ΑΣΤΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ Η Η ΒΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣ ΤΑΞΗΣΑΣΤΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ Η Η ΒΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣ ΤΑΞΗΣ
«Όταν έναν “ελεύθερο πολίτη”, παρά τη θέλησή του, με τον εξαναγκασμό, τον κλείνει ένας πολίτης σ’ ένα μέρος στενό και ακατοίκητο, κι όταν τον κρατάν εκεί μέσα κάμποσο καιρό – όλοι καταλαβαίνουν ότι αυτό είναι μια πράξη βίας. Μα από τη στιγμή που η ενέργεια αυτή θα γίνει δυνάμει ενός βιβλίου, που λέγεται Ποινικός Νόμος, και το μέρος αυτό θα ονομαστεί “φυλακή”, μετατρέπεται αμέσως σε πράξη ειρηνικής νομιμότητας.

 Αν ένας άνθρωπος εξαναγκαστεί από έναν άλλο, παρά τη θέλησή του, να σκοτώνει συστηματικά τους συνανθρώπους του, αυτό είναι πράξη βίας. Μα από τη στιγμή που αυτό θα ονομαστεί “στρατιωτική υπηρεσία”, ο καλός πολίτης φαντάζεται ότι αναπνέει τον αέρα της ειρήνης και της νομιμότητας.

 Αν ένα πρόσωπο παρά τη θέλησή του το στερήσουν άλλοι από ένα μέρος της ιδιοκτησίας του και του εισοδήματός του, κανένας δεν θα διστάζει να πει ότι αυτό είναι μια πράξη βίας. Μα από τη στιγμή που αυτή η ληστεία θα ονομαστεί “είσπραξη αμέσων φόρων” πρόκειται μονάχα για εφαρμογή του νόμου. Κοντολογίς, ό, τι παρουσιάζεται στα μάτια μας ως αστική νομιμότητα δεν είναι τίποτε άλλο παρά η βία της κυρίαρχης τάξης ανυψωμένη εκ των προτέρων σε επιτακτικό κανόνα».

                                                                                  Rosa Luxemburg
Από το βιβλίο Φρανζ Μέριγκ /Ρόζα Λούξεμπουργκ "Απεργία, Αυθορμητισμός των μαζών" (Διεθνής Βιβλιοθήκη, Αθήνα 1972)

1 σχόλιο:

  1. Τηρουμένων τών αναλογιών ιδού καί μία σχετικά παρόμοια τοπική περίπτωση πού ενδεχομένως σάς διέφυγε. Άν θέλετε, κάντε κάτι κι΄ εσείς σαν γνωστός Χριστιανός πολιτικός καί δικηγόρος νά δοθεί κάποια λύση πληρωμής παραβόλων σε ημέρες αργίας μέσω μπλόκ στά Αστυνομικά Τμήματα ή μέ κάποιον άλλο τρόπο !

    ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΘΕΜΑ :

    "ΣαββατοΚύριακα ανθρώπινης ντροπής μέσα στά Κρατητήρια λόγω... κλειστής Εφορίας !!!

    http://patrablog.blogspot.gr/2015/01/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή