγγραφέας  είχε σπουδάσει γαλλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και σκηνοθεσία θεάτρου και κινηματογράφου στο Παρίσι με υποτροφία της Γαλλικής Κυβερνήσεως. Είχε ασχοληθεί ιδιαίτερα  και με επιτυχία  με τη συγγραφή μυθιστορημάτων, διηγημάτων ,νουβελών, ποιημάτων και ταξιδιωτικών εντυπώσεων.
Σε συνεργασία με τον Κώστα Ασημακόπουλο έγραψαν πολλά θεατρικά έργα ενώ από το  1964 ασχολήθηκε με τον ελληνικό κινηματογράφο κι είχε γυρίσει είκοσι ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους με θέματα από την Ελληνική παράδοση, τις μορφές και το έργο μεγάλων ελλήνων καλλιτεχνών. Για τις ταινίες του  είχε τιμηθεί με δέκα διεθνή βραβεία, ενώ για το έργο του: «Το παραμύθι του Θεόφιλου» τιμήθηκε το 1962 με το πρώτο Κρατικό  Βραβείο.
Στην τιμητική αυτή εκδήλωση θα μιλήσουν ο συγγραφέας και ιστορικός ερευνητής Κωνσταντίνος Πανίτσας με θέμα: «Ο λόγιος Νέστωρ Μάτσας» και η  Πεζογράφος και Ζωγράφος Μαρία Καρέλα με θέμα: «Ο λογοτέχνης Νέστωρ Μάτσας».  Την όλη εκδήλωση θα προλογίσει και θα συντονίσει ο πρόεδρος της Εταιρείας Λεωνίδας  Μαργαρίτης.
Η είσοδος για το κοινό  θα είναι ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου