ANOIXTH EΠΙΣΤΟΛΗΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ

Αγαπητέ σύντροφε Γραμματέα και φίλε Μιχάλη

Ως στέλεχος και εν ενεργεία μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και μάλιστα δηλώσας παρών στις διαδικασίες για την επιλογή υποψηφίου Δημάρχου που θα στήριζε το κόμμα μας στο νέο διευρυμένο Δήμου Πηνειού Ηλείας , νοιώθω την ανάγκη να σε ενημερώσω αν και θα πληροφορήθηκες τα όχι ευχάριστα νέα της περασμένης Κυριακής στο Δήμο αυτό, να εκφράσω σε σένα τον κύριο εκπρόσωπο του Κόμματος, την πικρία μου, την αγανάκτηση μου και συνάμα την έκφραση οργής για όσα εξωφρενικά συνέβησαν στις εκλογές της Κυριακής.

Αυτό που συνέβη στον δήμο μας αποτελεί περίπτωση που απαιτεί σοβαρή μελέτη της συμπεριφοράς όχι μόνο του εκλογικού σώματος, αλλά και της συμπεριφοράς των Βουλευτών του Νομού των Κυβερνητικών παραγόντων των καταγόμενων από το Νομό, Βουλευτών και των τοπικών στελεχών σε σχέση με την πολιτική –κομματική μας «ταυτότητα».

Μόλις έναν χρόνο πριν, οι τρεις Καποδιστριακοί Δήμοι Βαρθολομιού, Γαστούνης και Τραγανού, έδωσαν συνολικό ποσοστό 54,16% στο ΠΑ.ΣΟ.Κ και 35,51% στη Νέα Δημοκρατία.

Στις εκλογές της Κυριακής ο υποψήφιος δήμαρχος που επέλεξε και στήριξε το κόμμα μας έλαβε 38,59% και ο υποψήφιος δήμαρχος που δήλωνε ανεξάρτητος αλλά είναι αποδεδειγμένα στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας 59,18%. Και μη βιαστείς να αποδεχθείς την άποψη ότι είναι θέμα προσώπων ή προσωπικοτήτων, διότι και στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, το ΠΑ.ΣΟ.Κ δεν κατάφερε να πάρει κανέναν από τους τρεις δήμους!

Αυτό σημαίνει καθαρά, πως κάτι σοβαρό συμβαίνει με την οργάνωση του Κόμματος σε τοπικό επίπεδο Νομού και Δήμου με τα στελέχη του , τους Βουλευτές του Νομού αλλά και πρόσωπα με σημαντικές Κυβερνητικές θέσεις από την περιοχή. Η λογική μας θέτει ένα απλό αλλά καίριο ερώτημα σε όλους όσοι ασχολούνται με τις διαδικασίες επιλογής , περιφρούρησης και περιχαράκωσης του στελεχιακού δυναμικού μας.
Είναι δυνατόν αγαπητέ σύντροφε Γραμματέα και φίλε Μιχάλη ο υποψήφιος για την θέση του Περιφερειάρχη στηριζόμενος από το κόμμα μας να λαμβάνει στο Δήμο Πηνειού ποσοστό 46,61% και ο επιλεγμένος και στηριζόμενος επίσης από το κόμμα μας για τη θέση του Δημάρχου να λαμβάνει μόλις το 38,59 %.;

Αυτή η διαφορά ψηφοδελτίων από Περιφέρεια σε Δήμο θεωρείς ότι μπορεί να δικαιολογηθεί;

Υπάρχει όμως εξήγηση. Όταν στελέχη του κόμματός που ευεργετήθηκαν και αναδείχθηκαν σε κομματικούς παράγοντες ευνοηθέντες πολλαπλώς, ακολούθως και χωρίς να αποχωρήσουν επίσημα η να διαγραφούν από το κόμμα, συνεργάζονται αρμονικά ανοιχτά κι ανεμπόδιστα με τον υποψήφιο της Ν. Δ, υπό την ανοχή ή και τις ευλογίες Βουλευτών, στελεχών, και κυβερνητικών παραγόντων!…τότε όλα έχουν την εξήγηση τους.

Οι ψήφοι του κόμματός μας που με τους οποίους , εκλέχτηκαν οι εκπρόσωποί μας στο Κοινοβούλιο που πήγαν; κατά πού σκόρπισαν στις φετινές δημοτικές εκλογές;

Και δεν είναι διόλου αιτία η αντίδραση στο... Μνημόνιο που τους σκόρπισε, αγαπητέ Μιχάλη , διότι -κι εδώ είναι το παράδοξο- ο «πράσινος» συνδυασμός για την Περιφέρεια, στον δήμο Πηνειού, πήρε 46,61% ενώ ο «γαλάζιος» μόλις 25,63% .

Αγαπητέ σύντροφε και φίλε Μιχάλη,
Δεν είναι δυνατόν εμείς τα στελέχη και μέλη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να τρέχουμε να καταπονούμεθα να είμαστε μαχητές πρώτης γραμμής και κάποιοι σε ρόλο Εφιάλτη να υπονομεύουν τον αγώνα μας και στη συνέχεια να τρυγάμε την πικρία της ήττας και να εισπράττουμε την χλεύη των αντιπάλων.

Είναι χρόνια τώρα που στον «πράσινο» Κάμπο της Γαστούνης δεν καταφέραμε να έχουμε «ομοιόχρωμο» Δήμαρχο ενώ αυτή ή «κατάρα» δεν είναι στοιχειό όπως κάποιοι χαρακτήρισαν το φαινόμενο, αλλά συγκεκριμένα επώνυμα και με ονοματεπώνυμο στελέχη μας γνωστά στην κοινωνία της Γαστούνης οι οποίοι ως Βρούτοι δολοφονούν κάθε φορά τις όποιες προσπάθειές μας επικουρούμενοι από την αδιαφορία και την ανοχή εκείνων που είναι ταγμένοι να προστατεύουν τον κομματικό μας χώρο.

Σύντροφε Γραμματέα,
Εάν δεν ληφθούν μέτρα και δεν υπάρξουν ριζικές λύσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου, που ίσως να μην συναντάται στην επικράτεια στην έκταση του Δήμου Πηνειού, θα υποχρεωθούμε να διαφοροποιήσουμε στάση, χωρίς ωστόσο να απεμπολήσουμε τις ιδεολογικοπολιτικές μας αρχές.

Λάβετε μέτρα πριν είναι πολύ αργά …
Γαστούνη 11 Νοεμβρίου 2010

Λεωνίδας Γ. Μαργαρίτης
Δικηγόρος
Πρόεδρος Εταιρείας Λογοτεχνών
Αντιπρόεδρος Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος
Πρόεδρος Συλλόγου Πολυτέκνων ΄Ηλιδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου