Η ΠΕΡΙΣΤΟΛΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΛΑΟ;

Η Κυβέρνηση για το καλό του τόπου, όπως διαλαλεί, περικόπτει τις αστείες ούτως ή άλλως συντάξεις και τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, ανακόπτει με την πολιτική της την ανάπτυξη της χώρας με αποτέλεσμα εκατοντάδες μικρές επιχειρήσεις να βάζουν λουκέτο και χιλιάδες ιδιωτικοί υπάλληλοι να μένουν άνεργοι και σε απόγνωση, οφείλει όμως όχι μόνον να τηρεί τα προσχήματα αλλά και να δίνει το καλό παράδειγμα.

Κάθε μέρα, με κάθε ευκαιρία, τα στελέχη της κυβέρνησης πρέπει να δείχνουν ταπεινοφροσύνη και την αμέριστη συμπαράστασή τους στο δράμα που αντιμετωπίζει μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Μόνο και μόνο τότε μία κυβέρνηση μπορεί να κοιτάξει άνετα τον πολίτη στα μάτια .
Η αποκάλυψη όμως της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» δείχνει ότι μόνον ταπεινοί και εγκρατείς δεν είναι υπουργοί της κυβέρνησης. Οι υπουργοί του μνημονίου, οι άνθρωποι που υποστηρίζουν ότι μόνον φοροεισπρακτικά μέτρα τα μέτρα που εκείνοι έλαβαν, εναντίον μικρομεσαίων, φτωχών κι αδυνάτων είναι αυτά που αποδίδουν στη φάση που βρέθηκε η ελληνική οικονομία, αποδεικνύονται λάτρεις της χλιδής. Αποδεικνύονται αθεράπευτα εθισμένοι στα οφέλη της εξουσίας που ο λαός τους οδήγησε.
Γίνονται μετακινήσεις με ελικόπτερα super puma και με αεροσκάφη liar jets. Η απόσταση Αθηνών – Βρυξελλών είναι για κάποιους ανάλογη αυτής της κλασικής διαδρομής του τρόλεϊ «Κολιάτσου – Παγκράτι». Ακόμη κι αν δεχθούμε ότι οι ανάγκες υποχρεώνουν τη συχνή επίσκεψη στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, ας γίνει με την κοινή πτήση και σε οικονομικές θέσεις. Όταν μάλιστα τους υπουργούς συνοδεύει κουστωδία συμβούλων και υπηρεσιακών παραγόντων.
Αν οι συνθήκες της οικονομίας είναι τέτοιες όπως περιγράφονται η περιστολή δαπανών πρέπει ισχύει για όλους. Κυρίως για τους δημοσίους λειτουργούς που πήραν τα μέτρα.
Με Σούπερ Πούμα από Τζιά για... κερί στην Παναγιά
Λέγεται ότι Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χρησιμοποίησε ελικόπτερο Σούπερ Πούμα για τη VIP μετακίνησή του από την Κέα στην Τήνο ανήμερα της Παναγίας το δεκαπενταύγουστο. Η συνολικής διάρκειας 3 ωρών πτήση του κ. Πάγκαλου κόστισε 17.000 ευρώ.
Οι επισκέψεις του υπουργού Εξωτερικών στις Βρυξέλλες είναι συχνές. Τακτικός και ο λογαριασμός που έρχεται στον ελληνικό λαό και συνήθως υπολογίζεται στα 50.000 ευρώ. Χαρακτηριστικά και τα δύο ταξίδια του κ. Δρούτσα εντός και εκτός Ελλάδας.
Στο πρώτο ο κ. Δρούτσας αξίωσε το VIP αεροσκάφος να μετακινηθεί από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας… στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» προκειμένου να πάει στην Κρήτη. Το ίδιο συνέβη και κατά την επιστροφή. Το βαρύ... πρόγραμμα του υπουργού Εξωτερικών κόστισε 24.000 ευρώ όταν η business μετακίνηση με αεροπλάνο της γραμμής είναι 350 ευρώ.
Διπλάσιο και το κόστος του διήμερου ταξιδιού του στο Σεράγεβο τον περασμένο Ιούνιο, αφού το αεροσκάφος Legacy έκανε δύο φορές το δρομολόγιο με επιστροφή.
Τι είναι τα 200.000 ευρώ μπροστά στα δισ. του ελλείμματος θα μου πείτε.
Ο υπουργός Οικονομικών που ασχολείται με τα δισεκατομμύρια του ελλείμματος και του χρέους της χώρας προφανώς θεώρησε αμελητέο το ποσό των 145.700 ευρώ (μαζί με τέλη στάθμευσης, κέτερινγκ, οδοιπορικά, διανυκτέρευση προσωπικού=200.000 ευρώ) που κόστισε το ταξίδι του με αεροσκάφος Gulfstream στην Ουάσινγκτον τον Απρίλιο.
Επίσης, ο κ. Παπακωνσταντίνου που έχει τακτικό προορισμό τις Βρυξέλλες, δύο μόνον επισκέψεις του στοίχισαν 110.000 ευρώ με συνοδεία 3 και 4 ατόμων αντίστοιχα.
Μήπως ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να συστήσει στους Υπουργούς του και τους άλλους Κυβερνητικούς παράγοντες να μην προκαλούν τους δεινά δοκιμαζόμενους πολίτες με τη συμπεριφορά τους ,τη χλιδή και τις σπατάλες τους;
Mήπως τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως εμφανίζονται και κάποιοι μας παίζουν κακής ποιότητας θέατρο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου